Skocz do zawartości

FIREBIRD MAWI FLY MODEL (X-MODELS)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki wszystkim za podpowiedż.A solidny to może być kondon.

Heh w tym wieku i takie byki sadzisz!!!

Opublikowano

Do klejenia tego typu elementów używam zwykły poxipol lub żywica L285 z wypełniaczem (mikrobalon) a i tak wszystkie połączenia o małej powierzchni klejenia laminuje pasami tkaniny szklanej. :)

I to jest właśnie to solidne rozwiazanie. Dodatkowo rzadka zywicą troszke nasącza półkę i wzmacnia połączenie. Prosty, pewny i solidny sposób znany od wielu lat. Trzyma lepiej niż najlepszy kondom.

Opublikowano

Zawsze dawałem tkaninę szklaną + żywice poliestrową i często miałem pęknięcia na kadłubie w tym miejscu.Ktos radził mi ,ze najlepiej sprawdza sie żywica o mniejszej twardości dlatego chiałem sie poradzic jaką najlepiej użyc..

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja polecam żywicę epoksydową - jest droższa ale stabilniejsza i ma dużo lepszą przyczepność do różnych podłoży . Ep lepiej przesącza tkaninę tak przy okaji ... :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Krzysiu te 65 sc nie jest zbyt przednie?Bo koncze półkę pod pakiet i tak chciałem sie upewnić czy jesteś dalej zadowolony?

Mi pasuje :)

Opublikowano

Mierzyłeś może jaki jest fabryczny kąt płata względem statecznika?

Mierzyłem ale zapomniałem wartość gdzieś pisałem na forum muszę poszukać jak nie znade pomierzę ponownie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Krzyśku możesz zmierzyć mi szczeline na natarciu tak dla porówniania z moimi ustawieniami,bo jeszcze czuję lekki niedosyt i mam wrażenie ,ze zamało podniosłem..

Opublikowano

Krzyśku możesz zmierzyć mi szczeline na natarciu tak dla porówniania z moimi ustawieniami,bo jeszcze czuję lekki niedosyt i mam wrażenie ,ze zamało podniosłem..

Na wieczór wstawię zdjęcie i pomiar :)

Opublikowano

Możliwe ale mi takie ustawienie pasuje, ponieważ nie tylko nim śmigam ale i też łapię czasami termikę ;)

Zawsze można poeksperymentować.

Opublikowano

Najlepiej jak by statecznik poziomy był pływający :) i nie ma sprawy :D

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.