Jerzy Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Mozna tez zrobic montowanie kabinki na rzepy tez jest nie zawodne pod warunkiem ze na kabinke nie spadna akumulatorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 A nie lepiej taki zameczek sprezynka i bolec który by blokował kabine ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Podzielam zdanie radka 872 .Mały zameczek da 100% pewności,że kabinka nie odleci.Magnesiki może są dobrym rozwiązaniem w elektrykach ale w spalinie i do tego w 4-taktach lepiej dmuchać na zimne.Dlatego w mojej katanie dziś stworzyłem taki zamek. zwłaszcza,że mam zamiar zastosować w niej Saito 56. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 OOOOOOOOOOOO właśnie takie cos miałem na mysli. Saito 56 no to jest wybór :mrgreen: :faja: Tak sobie teraz gdyba i gdyby ta katana miała 1.4m zastosowac YS 63FZ mmmm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Reaktywacja . Po urlopach, plażach.... trzeba coś podłubać. Nowa Katana stoi praktycznie złożona i prawie oklejona. BTW W tym miejscu chciałbym serdecznie podziękować P. Zbyszkowi i P. Bogdanowi z ARTEX-u. Napiszę krótko jak w reklamie "jak mówią, tak robią". Przy sklejaniu, pomyliłem części i nie było możliwości rozklejenia. Po jednym telefonie i dogadaniu sprawy z P. Zbyszkiem, części były u mnie na drugi dzień . Jeszcze raz bardzo dziękuję. Jeszcze kwestia napędu. Poprzednia katanka latała na 10ccm ASP 4T, silnik spory jak na ten model, ale latał bardzo ok. W między czasie wpadł mi w ręce OSMax 4,5ccm 2T, ale obawiam się że będzie za mały do tego modelu. Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Witaj silnik OS 4,5 ccm to tak jak podejrzewasz jest za mały. Do podstawowej akrobacji wystarczy ale 3D to już gorzej natomiast o zawisie z tym silnikiem możesz zapomnieć. Z silników 2T mógłbyś zastosować o poj. 6,5ccm. to już by było coś co pociągnie porządnie model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Nie będę kupował następnego silnika, wstawię ten na którym latała poprzednia katanka, czyli ASP 10ccm 4T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Katana została wczoraj oblatana na silniku ASP 10ccm 4T ze śmigłem 12*4 drewienko. Mocy jest sporo za dużo, ale co tam, da radę. Model tak jak pisałem w postach wcześniej lata jak marzenie. Żałuję że wczoraj zaczęło padać. Jak będę miał chwilę wrzucę fotki (bo barwy modelu całkowicie inne są). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.