tomekRC Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam wszystkich zakupiłem sobie nadajnik Hitec optic mam odbiornik JETI rex 5 plus no i nie działa mi z nim wsadziłem kwarce Hitec i nie działa czy powodem może być popsuty nadajnik ...??? :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Być to może - ale najpierw sprawdź czy: 1. kwarc jest pojedynczej przemiany (a nie podwójne) 2. nadajnik nie jest w trybie QPCM 3. odbiornik jest sprawny (działa z innym nadajnikiem) Dopiero po tym szukaj winy w nadajniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 sprawdź sobie pakiet odbiornika. Tak sie składa że ten nadajnik latał u nas na lotnisku, i wszystko było ok. Będę w ten wekend we Włoszczowie, jak cos to podjedz to Ci pomoge sprawdzic. Kwarce takie czy inne to i tak powinien sie odzywać coś (tylko nie podwojna przemiana). Ja obstawiam że albo odbiornik albo pakiet odbiornika. Dobrze podłączyłeś serwa i pakiet do odbiornika?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 tikicaca nie masz racji . odbiornik sprawdziłem działa na 100 % wysłałem go do kolegi do wawy od ma też nadajnik Hitec i działa ten odbiornik ... kwarce dał tez hitec tak jak ja i jemu działa a mi nie działało . ja nie podłączałem wszystkiego tylko kolega który mi to sprzedał .... i moim zdaniem jeśli on jest modelarzem to powinien to wszystko oki podłączyć i pewnie tak było a nadajnik nie zadziałał ..... szukam innej przyczyny ... tikicaca, kiedy będziesz w wawie może przyjedziesz z grzeskiem do mnie ja mu tam miałem jeszcze za pakiet dać ... ale dopiero koło 20 listopada jak byście podjechali ale jak coś to sie zmówimy . Musielibyście przywieść odbiornik najlepiej 2 kwarce ... pakiet li pol silnik bo regiel mam no i jakieś serwa bo tez na dzień dzisiejszy nie posiadam pozdrawiam i czekam na odpowiedź cze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 silnik bo regiel mam no i jakieś serwa bo tez na dzień dzisiejszy nie posiadam pozdrawiam i czekam na odpowiedź cze ;] A jak sprawdzałeś wówczas czy odbiornik działa ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 A zasilanie odbiornika masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 silnik bo regiel mam no i jakieś serwa bo tez na dzień dzisiejszy nie posiadam pozdrawiam i czekam na odpowiedź cze ;] A jak sprawdzałeś wówczas czy odbiornik działa ??? odbiornik sprawdziłem bo wysłałem go do kolegi z wawy i przysłał mi go i powiedział że działa pakiet był chyba 11,1V do regła . a nadajnik pakiet 9,6 V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 odbiornik sprawdziłem bo wysłałem go do kolegi z wawy i przysłał mi go i powiedział że działapakiet był chyba 11,1V do regła . a nadajnik pakiet 9,6 V No tak ale po czym sugerujesz że aparatura nie działa !? Podpinasz pakiet do regla - regl pod odbiornik i co?? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 no i nie daje znaku życia ... wszystko podpięta włączam :cry: nadajnik bo to było w samochodzie no i nic ....żadnych znaków ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Piszesz że nie masz serw ani silnika. Więc co ma Ci dawać znać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 jak kupowałem nadajnik to kolega przyjechał z całym modelem tylko bez odbiornika podłączył mój odbiornik dał swoje kwarce i nie zadziałało a ja wysłałem odbiornik do wawy i odbiornik działa to co może być nie tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 ja jestem do poniedzialku we wloszczowie, jak chcesz to mozesz zajrzec i sprawdzimy na miejscu. Ale nadajnik jest dobry, znam go i znam grzeska, bubla by Ci nie sprzedal. Pewnie cos zle popodlaczales, albo rex jest walniety, latwo jest je spalic poprzez zamiane biegunow w pakiecie, u nas Zbyszek juz dwa tak usmazył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 jak kupowałem nadajnik to kolega przyjechał z całym modelem tylko bez odbiornika podłączył mój odbiornik dał swoje kwarce i nie zadziałało ( To w jaki sposób Ten kolega Ci wytłumaczył to że nie działa jego nadajnik z Twoim odbiornikiem? Widzisz trudno zrozumieć o co tu chodzi i trzeba ciągnąć Cię za język żeby wydusić jakieś szczegóły. Trzeba opisać wszystko ,pytałeś się kolegi z jakim odbiornikiem ten nadajnik działał u niego? Jakie to były kwarce które przywiózł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 tikicaca, odbiornik działa !! pisałem już .... odbiornik to JETI REX 5 PLUS Grzesiek przywiózł CAŁY SAMOLOT I JA TEGO NIE podłączałem ON przywiózł jakieś kwarce hitec włożył i nie działa a teraz nie sprawdziłem bo na czym ... i nie wiem co teraz zrobić pozdrawiam .... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 ale na ktorym sprawdzales z grzeskiem?? pewnie na tym swoim, bo grzesiek latal na rexie pozyczonym od Zbyszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nie jest to wina wyłącznie użytych kwarców? Do Optic'a musisz użyć kwarca z podwójną przemianą. A skoro tak to i do odbiornika musisz dać z podwójną przemianą. Ale czy Rex jest na podwójną? Mam Rexa 7 ale ten jest na pojedyńczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 tikicaca, odbiornik działa !! pisałem już ....odbiornik to JETI REX 5 PLUS Grzesiek przywiózł CAŁY SAMOLOT I JA TEGO NIE podłączałem ON przywiózł jakieś kwarce hitec włożył i nie działa a teraz nie sprawdziłem bo na czym ... i nie wiem co teraz zrobić pozdrawiam .... :? Pierwsza sprawa JAKIE MIAŁ KWARCE!! Hitec do zestawu Optica daje do zestawu oryginał na podwójną przemianę (bo taki odbiornik jest w zestawie) a Twój odbiornik jest pojedynczej. Jakie miał kwarce lub jaki miał wcześniej odbiornik w tym modelu samolotu?! Podaj więcej szczegółów! Najprawdopodobniej wszystko działa tylko nie macie pojęcia co macie i co sprawdzacie. Nie jest to wina wyłącznie użytych kwarców? Do Optic'a musisz użyć kwarca z podwójną przemianą. A skoro tak to i do odbiornika musisz dać z podwójną przemianą. Ale czy Rex jest na podwójną? Mam Rexa 7 ale ten jest na pojedyńczą. Jezu... fokker :shock: :shock: uznam że nigdy tego postu nie napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Rex 5 plus jest na pojedyncza przemianę, więc do odbiornika powinieneś włozyć kwarc na pojed. przemianę ale o tym samym kanale co w nadajniku. Jeśli do nadajnika ktoś wklładał swój kwarc pojedyn. przemiany to nie miało prawa zadziałać. EDIT ; Tak Marcin z pośpiechu namieszałem ale już jest dobrze :devil: Pisząc to jakoś skojarzyło mi się z odbiornikiem z zestawu czyli na podw. przemiane dlatego napisałem , że te same kwarce muszą być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nie jest dobrze, bo nie ma kwarców nadawczych "z podwójna przemianą". Ja przynajniej o takich nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Rex 5 plus jest na pojedyncza przemianę, więc do odbiornika powinieneś włozyć kwarc na pojed. przemianę ale o tym samym kanale co w nadajniku. Jeśli do nadajnika ktoś wklładał swój kwarc pojedyn. przemiany to nie miało prawa zadziałać. Dla sprostowania. Kwarc nadawczy jest TYLKO JEDEN! Tylko kwarce odbiorcze dzielą się na pojedynczą i podwójną przemianę. Oryginalny zestaw Optica wyposażony jest w kwarc odbiorczy podwójnej przemiany i taki też odbiornik. Jeti Rex plus jest odbiornikiem pojedynczej przemiany więc i takowego kwarca odbiorczego potrzebuje (zaleca się stosowania kwarcy nadawczych marek nadajnika a odbiorczych odbiornika - nie par jednego producenta!). Czyli jak będziesz miał nadawczy Hitec to odbiorczy do tego odbiornika Jeti na pojedynczą przemianę tego samego kanału - nie ma bata musi działać! KWARCA NADAWCZEGO SIĘ NIE ZMIENIA! Fokker spoko - chyba się troszkę pośpieszyłeś z pisaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.