Lord Rzeźnik Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Do 900g akrobatki 1m latają najlepiej i chcąc nie chcąc tyle będzie ważyć. Te 15 cm rozpiętości "uprawnia" Cię do przekroczenia masy krytycznej o jakieś 50 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Jakiej używasz szpachlówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Używam akrylowej masy szpachlowej firmy tytan . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Kolejny weekend i kolejne postępy w budowie, która powoli, powoli dobiega końca: Oraz wreszcie już prawie ostateczny wygląd: Z kopytkiem, oklejonym taśmą pakową i podniesionym o 1cm dla dodania "marginesu" CDN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Piknie naprawdę masz talent:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Jeżeli mogę coś zasugerować.Naklej sklejkę 0,4 lub 0,6 na żebra przykadłubowe i pierwsze żebra skrzydeł.Zrobione z samego depronu szybko się wyklepią od składania i rozkładania lub przy lekkim zahaczeniu skrzydłem przy lądowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Skrzydła są przyklejone na stałe, więc nie ma tego problemu. Uznałem, że nie jest to model balsowy, gdzie skrzydła można zakładać i ściągać bez ograniczeń. Tutaj każdy taki zabieg powodowałby "wycieranie" konstrukcji skrzydeł od środka. Z transportem jakoś sobie poradzę, nie jest to nie wiadomo jak duże, żeby tego nie przewieźć w aucie bez rozkładania, przynajmniej takie są założenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozokarol Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 To jaki docelowo zamierzasz wsadzić silnik ?? Ja do swojego z Allegro mam zamiar wsadzić Turnigy 3536/6 na regler TP 40A i pakiet 3s 2200mAh. Zastanawiam się jaki ciąg uzyskałbym na nim i jak z wyważeniem. Twój model wychodzi genialny nie to co mój ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Motorek ten: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18647__D4023_850_Out_Runner_Motor.html do tego tak samo jak u Ciebie regulator Tp 40A i pakiety Turnigy 2200mAh 3s 25C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Mam takie pytanie, mianowicie do silnika dedykowane jest śmigło dwułopatowe 12x6' i takie też zamówiłem, ale ostatecznie mam zamiar zamocować śmigło trójłopatowe wraz z kołpakiem, aby to wszystko makietowo wyglądoało. Tylko nie bardzo wiem, jaki rozmiar śmigła byłby najlepszy... Obiło mi się o uszy, że jak się dodaje 3 łopatę to się zmniejsza skok albo średnicę o 1 cal, pytanie tylko, czy to faktycznie tak jest i gdzie ewentualnie dostanę jakieś trójłopatowe śmigło 12x5 w przystępnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Jak dajesz trój łopatowe śmigło to zmniejszasz średnicę o 1 cal i dodajesz 1 cal do skoku śmigał. Czyli w Twoim wypadku będzie to śmigło trój łopatowe 11x7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozokarol Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jak przetestujesz silniczek to daj znać bo też się może skuszę na niego Tylko cały czas wydaje mi się, że takiej mocy to on nie osiągnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Aż miło zagladać jestem pod wrażeniem i czekam postępy! Ps. Ty nie budowałeś kiedyś depronowego me109? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Zobacz sobie tutaj jaki ciąg daje ze śmigłem 11x4.7 i pakietem lipo 2200mAh 3s 20C: http://www.youtube.com/watch?v=teymRu4h11k Też się obawiałem tego co Ty, ale teraz już raczej spokojny jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Mało, bo mało, ale posunęło się do przodu. Nawierciłem podwozie i zamocowałem je w modelu: To na razie tyle. Obecnie robię nowe stateczniki. Okazało się, że depron nie okleja się tak fajnie jak balsa i lubi się przytopić, teraz zrobiłem bardziej kanciastą wersję stateczników, będzie dużo łatwiejsza przy oklejaniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Zacząłem oklejanie jak dla mnie wyszło naprawdę nieźle CDN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Jak na razie jestem pod duużym wrażeniem. Oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Super! Termokurczka modelarska, reklamowa samoprzylepna, czy jeszcze inny wynalazek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Oracover Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenerałPOLK Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Płomienie wyciąłeś nożykiem? Profesjonalna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi