rapier Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 no,no...wyglada bajernie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Super ... z niecierpliwością czekam na dalszy postęp prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam ponownie, miło czytać że się wam podoba. Na fotkach przedstawiam kolejne postępy. Krawędź natarcia stateczników wymocniona balsą i sklejone doloty powietrza. Jakimś cudem udało się nawet wcisnąć w kadłub. Przymiarka wszystkiego przad sklejeniem. Posklejane do kupy. Waga obecna 207g , a teraz pytania do bardziej kumatych odemnie: Pierwsze dotyczące napędu (otwór zgodnie z planem ma 53mm średnicy) . Drugie czy przy tej wadze modelu i rozpiętości 900mm jest sens oklejanie paierem na wikol. Trzeci dotyczy klap a dokładniej klapo-lotek i programowania, serwa mam podpięte do osobnych kanałów udało mi się zaprogramować lotki ale za nic nie mogę ruszyć klap (nadajnik to sześcio kanałowy Fly Sky) Pozdrawiam i dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Witam po przeprowadce zostało mi jeszcze przygotować kącik na swoje hobby ale to są już detale.Powoli budowa rusza ponownie, zaczołem od wykańczania środka balsą 2mm (miejsce na górną część kadłuba). Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Czy te lotki nie są zbyt wąskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Czy te lotki nie są zbyt wąskie? dla mnie też jak by troszkę za wąskie ale taka wielkość jest na planie, zresztą wszystko wyjdzie w przy oblocie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam wszystkich, po oblotach dwóch pierwszych budowanych modeli wracam do budowy Vampira. Wykonałem górne poszycie (klapka na akku i osobna na silnik). Została jeszcze atrapa kabinki, co do napędu myślałem o czymś takim: http://www.hobbyking...2inch_51mm.html i silnik http://www.hobbyking...or_55_64mm.html który oczywiście przetocze . Zastanawiam się jeszcze czy po szpachlowaniu oklejać papierem śniadaniowym. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witajcie po świętach, wstawiam kolejne fotki choć przyznaje że sam z efektu końcowego zadowolony nie jestem (malowanie według mnie wyszło paskudnie), ale to oceńcie sami. Model waży 305g? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22947__Hobbyking_50mm_Alloy_EDF_4800kv_3s_Version_.html mam nadzieje że coś takiego do napędu wystarcz. Całość (po dodaniu akku i regulatora) waży niecałe 600g. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Raczej na rzęsach. W opisach ktoś pisze, że na 3S jest ciągu zaledwie 300g. Na 4S pojawia się 450g ciągu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Przy tej wadze raczej turbina 64mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi