Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kolejny weekend i kolejne postępy w budowie, która powoli, powoli dobiega końca:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Oraz wreszcie już prawie ostateczny wygląd:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Z kopytkiem, oklejonym taśmą pakową i podniesionym o 1cm dla dodania "marginesu"

Dołączona grafika

Dołączona grafika

CDN.

Opublikowano

Jeżeli mogę coś zasugerować.Naklej sklejkę 0,4 lub 0,6 na żebra przykadłubowe i pierwsze żebra skrzydeł.Zrobione z samego depronu szybko się wyklepią od składania i rozkładania lub przy lekkim zahaczeniu skrzydłem przy lądowaniu.

Opublikowano

Skrzydła są przyklejone na stałe, więc nie ma tego problemu. Uznałem, że nie jest to model balsowy, gdzie skrzydła można zakładać i ściągać bez ograniczeń. Tutaj każdy taki zabieg powodowałby "wycieranie" konstrukcji skrzydeł od środka. Z transportem jakoś sobie poradzę, nie jest to nie wiadomo jak duże, żeby tego nie przewieźć w aucie bez rozkładania, przynajmniej takie są założenia :P:lol: .

Opublikowano

To jaki docelowo zamierzasz wsadzić silnik ?? Ja do swojego z Allegro mam zamiar wsadzić Turnigy 3536/6 na regler TP 40A i pakiet 3s 2200mAh. Zastanawiam się jaki ciąg uzyskałbym na nim i jak z wyważeniem. Twój model wychodzi genialny nie to co mój :P ...

Opublikowano

Mam takie pytanie, mianowicie do silnika dedykowane jest śmigło dwułopatowe 12x6' i takie też zamówiłem, ale ostatecznie mam zamiar zamocować śmigło trójłopatowe wraz z kołpakiem, aby to wszystko makietowo wyglądoało. Tylko nie bardzo wiem, jaki rozmiar śmigła byłby najlepszy... Obiło mi się o uszy, że jak się dodaje 3 łopatę to się zmniejsza skok albo średnicę o 1 cal, pytanie tylko, czy to faktycznie tak jest i gdzie ewentualnie dostanę jakieś trójłopatowe śmigło 12x5 w przystępnej cenie?

Opublikowano

Jak dajesz trój łopatowe śmigło to zmniejszasz średnicę o 1 cal i dodajesz 1 cal do skoku śmigał. Czyli w Twoim wypadku będzie to śmigło trój łopatowe 11x7 ;)

Opublikowano

Jak przetestujesz silniczek to daj znać bo też się może skuszę na niego :) Tylko cały czas wydaje mi się, że takiej mocy to on nie osiągnie :unsure:

Opublikowano

Mało, bo mało, ale posunęło się do przodu. Nawierciłem podwozie i zamocowałem je w modelu:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

To na razie tyle. Obecnie robię nowe stateczniki. Okazało się, że depron nie okleja się tak fajnie jak balsa i lubi się przytopić, teraz zrobiłem bardziej kanciastą wersję stateczników, będzie dużo łatwiejsza przy oklejaniu :P.

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.