kojani Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Dzięki wszystkim za podpowiedż.A solidny to może być kondon. Heh w tym wieku i takie byki sadzisz!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Do klejenia tego typu elementów używam zwykły poxipol lub żywica L285 z wypełniaczem (mikrobalon) a i tak wszystkie połączenia o małej powierzchni klejenia laminuje pasami tkaniny szklanej. I to jest właśnie to solidne rozwiazanie. Dodatkowo rzadka zywicą troszke nasącza półkę i wzmacnia połączenie. Prosty, pewny i solidny sposób znany od wielu lat. Trzyma lepiej niż najlepszy kondom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Zawsze dawałem tkaninę szklaną + żywice poliestrową i często miałem pęknięcia na kadłubie w tym miejscu.Ktos radził mi ,ze najlepiej sprawdza sie żywica o mniejszej twardości dlatego chiałem sie poradzic jaką najlepiej użyc.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaosmaker Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Ja polecam żywicę epoksydową - jest droższa ale stabilniejsza i ma dużo lepszą przyczepność do różnych podłoży . Ep lepiej przesącza tkaninę tak przy okaji ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Przesącza chyba lepiej poliestrowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Krzysiu te 65 sc nie jest zbyt przednie?Bo koncze półkę pod pakiet i tak chciałem sie upewnić czy jesteś dalej zadowolony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Krzysiu te 65 sc nie jest zbyt przednie?Bo koncze półkę pod pakiet i tak chciałem sie upewnić czy jesteś dalej zadowolony? Mi pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Mierzyłeś może jaki jest fabryczny kąt płata względem statecznika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Mierzyłeś może jaki jest fabryczny kąt płata względem statecznika? Mierzyłem ale zapomniałem wartość gdzieś pisałem na forum muszę poszukać jak nie znade pomierzę ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Chciałem porównać z tym co jest w planach formy.Tak z ciekawości pytałem,bo wiem ,ze masz przyrządy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Krzyśku możesz zmierzyć mi szczeline na natarciu tak dla porówniania z moimi ustawieniami,bo jeszcze czuję lekki niedosyt i mam wrażenie ,ze zamało podniosłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Krzyśku możesz zmierzyć mi szczeline na natarciu tak dla porówniania z moimi ustawieniami,bo jeszcze czuję lekki niedosyt i mam wrażenie ,ze zamało podniosłem.. Na wieczór wstawię zdjęcie i pomiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Dzięki,bo coś mówiłeś o 1,5mm podkładce na śrubie ,a wydaje mi się ze moja ma połowę tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 U mnie jest coś takiego i zapałka z przodu nie wchodzi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Na natarciu z podstawą statecznika 3,3mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Mam 3mm u siebie i jeszcze wychodzi bardzo szybko z nurkowania.Nie sądzisz,ze powinno być koło 4mm? Takie jest moje odczucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Możliwe ale mi takie ustawienie pasuje, ponieważ nie tylko nim śmigam ale i też łapię czasami termikę Zawsze można poeksperymentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Ale dzięki za fatygę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Najlepiej jak by statecznik poziomy był pływający i nie ma sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zostawiłem 3mm,ale ustawiłem fazy lotu i jutro powiem czy jest jakaś poprawa Bo mam niedosyt w nurkowaniu..No zobaczymy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi