flyszman Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 WITAJCIE. oSTATNIO NA INTERNECIE NAPOTKAŁEM CIEKAWOSTKĘ. KTO JUŻ WGŁĘBIŁ SIĘ W TEN TEMAT PROSZONY JEST O WYTŁUMACZENIE MI TEGO. pOZDRAWIAM WINGLETY() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Winglety stosuje sie głównie do modeli akrobacyjnych w celu zwiększenia powierzchni bocznej. Model przez to lata lepiej np. na żyletke . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Otóż nie: Winglety stosuje się jako rozpraszacze wirów brzegowych. Osobiście ani razu nie spotkałem się z zastosowaniem wingletów w samolotach akrobacyjnych. A to do czego dałeś link to jest winggird o tym mało wiem ale to jest jakiś inkszy rodzaj wingletów o dość ciekawych właściwościach. Chyba u alexa było coś więcej materiałów na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Oczywiście chodziło mi o modele a tu przykład modeli akro z wingletami:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Roland! Pisz bez CAPSLOCA! I tytułuj tematy jakoś bardziej trafnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Oki z tym tematem to powinienem zdecydowanie trafniej go opisać. Poza tym ten opór o ile dobrze pamiętam to chyba nazywa się oporem indukowanym.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 KTO JUŻ WGŁĘBIŁ SIĘ W TEN TEMAT PROSZONY JEST O WYTŁUMACZENIE MI TEGO. WINGLETY Tzn chcesz, żeby ktoś przetłumaczył Ci stronę, którą sam podałeś w odnośniku? Właśnie ją przewertowałem i chyba dosyć jasno jest napisane co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Oczywiście chodziło mi o modele a tu przykład modeli akro z wingletami:D To nie są winglety :shock: Kolega wcześniej pokrótce wytłumaczył już Ci co to jest i do czego służy Winglet. To co Ty pokazujesz na fotkach to generatory siły bocznej. I znowu flyszman daje pod pojęciem Winglet link do Winggrid? To trzy różne pojęcia. I o które teraz wam chodzi? 1. Winglet 2. Winggrid 3. Generator siły bocznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 To trzy różne pojęcia. I o które teraz wam chodzi? Popieram, kaszanka się zrobiła ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 no tak znowu namieszałem a to wszystko wynika z braku wiedzy....myslałem, że Winggrid i Winglet to to samo zwłaszcza, że Winggrid'a widziałem poraz pierwszy na podanym linku ...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.