wicherek899 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Witajcie, Poszukuję instruktora/nauczyciela albo modelarza koniecznie doświadczonego, który nauczy latać mojego ojca. Jest model, aparatura, wszystko gotowe do lotu. Nauka od a do z. Sandomierz, Stalowa Wola, Tarnobrzeg, Mielec, i okolice. W ostateczności Kraków. Zna ktoś kogoś? Wesołych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Dopisz jeszcze jakie mode w nadajniku. Ja niestety nie pomogę. O kilkaset km za daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Co znaczy mode w nadajniku? Aparatura to Graupner MX12Hott Oczywiście lekcje odpłatne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Pozycja gazu w nadajniku. Na prawym drążku to mode 1, na lewym mode 2. Osobie ktora cale zycie lata na jednym mode ciezko jest przeskoczyć na inna pozycję gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 . Osobie ktora cale zycie lata na jednym mode ciezko jest przeskoczyć na inna pozycję gazu. Wiedziałem, że ja jakiś inny jestem bo mi wszystko jedno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Gaz jest na lewym drążku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Symulator niech Tatuś sobie kupi I koszta mniejsze i modelu nie rozbije... Po to mamy zdobycze techniki ,żeby z nich korzystać A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Gaz jest na lewym drążku Czyli mode 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Od razu nie trzeba kupować, wystarczy pobrac darmowy FMS i w sieci zakupić kabel do nadajnika np od pitlab.pl Symulator szału nie robi ale podstaw nauczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 no i też da się zobaczyć czy takie hobby wciągnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 A co myślicie o takiej szkole modelarskiej? Mają kurs od podstaw, który kończy się egzaminem i otrzymuje dyplom modelarza - pilota. Tylko ceny nie podają.. http://www.rc-lipol.pl/kontakt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Haha, to może jeszcze tego nie wiemy, ale od przyszłego roku będzie trzeba mieć jakieś dyplomy modelarzy - pilotów, aby móc latać na łąkach itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Wydaje mi się, że największą satysfakcję przyniesie samodzielne pokonanie strachu i nauka na tanim modelu piankowym gdzieś w polu. Modelarze są różni. Może spotkasz takiego, który pomoże i wytłumaczy a może będzie stał obok i śmiał się pod nosem z rozbijanego modelu. Ten dyplom to chyba jakiś żart. Taka pomoc w pierwszym locie - więcej na prawdę nie potrzeba osobie która rozumie jak działa model - powinna odbywać się w koleżeńskim nastawieniu, na jakimś modelarskim lotnisku, a zapłatą powinno być "dziękuję". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Pamiętajcie jeszcze o składce na AP sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal0051 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 W zimie nauka tak średnio chba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Ojciec jest obeznany z budową samolotu, kiedyś budował swoje modele ręcznie od podstaw. Ale były to głównie latające swodobnie i na uwięzi. RC latał jakiś czas temu, ale tylko jednorazowo. Powiedzcie koledzy proszę, czy jest możliwość podłączenia 2 aparatur pod 1 odbiornik? Mam tu na myśli sytuację: 1 model - podłączony mój ojciec na graupnerze mx-12 hott i ktoś jeszcze, żeby asekurować jego sterowanie? Coś jak w elce przy nauce jazdy z pedałami u instuktora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Jest taka opcja, zaopatrzcie sie w kabel nie wiem, czy do mxów jest taki coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Kabel instruktorski się takie coś nazywa. Dwie aparatury podczas latania są połączone i nauczyciel wciska przycisk(z reguły gdzieś w górnym lewym rogu radia) i kontrole przejmuje uczeń. ten np. http://www.modele.sk...2&producer=3052 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 O ile mx12 ma taki sam soft jak mx16 to funkcję trener-uczeń mozna przypisać do kazdego przełącznika. W nadajniku to sie nazywa STUDENT i chyba znajdziesz to w prawej kolumnie w pierwszym odnośniku od gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Witajcie, Poszukuję instruktora/nauczyciela albo modelarza koniecznie doświadczonego, który nauczy latać mojego ojca. Jest model, aparatura, wszystko gotowe do lotu. Nauka od a do z. Sandomierz, Stalowa Wola, Tarnobrzeg, Mielec, i okolice. W ostateczności Kraków. Zna ktoś kogoś? Wesołych! Mogę podszkolić w stalowej woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi