Ładziak Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2007 Gdyby to był mój topic to byłoby po kliku na "pomógł" ale się ni da. To mój topic, więc się da - załatwione!
Way Opublikowano 14 Grudnia 2007 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Interfejsy można też kupić na www.pitlab.pl Do każdych aparatur tam są. I tez smigam w AFPD od dlugiego czasu z ADD Onem plus kilkadziesiąt innych modeli. W tym Zeppelinem i.. uwaga... U-bootem :shock: :shock: :shock:
radek872 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Witam ja od 7dni latam w Real flight G3.5 + 4 x expansion pack i musze powiedziec , ze jestem w szoku. W standarcie bez dodatków lata sie tak sobie, ale po dodaniu kilku modeli typu extra 330L Composite ARF czy 50% Edge 540 Bill Hempel oraz kilku zmianach w ustawieniach kamery symulator wciaga, a modele lataja bardzo realistycznie. W sumie nie widze róznicy w zachowaniu sie Edga z filmu, a tym z symulatora. Aerofly pro deluxe miałem przez 2 lata , ale juz go odinstalowałem i wiem, że juz nie zainstaluje . Co najlepsze latamy z kolegami online ;D ;D ;D
mammuth Opublikowano 14 Grudnia 2007 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Radku - wstaw prosze kilka przecinkow i kropek do swojego postu - brakuje tchu jak sie go czyta :roll: .
radek872 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jeszcze wróce do realizmu tej katana dograłem ją ale tragedia wg mnie brakuje sterów lotek hmmm prawie ich nie ma wyedytowałem sobie sam Katane i lata tak http://pl.youtube.com/watch?v=vLDWZRLsViE
Artek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Radku a możesz udostępnić lub podesłć na maila ustawioną przez Ciebie katankę. Bardzo fajnie ona lata z takim pazurkiem menek@aster.pl
radek872 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jestem swiezo po formacie systemu płytke z symulatorem pozyczyłem jak tylko zainstaluje to Ci podesle
marcel_Kaszëbë Opublikowano 28 Grudnia 2007 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Witam. AFPD zapodany, interfejs dotarł, działa bez zarzutu. Jednak mam spory kłopot z G3. Instaluję czystą wersję G3, bez expansion packów i update do 3.5. Na początku miałem potężny kłopot ze znalezieniem odpowiednich kanałów na emulatorze. W końcu się udało. Mapowanie kanałów poszło w miarę ok. Jednak za chiny ludowe nie mogę skalibrować wychyleń. Wchodzę w opcje, kalibracja, trymery na 0 > Next, drągi na 0 > Next, drągi na max i... w tym momencie "gaśnie" mi przycisk Finish i nie mogę zakończyć kalibracji. Aktywny jest tylko Cancel Czy ktoś miał takie cuda u siebie?? Jeżeli niezbyt jasno to opisałem, to po południu wrzucę screeny z G3
marcel_Kaszëbë Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 No widzę, że u wszystkich działa . Prawdopodobnie to wina kabla. Ok, z innej beczki. Poszukuję modelu YAK 54 do AFPD ale o rozpiętości ok 140 cm. Czy tak małe modele są w ogóle gdzieś dostepne? Bo jak przeglądałem strony, to tylko giganty trafiałem. Jakby miał ktoś takie cudo to proszę o info.
Barlu Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Mam mały problem z tymi oto modelami z tej strony: http://www.knifeedge.com/forums/downloads.php Jak to wrzucić by działało? Gdzie? (mam RFG3 )
alchemique Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Import as .dxf - w menu glownym powinienes miec.
Paweł Rzedzicki Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 import g3x w glownym menu. Jesli sciagnales model z knifeedge forums to pewnie jest jako zip albo rar. Musisz w nazwie zmienic rozszerzenie na g3x. Ale, jesli nie masz expansion packa chyba 1 to nie masz opcji import i lezysz.
Barlu Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Nie mam expansion packa żadnego... I mam opcję import... A nawiasem to dzięki:)
Paweł Rzedzicki Opublikowano 7 Stycznia 2008 Opublikowano 7 Stycznia 2008 No to masz jakas magiczna wersje. Mozliwe ze juz elfabrikko byl expansion dodany. Albo poprostu masz pirata i lepiej o tym nie pisz
Keram Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Jak stworzyć sobie model do AFDP ?? ktoś to rozkminił a może gdzieś to już opisali ??
model2002 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witajcie! Może ktoś z Was wie w jaki sposób można przesuwać środek ciężkości w modelach w programie AFPD ?
Paweł Rzedzicki Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Jasne Edit aircraft, fuselage i tam masz mozliwosc zmiany.
jakubk Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Witajcie!Może ktoś z Was wie w jaki sposób można przesuwać środek ciężkości w modelach w programie AFPD ? Witam, to prosta operacja.Trzeba edytować model, kliknąć na kadłub i na dole na ikonkę CG. Nastepnie w polu numerycznym wpisać zminioną odległość np o 1 cm. Warto też zmieniać środek ciężkości w przekroju podłużnym modelu. lepiej - stabilniej "harrieruje".
jakubk Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Witam, dziś miałem okazję skonfrontować ćwiczenia na symulatorze z rzeczywistością. Tu zaczyna się pewien problem, o którym słyszałem już od bardziej doświadczonych Kolegów.Symulator sobie , a latanie w "realu" to inna bajka. Dwa loty zanim na nowo nuczyłem się zachowań modelu. Przy piątym locie było już całkiem nieżle.Inne ustawienia aparatury inne reakcje modelu. Po raz kolejny potwierdza się ,że na symulatorze można uczyć się tylko odpowiednich odruchów , a dłuższe latanie na komputerze powoduje utratę umiejętności na lotnisku. Pewien zawodnik uczył się roll harriera na symulatorze. Wychodziło pięknie.Przystosowanie do latania na lotnisku zajęło cały sezon. Umiem już zawis i rolling harrier siedząc na krześle. Teraz już tylko lotnisko. A propos, jutro ładna pogoda , latamy na Chobocie.
Barlu Opublikowano 13 Stycznia 2008 Opublikowano 13 Stycznia 2008 No to masz jakas magiczna wersje. Mozliwe ze juz elfabrikko byl expansion dodany. Albo poprostu masz pirata i lepiej o tym nie pisz Mam wersję 3,5 a w 3 nie było... Zgadza się. W 3,5 dopiero miałem A da sięjakoś ustawić śmigło 3 łopatowę? (nie mam )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.