PIR Opublikowano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 faktycznie na początku myślałem że coś nie tak z aparaturą. jeszcze zapytam, może ktoś przeglądał ostatnio sklepy i widział gdzieś który z beto podobnych modeli ? bo szukam i nie mogę nigdzie znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 ......jeszcze zapytam, może ktoś przeglądał ostatnio sklepy i widział gdzieś który z beto podobnych modeli ? bo szukam i nie mogę nigdzie znaleźćSklep ABC-RC Model PIONEER 1400 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Zmniejsz czułość mikrofonu, kabelek audio odsuń od możliwych źródeł zakłóceń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Po odpaleniu spp zobacz co widać przy nagrywaniu w rejestratorze dźwięku. Powinno być widać sygnał o niewielkiej amplitudzie, tak do 20% okienka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Czołem wszystkim, Chciałbym zasięgnąć rady co robię źle ponieważ nie mogę odpalić symulatora z TGY 9X. Kupiłem kabel http://allegro.pl/ka...3680576420.html, zainstalowałem http://www.smartprop...56/Default.aspx oraz fms http://download.komp...rstwo/fms-alpha. Jednakże przy próbach podłączania zarówno przez adapter czy gniazdo słuchawek aparatura nie reaguje. Przy podłączeniu przez adapter w opcjach symulatora Sterowanie -> Joystick widzę -> zasoby widzę 1joystick ze statusem aktywny, jednakże jak wchodzę w sterowanie/kalibracja i poruszam drążkami nic się nie dzieje podobnie jak już w samym symulatorze. Czy może ktoś jest mi w stanie powiedzieć co robię źle? Dodam że próby odbywają się na Win XP. Będę wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Skoro kupieś kabelek symulatora to nie potrzebnie instalujesz spp. To sie może kłocić ze sobą. Spp słuzydo emulowania joystica i nawet gdy nie masz podłączonego kabelka audio to brdzie widoczny w kontolerach gier. Proponuje odinstalować. Podepnij kabel usb symulatora i zobacz czy w kontrolerze zainstalował się jakiś joystick. Ten po odlączeniu kabelka będzie znikał. A, jeszcze modół wyjmij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Ostatnio podłączałem swoją Turnigy 9XR za pomocą kabla Jack-Jack. Jedyny problem jaki miałem z SPP to wybieranie źródła sygnału. Generalnie pomogło: 1) Ustawienie wejścia audio jako Line-In (Mam jedno złącze Line-In / Mikrofon). 2) Wyłączenie wszystkich innych źródeł sygnału. (Odpalałem SPP na laptopie który ma wbudowany mikrofon). 3) Zmniejszenie czułości wejścia do minimum. Aparatura działała na oryginalnym oprogramowaniu jak i OpenTx. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Przepraszam za wprowadzenie w błąd. W poprzednim poście napisałem Win XP a miałem na myśli i na kompie Win7 32bit ~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Kabelek audio mono podłączasz do aparatury i do wejścia line lub mic w komputerze. Pobierasz i instalujesz generic smart pro plus http://www.smartprop...56/Default.aspx Na tej stronie jest dużo informacji jak to zainstalować, przykłady, rozwiązywanie problemów. Instalujesz darmowy symulator fms lub inny jaki masz. Przed uruchomieniem symulatora uruchamiasz spp w trybie hide. Później to już w symulatorze konfigurujesz kontroler. jeszcze inne forum z informacjami http://modelsimulato...cc3fb9d3244471d Dodam jeszcze, że tak mam podłączoną T9X i pudełkową od wing dragona. Działało pod fms, bmi, aerofly, g4, phoenix Cześć, skonfigurowałem aplikację smart pro plus według instrukcji. Korzystając z dodatków programu smart pro plus widzę że T9X jest widoczna, wszystkie drążki. Jednakże w FMS po ustawieniu apki samolot sie dziwnie zachowuje. Przykładowo w FMS program nie widzi lotek a w dodatkach programu smart pro plus wszystko działa tj. lotki. Kanały ustawiłem dobrze - bez rezultatu. Ktoś może jakoś pomóc ? Pozdrawiam W kalibracji nawet lotki sie nie ruszają... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez mr.suchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 W FMS też ustawiłeś kanały? Acha, nie ustawiaj tak jak w aparaturze, typu 1 to lotki, dwa wysokość 3 silnik. Tylko tak aby poprawnie działało, jak ruszasz drążkami to powinno byc widać, który to kanał się rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Robert w kalibracji lotki nawet się nie ruszają...To jak ustawić żęby się ruszał te niebiekie paski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 A w kontrolerach gier sprawdzałeś, czy wszystkie osie się ruszają, kalibrowałeś tu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 w windowsie mam tylko vJoy ale nic się nie rusza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udało się może maw odpalić FMS na win7 64 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 A u Ciebie z czym jest problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Ja na razie sobie odpusciłem no nadajnik po podłączeniu do lapka jakby żyła własnym życiem. :- Jak złoże Bixa spróbuję ponownie z symkiem jeśli pogoda będzie jaka jest aktualnie będę miał czas na dalsze kombinacje ~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 w windowsie mam tylko vJoy ale nic się nie rusza... W kontrolerze gier pojawia się normalnie joystick, który można wykalibrować sprawdzać jak się ruszają dźwigienki. Jak tu nic nie widzisz to masz jednak coś nie tak z podłączeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Problem jest w tym że auto detekcja nie wykrywa mojej wersji apki.Jeżeli zmienię z GENERIC na walker to już jest lepiej. Mam już wszystkie stery ale pomimo kalibracji nie działa od 0 do 100% silnik, zaczyna łapać od 40%. Tak działa w RC Desk Pilot. W FMS podobnie. Żeby polecieć muszę dać 50 % gazu i zresetować samolot bo nie "widzi" gazu.... Szkoda bo myślałem że potrenuje latanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Kalibrujesz z gazem na 0 (środek), czy -100 (dół)? Ma być na środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi