Wojtass_nt Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Od nowego roku temat Bociana stał w miejscu. Teraz powolutku ruszam do przodu. Mam już żeberka skrzydeł więc musiałem na sucho ułożyć co by oko nacieszyć. Wyposażyłem się też w mobilne stanowisko do montażu czyli 2 koziołki z Castoramy (11zł za sztukę) i deska z klejonki świerkowej. Póki co skleiłem skrzynki na bagnety- sklejka 1mm, które później będą owinięte rowingiem. Widać ładnie wznios: a tutaj lekko idące do przodu żeberka czyli to co w Bocianie najpiękniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Sprawdzałes moze jakosc takiej deski z castoramy, tzn czy nie jest skręcona itd? Przymierzam się do podobnego rozwiązania ale obawiam się o skręcenie deski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Nie jest skręcona. Pakowane są szczelnie w foliowy worek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Powolutku do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Ładnie idzie, hamulce widać będą z góry i dołu jak w oryginale. Będziesz robił sam czy jakieś gotowce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Nastąpiła zmiana planów i hamulce będą tylko od góry. Zamówiłem 20cm heble z HK z wbudowanymi serwami. Tak będzie prościej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Czy bagnet nie powinien wchodzić między dźwigary? Tam będą naprawdę duże naprężenia. Na taką deskę dobrze jest położyć odpowiedni kawałek płyty kartonowo gipsowej, dobrze się na nim rysuje, wbija szpilki itp. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Pomyśl jak byś w tym modelu chciał dać bagnet między dźwigary?? Bo ja jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić. Jak widać poradziłem sobie bez płyty GK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Bagnet i tak jest płaski, więc wygiąć go do przodu to chyba żaden problem. Ja nie umiem sobie wyobrazić, że żeberka to przeniosą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Żeberka są ze sklejki, trochę wzmocnię miejsca nad kieszenią rowingiem węglowym a cała kieszeń też będzie owinięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Codziennie dłubię sobie coś przy skrzydłach. Teraz jestem na etapie naklejania górnego poszycia. Łącznie na oba skrzydła do pokrycia zejdzie 20 klepek balsy 2mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Jeśli kogoś interesują moje zmagania z klekotem to zapraszam do galerii https://picasaweb.google.com/105588183236792887171/SZD9Bocian?noredirect=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Kawał solidnej roboty. Jest na co popatrzeć i co podpatrzeć . Gratuliję udanego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 No ładny Bociek rośnie, na łace wśród szybolków nie widać drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Wojtek! Chylę czoło!Piękny! Czeka Ciebie teraz to naważniejsze.Wykonanie pięknej kabinki.Pamietaj że jest to najwazniejsza część podnoszaca estetykę modelu. Pozdrawiam Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Wiem... dlatego będę robił kopyta ponownie. Tym razem całkowicie z balsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Teraz miło popatrzeć .To jest to.Przy tak sporej ilości "szkła" nie obędzie się bez wykonania wnętrza kabiny.Masz więc nadal co robić.Życzę powodzenia. Jaki orientacyjnie wyszedł ciężar przy tej rozpiętości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 4kg +/- 100g. Jutro będę go ostatecznie wyważał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi