Skocz do zawartości

FUTABA 14SG

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na to wygląda tym bardziej że obsługuje FASST i FHSS a odbiorniki FHSS futaby są tańsze od tych FASST

Opublikowano

Na to wygląda tym bardziej że obsługuje FASST i FHSS a odbiorniki FHSS futaby są tańsze od tych FASST

Tak, sa tansze i to sporo. Odbiornik R2008 - HV, S-BUS i 8 kanałów kosztuje zaledwie 200zł!

Lecz nie zapominajmy, że zasięg odbiorników FHSS wynosi 1 kilometr i producent nie zaleca np. do spalin i jet'ów.

Ale np. do jakiegoś małego deproniaka, szczególnie do combata odbiornik za 150zł a nie za 300zł (przykładowy R6106HFC) jest "zbawieniem" dla kieszeni w przypadku kraksy.

Znaczy się, nie musimy kupować nowego droższego, tylko tańszy :)

Z resztą jak cos ułamiemy w odbiorniku Futaby 9obudowę, antenę) mozna to dokupić na szczeście.

Opublikowano

2-metrowego akrobata z kilometra to musiałbym przez lornetkę oglądać :) Zastosowanie przez Futabę przełączanego systemu jest udogodnieniem. Ciekawe czy w pozostałych nadajnikach z SD planują zrobić upgrade softu w taki sposób żeby obsługiwały i FHSS. Być może to też kwestia sprzętu.

Opublikowano

Własnie jestem na etapie wybierania aparatury i właściwie juz byłęm przekonany co do t8fg ale jak zobaczyłem 14sg to jestem w strasznej kropce :/ Co tu robic ? Co do 14sg podoba mi się opcja z tańszymi odbiornikami s-fhss

Opublikowano

Jak myślicie możliwe że pierwsze egzemplarze będą niedopracowane ?? Czy raczej to niemożliwe?

W przypadku Futaby, to raczej nie możliwe, jak już coś wychodzi to z opóźnieniami, ale jest dopracowane na 100%

Wiadomo kiedy będzie dstępna ? 14sg?

Przewidywany termin dostępności to prawdopodobnie połowa/koniec grudnia - tego roku oczywiście :)

Opublikowano

Jak myślicie możliwe że pierwsze egzemplarze będą niedopracowane ?? Czy raczej to niemożliwe?

Tego nie wie nikt. Powinna byc dopracowana, ale jak to bywa będzie apgrejdowana w trakcie.

Na razie znalazłem takie info (po tłumaczeniu): "Hardware for voice and data recording prepared function is implemented with free software update, available 02/2013"

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Tak cena jest wyższa do graupnera MX-20 możliwości graupner ma większe i do tego za jeden odbiornik Futaby ja mam prawie dwa graupnera . Poza tym 1000m zasięg telemetrii w futabie kontra 3km w graupnerze i każdy jeden czujnik , moduł i odbiornik futaba ma droższe mimo że parametrami nie zwala z nóg . Więc za tą kasę wolę wybrać graupnera a mikro odbiornik z telemetrią kupuję za 110 pln http://www.modele.sk...-ODBIORNIK.html i mikro oznacza że mają 800m zasięgu telemetrię i wbudowany regulator DC do 2A

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.