kszczech Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Modelarze z Radzynia Podlaskiego i Parczewa zapraszają na III Piknik Modelarski RC który odbędzie się w dniach 25 i 26 sierpnia 2012 r. na lotnisku modelarskim w Radzyniu Podlaskim. Zapewniamy miłą atmosferę, wspaniałe warunki do latania na przebudowanym lotnisku, miejsca parkingowe, miejsca na rozłożenie namiotów na nocleg, wspólny grill oraz ognisko ze złocistym napojem. Dojazd do lotniska będzie oznaczony. Od strony Lublina obwodnicą aż do skrzyżowania ze znakiem na miejscowość Płudy - w lewo, do lotniska 1, 5 km. Od strony Międzyrzeca Podlaskiego na skrzyżowaniu – w prawo. Współrzędne szerokości i długości geograficznej lotniska: 51.808369,22.629367 https://maps.google....&num=1&t=h&z=17 Organizatorzy: Jurek Wołowik Jurek Kubaczyński Marcin Stasiuk vel Bizon Krzysiek Szczęch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Cóż, patrząc po układzie gwiazd i plamach na słońcu ,oraz inne znaki w tym znaki na Parczew koło Radzyńia czy tam Radzyń koło Parczewa to będę na bank. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizon3D Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Krzysiek żarciki się Ciebie trzymają z tym Radzyniem koło Parczewa Tomek nie patrz na znaki na Parczew bo niestety nie trafisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Rezerwujcie juz dla mnie miejsce parkingowe;) Nie ma takiej fizycznej sily, ktora uniemozliwi mi wyjazd do Radzynia kolo Parczewa:p Jedynie nie wiem jak nede pracowal wiec jeszcze nie wiem o ktorej zawitam;) do zobaczenia na lotnisku Bizon organizujesz jakies atrakcje czy we wlasnym zakresie?;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 To już lepiej Lotnisko koło grilla:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizon3D Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Rabicie nie dałeś mi atrakcji w Kraśniku (chociaż prosiłem) więc niestety i ja nic Ci nie zorganizuje Wybacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Czyli we własnym zakresie. To zabiorę swoją prywatną atrakcję;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 To i rabbit zawita do Radzynia. No nie spodziewałem się. Już masz coś do latania czy na razie się wczuwasz w lotniska modelarskie przed zakupem jakiegoś dużego gada :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Póki co jestem takim upiorem lotniskowym. Snuje się aby po wszystkich imprezach żeby mnie koledzy nie pozapominali;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Rabbit mogę tobie maszynkę sprzedać (lejesz paliwko i w górę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Juz dostalem info, ze chcesz sprzedac. Rozwazam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam piknik się rozpoczęty pogoda piekna nie pada słoneczko świeci tylko paliwko lac i maszyny w górę Miłej zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Pierwszy raz miałem okazje uczestniczyć na takim piknik i myślę, że było OK. Co prawda w ciągu dnia wiał w miarę mocny wiatr, ale pod wieczór udało mi się z bratem polatać halówką. Oczywiście nie obyło się bez kraksy, w jednym veloxie 2,6m urwało się skrzydło podczas lotu. Teraz pozostało tylko czekać na zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Impreza pierwsza klasa , znaczy się jeszcze pięć i opuszczą podstawówkę A poważnie to brawa dla organizatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Tak na szybko kilka zdjęć z pikniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffi_25 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Ja tam widziałem tylko niebieskie motylki modeli sporo modelarzy jeszcze więcej impreza jak najbardziej udana!!! Na koniec już niewiele widziałem więc musiało być odlotowo Gratulacje dla ORGANIZATORÓW !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizon3D Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 http://radzyniacy.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=315:pokazy-modeli-latajcych-rc-port-lotniczy-2012-radzy-podlaski-&catid=119:imprezy-sportowe&Itemid=304 http://iledzisiaj.pl/index.php/aktualnosci/3319-modelarze-pokazali-swoje-umiejetnosci.html Marianek poszukasz to znajdziesz niebieskie motylki Na fotkach jest złapany Velox w trakcie spadania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Działo się. Wszystko można zobaczyć na zdjęciach. Ja się wylatałem szybowcem przez te dwa dni jak mało kiedy. Jestem nawet na zdjęciach :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Niestety III Piknik Modelarski już za nami.... Było mi miło znów spotkać się z Wami i wspólnie doznawać emocji i niezapomnianych wrażeń, jakich dostarczają nam Wasze umiejętności okiełznania tych szalonych maszyn latających i jeżdżących. W imieniu organizatorów - Jurek W., Jurek K., Bizon i ja - bardzo, ale to bardzo dziękuję za przybycie i uczestniczenie w imprezie. Gdyby nie Wy nie byłoby tej frajdy, zabawy i tak wielu atrakcji. Mam nadzieję, że podzielacie moje odczucia. Jeśli tak, to do zobaczenia na następnym IV Pikniku w Radzyniu. Szczególne podziękowania należą się Jurkowi Wołowikowi. To głównie dzięki niemu i jego zaangażowaniu udało się zapiąć wszystko logistycznie i udźwignąć organizację tej imprezy. Życzę Wam w miarę proporcjonalnej ilości lądowań w stosunku do startów. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
* Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Tak, piknik w Radzyniu k/ Parczewa był imprezą jedną z najlepszych w jakich miałem przyjemność uczestniczyć, jak widać da się w kilka osób posklejać do kupy wszystko co jest konieczne dla zaistnienia pikniku, aby znalazło się na czas na miejsce i na pewno. Brawa dla organizatorów. Szkoda tylko tych modeli które poległy, ale cóż modelarstwo lotnicze jest bardzo obciążone takim ryzykiem a poza tym gdyby modele się nie rozbijały to sklepy modelarskie miały by stanowczo mniejsze obroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi