modelpiotrek Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Witam Latamy 6 października w sobotę od godz 11.00 do oporu Bedzie holówka dla szybowców oraz gorąca grochówka dla Wszystkich Serdecznie Zapraszam !!!!! link do dojazdu na miejsce pikniku http://goo.gl/maps/7T0Jq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ufff.... bo już myślałem, że w tym roku odpuszczacie sobie organizację pikniku. Teraz tylko trzeba iść do szamana i zamówić pogodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Nie jest tak źle trochę się terminy nakładały z Rybnickimi piknikami do tego zawody no i dopiero teraz mam nadzieję że dopiszecie i wpadniecie do nas polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Postaram się wpaść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Postaram się wpaść Mam nadzieję że wpadniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stratus9 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 To ja może dla odmiany przyjadę, bo wpadać nie zamierzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 To ja może dla odmiany przyjadę, bo wpadać nie zamierzam nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Czy może Was odwiedzić ekipa z Rudy Śląskiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Chyba będę Ale w roli widza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Miło będzie się znów spotkać ! i mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto oblata mojego PHOENIXa 2000 (bo u mnie z lataniem to jakoś słabo ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Czy może Was odwiedzić ekipa z Rudy Śląskiej ? Bercik bardzo na Wasz przyjazd liczymy ! KRY3 na pewno bedzie sporo ludzi którzy Ci oblatają model !! Gulio na pewno coś zmontujesz do tego czasu a jak nie to Ci pożyczę do latania mojego Su z Telinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Zmontować jak zmontować, bo mam Pittsa (temat na forum) i HK-450, ew. Parkmastera, ale aparatury kurczę ni ma :/ A Suczką chętnie polatam, zobaczę jak się spisuje Panie Darku, ja mogę się podjąć oblotu, tyle modeli oblatywałem, że bez problemu dałbym radę. Pouczyć Cię latać też mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Współrzędne geograficzne naszego lotniska 50,09418 18,25567 i jeszcze raz link z mapką http://maps.google.pl/maps/ms?msid=217208531639088268951.00047412d86640fb34beb&msa=0&ll=50.094004,18.255672&spn=0.005396,0.016469 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krih Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Mam pytanie odnośnie modeli śmigłowców, czy jesteście nastawieni również na śmigłowce? Możemy naszą ekipą z Bytomia do was zawitać ze smigłowcami (450tki, 600tki, może 700tka) oraz paroma motoszybowcami. Jeśli byśmy przyjechali to byłoby nas około 5-7 osób. Mam pytanie odnośnie organizacji, czy jest jakieś wpisowe? czy jest dostęp do napięcia 230V (ewentualnie można gdzieś blisko zaparkować samochód aby ładować z akumulatora?) Czy widzowie (jeśli będą) mają wyznaczoną jakąś granicę od strefy lotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Wpisowego nie ma żadnego absolutnie Nie są to typowe pokazy modelarskie raczej normalny piknik modelarski czyli spotkanie ,wymiana doświadczeń oraz polatanie Ludzie na pewno bedą i bedą oglądać modele tak było przez 4 lata i nikt nigdy nie podeptał nikomu modelu !! ale to nie znaczy że tabuny ludzi widzów bedą krążyć wokół stojących modeli nasze "lotnisko" znajduje się pomiędzy wałem p.powodziowym a Odrą szerokość jakieś hmm 100m a długość hmm 400m moze więcej pas startowy bedzie oddalony od miejsca zaparkowania samochodów o jakieś 30-50m a strefa latania od pasa do Odry ale jest tego sporo Ludzie przychodzący popatrzeć siedzą głownie na wale p.pow, ale zdażają się wyjątki tzn modelarze nie latający oraz sporadycznie widzowie z dzieciakami że podejdą i poproszą o możliwość zobaczenia modeli z bliska tzn bez dotykania itd wtedy wyjątkowo czasami się zgadzamy teren od wału odgradzamy palikami i taśmą (czyli od widzów) Fajnie by było jak byscie wpadli do nas polatać daleko nie macie lata u nas wszystko Co do napięcia 230V może byc mały problem ale samochody parkujemy zaraz przy wale a modele są przeważnie przed samochodami w kierunku pasa startowego Zapewniamy posiłek w postaci gorącej grochówki od Janety ( kultowa grochówa wierzcie mi )) Pogoda wstępnie w prognozach też ma być niezła Moja wielka prośba !!!! Chętnych którzy do nas przyjadą polatać a latają na 35mHz prosiłbym o maila na modelpiotrek@poczta.onet.pl z podaniem kanału tutaj jest link do paru niestety fotek z IV pikniku http://picasaweb.goo...feat=directlink a tutaj z 2009 https://picasaweb.go...feat=directlink pozdrawiam i zapraszam serdecznie !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Mnie się podoba, wyląduje tam Yakiem 2,2m ? No i czy pianka typu Cularis to tez do szybowcow możemy zaliczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Artur79, dasz radę, latała tam nawet większa od twojego Jaczka Katana 3D. Cularisa też bierz, z chęcią zobaczę jak lata. krih, przyjeżdżajcie, tak jak w przypadku Cularisa od Artura, chętnie pooglądam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krih Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 wiec wstepnie 5 osob z bytomia mozecie doliczyc :-) wszyscy na 2,4GHz swoja droga... czesto tamtedy przejezdzalem z kolegami jak robilismy elektryke w tym nowym poprawczaku na adamczyka... i zastanawem sie czy ktos tam lata... takie piekne tereny do startu i ladowania :-) ...juz teraz wiem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Cieszę się bardzo że wpadniecie z lądowanie nie ma problemu pas startowy bedzie miał około 20mX60M a we wczesniejszych piknikach lądowąły modele i 6m np moto Sroka od Piotrka Kaplona Na pikniku jak to na Pikniku latać może każdy i czym ma Uznajemy taką zasadę że duży model lata sam a mniejsze tzn wszystko co styropianopodobne mogą latać po 3-4 modele naraz i to się u nas sprawdziło Pieknie było popatrzeć jak wieczorem młodzi wiekiem modelarze latali po 5-6 modeli naraz przy zachodzącym słoncu Pod parasolem bedzie stolik tam będzie można zdać nadajnik ( na 35mHz jak się będą kanały powtarzać ) oraz zapisać do kolejki do latania Obsługiwać to bedzie moja córa Będzie też oczywiście holowanie ale postaramy się to poprzeplatać wszystko by nie było za monotonne pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Hmmm, chyba będziesz musiał mi Suczę pożyczyć. Wczoraj oblatałem Pittsa, ale na drugim aku wpadł w korek przy ciasnej pętli na małej wysokości i gleba, hehe... Przód kadłuba i górne skrzydło rozwalone. Spróbuję przełożyć wyposażenie do Parkmajstera, ale nie wiem czy będę nim latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi