Wojtass_nt Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 3200 przy 3m rozpiętości to nawet by było nieźle ale 3.5kg to już całkiem sporo. Dużo łatwiej lata się w termice lżejszym modelem. A jak wieje to zazwyczaj termiki nie ma lub zmyka zbyt szybko. Chyba, że masz zamiar na zboczu latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Postaram sie "uszczknąć" te 300 gramów przez zrobienie nowego lżejszego statecznika poziomego i przesunięcie ołowiu na maxa do przodu. Myślę o przetestowaniu go na wydmie Mierzeji Wiślanej.A wiać potrafi tam czasami nawet,nawet. Ps. Jestem cały czas pod wrażeniem piękna latania nad morzem.Spójrzcie sami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geralt30 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Cześć.Czy posiadasz plany tego szybowca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Zerknij do posta 9 - tam jest wjaśnienie.Konstrukcja jest podobna do planów podanych w poście 17 przez piotr3j/m.Wykonałem tylko inne mocowanie skrzydeł. PS. Odchudziłem statecznik poziomy i przesunąłem ołow bliżej noska .Mam teraz prawie 3200 gramów to daje obciążenie 48,5 g /dm kw. Już jest lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Piekny model w marcu zaczne powoli budowac... relacja będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Gratulacje piękny model.!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Mam takie pytanien jakie listewki zostały uzyte w budoowie modelu? albo co polecacie bo przymierzam sie do zaczęcia budowy modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi