kminek Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Na EPKC leje. Jutro na pewno bedzie lepiej. A dzisiaj ? Moze popoludniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Czyli nie ma co jechać na Kairysa na 11.45? I tak nie będzie lotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Oto trzeba pytac organizatorów. Na chwile obecną pada już mniej ale dalej mży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Mam nadzieję, że w najbliższych godzinach się wypogodzi, chmury zejdą i trochę wyschnie. Przyjdę może popołudniu. A czy wie ktoś czy od tej 10:00 będzie coś w zastępstwie zamiast lotów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Czy ktos z Bielska orientuje sie jak z dworca pkp mozna dojechac srodkami komunikacji miejskiej na lotnisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Czy ktos z Bielska orientuje sie jak z dworca pkp mozna dojechac srodkami komunikacji miejskiej na lotnisko? Co prawda nie jestem z Bielska, ale z dworca głównego PKP dojedziesz autobusem 124.Tu masz fajną stronkę: http://krakow.jakdojade.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Na Mzk Bielsko nie figuruje linia 124. Znalazłem informacje ze dojade z ulicy 3Maja kolo dworca linią 9 na lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Ok 12:00 byl mini pokaz policyjnego Mi-2. Od tamtej pory cisza. Pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Dzwoniłem i dostałem jedynie info, że czekają na pogodę. A dzwoniłem 3 razy w przeciągu trzech godzin. Edit. Dzwoniłem teraz, podobno zaczynają latać I wszystko bez przerwy do 18:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 byłem od 11:30. Jako pierwszy wystartował model RWD-6. Potem był Mi-2, następnie wiatrakowiec i jakieś 4 samoloty ultralekkie lądowały. Na tym się skończyły chwilowo "pokazy", ponieważ znowu zaczęło padać. Zebrałem się do domu po 13, ponieważ nie było już za bardzo co oglądać. Nakręciłem jakieś filmy może potem uda się wrzucić. Miejmy nadzieję, że jutro pogoda dopisze i pokazy odbędą się w całości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Kto się wcześniej zwinął niech żałuje Koło 14 wystartował Jurgis Kairys, a po nim Aerobatic Yakkers na Jak-ach 52. Niestety przez pogodę i chyba zaostrzone przepisy akrobacje były trochę marne. Kajris oczywiście pokazał klasę była kobra i zadymianie pasa, ale o jego sławnych niskich trawersach i przelotach plecowych można zapomnieć. Za to Jaki pięknie wystartowały w szyku (niestety tylko 2 ) a przelot dwóch maszyn w odstępie 2 metrów zaraz nad pasem robi wrażenie, aż wszystko człowiekowi w środku drży Stałem od strony Opolskiej koło wału więc wszystkie akrobacje miałem nad głową. Kairys wychodził z pętli dosłownie 10 m nade mną, polecam to miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Jeżeli TA prognoza się sprawdzi, to jutro powinno być całkiem znośnie w porównaniu do dnia dzisiejszego PS. Można wiedzieć gdzie jest ta miejscówka od opolskiej koło wału? to tam gdzie jest sektor 1 dla reporterów i sektor dla pilotów? PS 2. Wie ktoś może jak to jest z tym sektorem dla pilotów, bo przed wejściem pisało "sektor dla pilotów i gości" czy zwykli, przeciętni ludzie tacy jak ja mają szansę tam wejść jako goście pikniku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 A Ja dodam że ten kto został do 17-19 ten mógł zobaczyć: - RWD 5 - Żelaznych (numer 5 i 6) - Air Bandits z Jurgisem (start para na Jurgisa, lot nożowy + inne bajery) Było co ogladac. Ale to juz dla hardkorowców co zostali do zachodu slonca Jutro ma być znacznie lepiej. Zapraszam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Zamieszczam kilka zdjęć z dzisiejszego dnia. Może pogoda nie była idealna i nie wszystko wyszło tak jak planowano ale mnie i tak się podobało bo cieszy mnie każda chwila spędzona przy maszynach latających. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 A ja się właśnie pakuję i jedziemy do Sliac Zapowiadają słoneczko i 30C więc pogoda wymarzona na oglądanie odrzutowców i innych pięknych maszyn typu P-39, P-51, itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Piknik dzien drugi - ruszyl punktualnie. Latają wg. programu. W chwil obecnej YAKKERS. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 a jaka pogoda się tam zapowiada? Zastanawiam się czy się tam nie wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Trochę pochmurnie. Bez deszczu. Bez wiatru. Podstawa chmur ok 400-500 m. Sa momenty kiedy fajnie sie przejasnia nad pasem ale generalnie jest troche pochmurnie. Z drugiej strony to pomaga dobrze widziec akrobacje. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Pogoda jaka była każdy kto był widział, nie dało rady zrobić moim aparatem lepszych zdjęć. Klasę jak zwykle pokazał Jurgis Kairys w solowym popisie jak i zespołowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Właśnie co wróciłem Dzisiaj to było coś w porównaniu do wczorajszego dnia. Wszystko punktualnie, zgodnie z planem Świetny pokaz Air Bandits i Jurgisa Kairysa oraz wspaniały układ Żelaznych i Jerzego Makuli Trawersy, żyletki i loty plecowe były dziś normą. Było co oglądać, a pogoda dopisała Jak przejrzę wszystkie zdjęcia i pooglądam filmy to może podzielę się paroma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi