danylotnik Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 fullrespect, No tak z powodu braku paska trzeba posmakowac drążka , a gdzie mozna kupic tanio jakis taki pasek.Czy moze to być zwykła "smycz" od kluczy???Patrzyłem w sklepach sa troszke drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 ja mam zwykla smycz...w zupelnosci wystarcza :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 No to trzeba sie dzisiaj przejśc na miasto i coś zakupić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Jak ja zbaczylem ceny smyczy przeznaczonych do wieszania aparaturek to po prostu zbladlem 60 PLN ???? toz to kradzież w bialy dzien. Dlugo nie myśląc poszedlem do pierwszej lepszej pasmanterii - tam poprosilem o pasek - najszerszy jaki mają z jakiegos sztucznego materiału - okazalo sie ze mają bardzo ładne pasy o szerokosci okolo 40mm i dlugosci jaką chcę zakupilem chyba 2m - po jakies 6 lub 8 zł za metr. pozniej tylko ze starej smyczy - nie wiem juz od czego ją miałem - odpielem zaczep i ladnie skleciłem razem z moim dluzszym - nowo nabytym paskiem ktory nigdy nie wrzyna mi się w szyję - bo jest szeroki i do tej pory jestem z niego zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 No z tego co widziałem większośc smycz jest dosyc krótkich na lato okej ale w zime na gruba kurtke to troszke ciasno.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ja gdzieś widziałem całkiem fajne paski do aparatów fotograficznych. Jak znajdę link, to dam znać. Aczkolwiek sam używam takich szerszych smyczy do kluczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ja mam zwykła smycz od telefonu kom i też jestem z niego zadowolony a wydatek to tylko 4 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 No z tego co widziałem większośc smycz jest dosyc krótkich na lato okej ale w zime na gruba kurtke to troszke ciasno.... Własnie o to mi chodzi - zrobilem sobie smych sam i dbrałem dlugosc jaka mi sie podoba dletego obstaję przy samorobkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ja jestem dosyc niski więc ta moja smycz jest akurat ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 danylotnik napisz jaki masz silniczek , pakiet i na ile minut lotu to starcza?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 A wiec silniczek tower pro 2401-21 śmigło 8x4 gws , pakiet 3s 1300mAh Dualsky polatac na taki sprzęcie mozna około 25min dokładnie nie liczyłem ale tyle to co najmniej .Zalezy jak sie lata oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 25 minut to sporo zabawy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Już mam plany wydrukowane i sklejone do tego samolotu. Zastanawiam się, jakie rozwiązanie konstrukcji skrzydeł będzie lepsze. Czy zrobić skrzydła z balsowej kratownicy (balsa 3mm - grubość jak w planach) i okleić folią, czy z depronu 3 mm (rozwiązanie z planów) i okleić czymś, czy może z depronu 6 mm i też okleić. 3 mm depron posiadam rowkowany więc zastanawiam się czy się nada. Lotki i stateczniki napewno będą balsowe, a co do reszty - zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Ja lotki zrobiłem tez z depronu tak samo jak stateczniki,ale dobrze jest dokleić do statecznika na krawedzi listwe balsowa np 5mm bardzo duzo usztywnia dany element. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Właśnie dzisiaj wróciłem z Czech gdzie przypadkowo kupiłem model - identyczny jak twój . To będzie pierwszy model na którym mam zamiar spróbować jakieś akrobacje... Mam nadzieję że się na to nada Powodzenia w oblataniu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Trochę odświeżę ten temat. Jako, że pogoda za oknem jest beznadziejna i nie nadaje się do latania, to postanowiłem nadrobić swoje zaległości w budowie paru "ljetadeł" zaplanowanych na ten sezon. I tak oto wczoraj późnym wieczorem prawie ukończyłem depronowego Christen Eagle z planów zaczerpniętych ze strony Profili2.com. Prawie, bo zostało mi jeszcze podwozie do wklejenia i zamocowanie półki na pakiet. Fotki swojego dzieła wkleję dzisiaj po południu (wczoraj było już strasznie późno, a dzisiaj rano do roboty trzeba było wstać). Zastosowane przeze mnie wyposażenie to: Silnik CMAX CF2822, regulator Dynam 18A, 2xserwo 9g (kierunek i wysokość), 2xserwo 5g (lotki), pakiet 3S 1000 mAh, odbiornik Jeti Rex5. Waga gotowego do lotu to ok. 360 gram. Jako że to jest mój pierwszy dwupłat, to zapytam o to jak dokładnie ustawić w nim środek ciężkości, aby pierwszy oblot nie był przy okazji też ostatnim lotem :mrgreen: Czytałem o tym dość dużo zarówno tutaj w temacie, jak i na innych forach i mniej więcej wychodzi, że TEN model powinien mieć ŚĆ ustawiony w odległości ok. 1/3 od krawędzi natarcia górnego płata. I aby to osiągnąć, to faktycznie pakiet musi być umieszczony zaraz za firewallem silnika. Czy ktoś z Was może powyższe potwierdzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zastosowane przeze mnie wyposażenie to: Silnik CMAX CF2822, regulator Dynam 18A, 2xserwo 9g (kierunek i wysokość), 2xserwo 5g (lotki), pakiet 3S 1000 mAh, odbiornik Jeti Rex5. Waga gotowego do lotu to ok. 360 gram. Będzie niezły zapas mocy ten zestaw silnik, regiel, pakiet, swietnie sie sprawdza na smigle 9x5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 W końcu zrobiłem mu parę zdjęć... Mój model: I jego "pilot" :rotfl: PS. Odświeżam pytanie: czy ktoś wie jak ustawić w nim środek ciężkości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Koledzy mnie pewnie znienawidzą ale ja wciąż powiadam - eksperymentalnie. połowa do 1/3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 :mrgreen: Witam. Pilot rewelacyjny. Sądząc po uzębieniu ma bogatą przeszłość lotniczą ( nie wykluczone bliskie spotkanie z tablicą przyrządów), ale wzrok to ma dziwnie uduchowiony i ten uśmiech :lol2: . Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.