Skocz do zawartości

Katana PL z Artexu by marcel (spalina)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mozna tez zrobic montowanie kabinki na rzepy tez jest nie zawodne pod warunkiem ze na kabinke nie spadna akumulatorki.

• Odpowiedzi 167
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Podzielam zdanie radka 872 .Mały zameczek da 100% pewności,że kabinka nie odleci.Magnesiki może są dobrym rozwiązaniem w elektrykach ale w spalinie i do tego w 4-taktach lepiej dmuchać na zimne.Dlatego w mojej katanie dziś stworzyłem taki zamek. 88bd0642119c772d.jpg dddc37dd393c6ac6.jpg zwłaszcza,że mam zamiar zastosować w niej Saito 56.

Opublikowano

OOOOOOOOOOOO właśnie :D:D takie cos miałem na mysli. Saito 56 no to jest wybór :mrgreen: :faja: Tak sobie teraz gdyba i gdyby ta katana miała 1.4m zastosowac YS 63FZ mmmm.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Reaktywacja :).

Po urlopach, plażach.... trzeba coś podłubać. Nowa Katana stoi praktycznie złożona i prawie oklejona.

BTW

W tym miejscu chciałbym serdecznie podziękować P. Zbyszkowi i P. Bogdanowi z ARTEX-u. Napiszę krótko jak w reklamie "jak mówią, tak robią".

Przy sklejaniu, pomyliłem części i nie było możliwości rozklejenia. Po jednym telefonie i dogadaniu sprawy z P. Zbyszkiem, części były u mnie na drugi dzień :).

Jeszcze raz bardzo dziękuję.

Jeszcze kwestia napędu.

Poprzednia katanka latała na 10ccm ASP 4T, silnik spory jak na ten model, ale latał bardzo ok. W między czasie wpadł mi w ręce OSMax 4,5ccm 2T, ale obawiam się że będzie za mały do tego modelu. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Witaj silnik OS 4,5 ccm to tak jak podejrzewasz jest za mały. Do podstawowej akrobacji wystarczy ale 3D to już gorzej natomiast o zawisie z tym silnikiem możesz zapomnieć. Z silników 2T mógłbyś zastosować o poj. 6,5ccm. to już by było coś co pociągnie porządnie model.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Katana została wczoraj oblatana na silniku ASP 10ccm 4T ze śmigłem 12*4 drewienko. Mocy jest sporo za dużo, ale co tam, da radę.

Model tak jak pisałem w postach wcześniej lata jak marzenie. Żałuję że wczoraj zaczęło padać.

Jak będę miał chwilę wrzucę fotki (bo barwy modelu całkowicie inne są).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.