Tomek Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Nalot nalotem , a nerwy przy każdym nowym modelu mam i tyle. Stracha takiego poważnego miałem 2 razy w życiu. Pierwszy raz lecąc pierwszym Łosiem 1,5m , po pierwsze robiłem go niemal rok, po drugie z powodów złych kątów latał jak salony,bardzo ,bardzo szybko. Drugi raz robiąc zawis Ravenem 2,5m , silnik notorycznie gasł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 O to mi chodzi! Zawsze jest strach przed pierwszym lotem nowym modelem. Ale cóż byłby wart sport w ktorym nie ma adrenaliny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Czy model był sprowadzony tym sposobem??? Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Poland $10.03 Jak tak to zacna cena za przesyłeczkę o wadze do 49 999 gram, tylko słabo doposażony jest ten magazyn w "Netherlands" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Wydaje się że ten magazyn jest cały czas w rozwoju i jest tam coraz wiecej sprzętu, mam nadzieję że będą tam niedługo silniki spalinowe bo koszty przesyłki są przystępne ale modele trochę droższe lecz mimo to i tak się opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam po nowym roku HNY! Czy są jakieś postępy w budowie lub jakaś ocena na spokojnie tego zestawu? Chciałbym zadać jeszcze kilka pytań może telefonicznie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam.Też jestem ciekaw jego jakosci,bo cena jest dosć atrakcyjna.Jesli chodzi o wywazenie już cos wiadomo? Bo kolega miał ponoc problemy,więc jak juz sprawdzisz to będe wdzięczny za opinie. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Dziś siadłem do wklejania zawiasów. Są docięte tam gdzie trzeba na wymiar Do tego w lotkach są już wycięte otwory pod węglowe orczyki I keson nie jest styropianowy tylko z cienkiego styroduru. Ale jest i łyżka dziegciu. Mianowicie folia jest słabo przyklejona, na cieple, czarna mocno się pomarszczyła. Na wszelki wypadek poza kadłubem przeleciałem żelazkiem stery, a jutro przelecę ważniejsze części skrzydeł (natarci i spływ ). Ale folia jest kiepsko kładziona i na markowych modelach, o czym przekonał się mój kolega ,któremu w Axarze w locie obrało skrzydło z folii. A jak już jesteśmy przy położeniu folii to samo przyklejenie i docięcie jest perfekcyjnie, mam na myśli ułożenie na balsie i wzorów na folii. Generalnie model oceniam na tą chwilę bardzo wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 a u mnie w Axarze bardzo ładnie przylepili co prawda do folii PilotaRc to trochę Axarkowi brakowało, ale nie jest źle - co bardzo mnie cieszy bo nie dorobilem się jeszcze żelazka (modelarskiego) ;/ może dla pewności i świętego spokoju zainwestuje, bo jednak szkoda by było... a pewnie i tak się przyda prędzej czy później. Modelik b. fajny i cena b. dobra, no i te węglowe dźwignie sterów - super. Kolega ma axara/GW w podobnym malowaniu (jeśli nie takim samym ) i na początku myślałem, że Twój to też GW - bardzo fajnie wygląda to malowanie w powietrzu. Życzę powodzenia w składaniu Suchego a później już tylko takiej samej ilości lądować co startów, niech służy posłusznie i jak najdłużej pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Dziś siadłem do wklejania zawiasów. Są docięte tam gdzie trzeba na wymiar Do tego w lotkach są już wycięte otwory pod węglowe orczyki I keson nie jest styropianowy tylko z cienkiego styroduru. Ale jest i łyżka dziegciu. Mianowicie folia jest słabo przyklejona, na cieple, czarna mocno się pomarszczyła. Na wszelki wypadek poza kadłubem przeleciałem żelazkiem stery, a jutro przelecę ważniejsze części skrzydeł (natarci i spływ ). Ale folia jest kiepsko kładziona i na markowych modelach, o czym przekonał się mój kolega ,któremu w Axarze w locie obrało skrzydło z folii. A jak już jesteśmy przy położeniu folii to samo przyklejenie i docięcie jest perfekcyjnie, mam na myśli ułożenie na balsie i wzorów na folii. Generalnie model oceniam na tą chwilę bardzo wysoko. Jeśli będziesz miał czas i chęci wrzucaj jakieś foty,zawsze bedzie łatwiej,bo czuje ,ze nie wytrzymam i też go sobie sprezentuje;) A silnik dotarł? czy jeszcze zwiedza świat;) Bo ciekaw jestem jak wyjdzie z tym wyważeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 o.k. jutro postaram się uzupełnić fotki. silnika jeszcze nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 No i jest w końcu jakieś niedopatrzenie. Mianowicie brakuje zawiasów na całe jedno skrzydło (5 czy 6 sztuk). Niby drobnostka,ale dziś nie mogłem skończyć skrzydeł, bo nie było czym! Trudno , będzie czas aby trochę posiedzieć nad montażem wyposażenia. Na osłodę dali wlew paliwa, nawet całkiem niezłej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Tomku - są jakieś postępy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Zostało zamontować pakiet zasilania zapłonu. Byłem przygotowany na pakiet pod 6V ale okazało się , że zasilanie zapłonu jest bezpośrednio pod lipola A ka wydałem 200 zł na regulator power boxa ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Su-26 gotowy do lotu. W sobotę, jeśli nadal będzie w granicach zera, to może odpalę silnik i zrobię 1 zbiornik na dotarcie , koło modelarni A teraz wracam do Łosia P.S. Zapominałem dodać ,nie ma potrzeby wkładać wszystkiego na przód. Model wyważa się z pakietem jednym na domku, a drugim "w piance" na rurze i nadal jest trochę tylne wyważenie ,więc pewnie zakupie kołpak węglowy i będzie idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Chyba jest przednie wyważenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msp-elektronik Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Ile ostatecznie wazy twoj Suchy do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 no właśnie, ile suchy waży do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msp-elektronik Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Tomku, model juz oblatany? Czekamy na opis wrazen... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi