Tomek Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 Dział dla zaawansowanych pilotów Celem tego nowego działu jest integracja pilotów którzy latają akrobacyjnie, bez względu na wielkość modeli. Z przyzwoitości przyjmijmy, że będą to modele z silnikami większymi niż 8ccm lub minimum 1,4m rozpiętości, w przyszłości pomyślimy nad działem dla małych elektryków klasy park-flyer. Chcemy pokazać, że nie trzeba mieć modelu za 20tys zł aby latać efektownie i być dumnym z tego co chcemy pokazać innym. Być może ten nowy dział spowoduje, że w końcu doczekamy się zawodów "mini F3M" lub 3D dla tych wszystkich którzy mają coś do pokazania, przecież nie raz jest tak, że pilot z dużo mniejszym modelem lata dużo lepiej od Pana X który ma duży model tylko dlatego że jest duży... A zatem drodzy modelarze, zapraszam serdecznie, piszcie o sobie, o modelach, o waszych doświadczeniach. Bardzo cenne są też wasze wskazówki, to dzięki nim będzie można dopasować ten dział pod wasze potrzeby.
Borys Opublikowano 26 Listopada 2007 Opublikowano 26 Listopada 2007 I w tej kwestii zgadzam sie z tobą Tomku, mniejszym modelem tez można cos pokazać nie koniecznie musi to byc model za 20 tyś.tylko wtm dziale proszę o pisanie konkretnie na temat a nie nie kończące się dyskusje niezwiązane z tematem.
skyhawk172 Opublikowano 27 Maja 2014 Opublikowano 27 Maja 2014 Ciekawa inicjatywa z takim działem. Osobiście latam Super air'em z silnikiem os max. Akrobacją zajmuje się od dwóch lat. Staram się wykonywać coraz bardziej wymagające figury i składać je w ładne wiązanki. Za niedługo przesiadka na extre 300s z silnikiem 153 cm 3 Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
esceta Opublikowano 27 Maja 2014 Opublikowano 27 Maja 2014 Taaaa inicjatywa bardzo ciekawa a ilość postów od 2007 poraża. Zainteresowanie zawodami F3M jest mniej więcej takie same jak tą inicjatywą. Myślę, że z zawodami mini F3M będzie podobnie. Na F3A i F3A klub też nie ma zatrzęsienia zawodników. Ludzie nie są zainteresowani zawodami. Pytanie tylko dlaczego nie chcą się sprawdzić, poczuć adrenalinę i obiektywnie zweryfikować swoich umiejętności.
ZARZU Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Ludzie nie są zainteresowani zawodami. Pytanie tylko dlaczego nie chcą się sprawdzić, poczuć adrenalinę i obiektywnie zweryfikować swoich umiejętności. Starsze pokolenie pamięta raczej brak obiektywności sędziów. Ale młodsze, może nie wierzy w swoje możliwości...
Adam_S Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 A może przydały by się zawody w kategorii OPEN bez licencji na uproszczonych zasadach?
esceta Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Słyszałem plotki o złym sędziowaniu w F3A. W F3M jak dotychczas nikt nie miał pretensji do sędziów. Adamie, jeśli zbierzesz grupę modelarzy(10-20) co będą chcieli na takie zawody przyjechać to ja je zorganizuje.
bart07 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Adamie, jeśli zbierzesz grupę modelarzy(10-20) To jest nas AŻ tylu???
esceta Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 ??? Nie rozumiem. 10 - 20 zawodników to aż ?
DJDIT Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Z doświadczenia wiem, że nawet takie mini zawody "dla jaj" niektórzy biorą na bardzo poważnie i zamiast zabawy robią się pretensje psuje się cała atmosfera... Ja sam na każdy piknik czy zawody w których nie chcę brać udziału jadę dla ludzi, spotkać się, pogadać, zjeść kiełbaskę przy ognisku i polatać luźno. Teraz uczy się dzieci rywalizacji od samego gimnazjum, potem to samo w pracy... więc nie dziwi mnie niechęć do jakichkolwiek zawodów pomijając brak czasu z którym przyszło nam w tych czasach walczyć.
Shock Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Ja sam na każdy piknik czy zawody w których nie chcę brać udziału jadę dla ludzi, spotkać się, pogadać, zjeść kiełbaskę przy ognisku i polatać luźno. Mogę to potwierdzić ! Na ostatni Żar przyjechałeś kawał drogi mimo iż pogoda była do bani ,zaraz po przyjeżdzie, polatałeś potem pogadanka ...
darkarll Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Dział dla zaawansowanych pilotów Celem tego nowego działu jest integracja pilotów którzy latają akrobacyjnie, bez względu na wielkość modeli. Z przyzwoitości przyjmijmy, że będą to modele z silnikami większymi niż 8ccm lub minimum 1,4m rozpiętości, w przyszłości pomyślimy nad działem dla małych elektryków klasy park-flyer. Chcemy pokazać, że nie trzeba mieć modelu za 20tys zł aby latać efektownie i być dumnym z tego co chcemy pokazać innym. Być może ten nowy dział spowoduje, że w końcu doczekamy się zawodów "mini F3M" lub 3D dla tych wszystkich którzy mają coś do pokazania, przecież nie raz jest tak, że pilot z dużo mniejszym modelem lata dużo lepiej od Pana X który ma duży model tylko dlatego że jest duży... A zatem drodzy modelarze, zapraszam serdecznie, piszcie o sobie, o modelach, o waszych doświadczeniach. Bardzo cenne są też wasze wskazówki, to dzięki nim będzie można dopasować ten dział pod wasze potrzeby. To w zamyśle miało dotyczyć całego działu 3D , konsekwentnie posty o "depronkach" przenoszone były do innych działów a swoje doświadczenia mieli tu wymieniać piloci z pewnym już doświadczeniem .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.