Gość horn3t Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Piękne szybowce zwłaszcza Cobry taki widok oko raduje
Marek C Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 Witam kolegów i zamieszczam parę fotek z tych pięknych lotów .
Janusz Olszówka Opublikowano 18 Listopada 2013 Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam, jednak makiety w locie prezentują się najładniej.
RenoFlo Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Opublikowano 22 Listopada 2013 I tego stwierdzenia bedziemy się trzymać!! To nic, że niemal nie widać końca lotniska (300 m.), to nic, że podstawa miejscami jest na 60 - 70 m. makiety najładniej wygladają w locie. A latać trzeba umieć w każdych warunkach - jak mówi Janusz. Co było robić. Od śmigła! Pilot gotów ? prawie... I polecieli(śmy) taki aparatek jak mieliśmy, w powietrzu, na wiekszą odległość fotografował tylko mgłę... a to musicie sobie wyimaginować.
RenoFlo Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2013 Tu się lata. Tarnów, 16-12-2013 godz. 13:28 Jarek ćwiczy jakby w Nowy Rok konkurs jakiś miał być. A może to nie jest zły pomysł... Co Wy na to?
Janusz Olszówka Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam, lądowanie na celność?,ja się na to piszę.
RenoFlo Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2013 I nie trzeba było długo czekać. Janusz i Tomek też w domu / pracy nie dali rady dłużej...
Janusz Olszówka Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam, jesteśmy w trakcie lotów,nawet udał się trójhol.
Marek C Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Tradycyjnie Nowy Rok przywitaliśmy na potnisku . Loty odbyły się mimo gęstej mgły za Felcią .
Gość Columb Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Podziwiam Was Panowie i zazdroszczę zgranej paczki i świetnego lotniska Pomyślnych wiatrów w Nowym Roku - temat sledze z przyjemnością.
RenoFlo Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2014 Przygotowania do trójholu: https://www.facebook...484099241699364 lot za "felą": https://www.facebook.com/photo.php?v=484099241699364#!/photo.php?v=483687201740568&set=o.275985335758443&type=3&permPage=1
RenoFlo Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dziesiejsze (06-01-2014) loty, przewietrzono kilka róznych, różniastych modeli i modelików. Zdjęcia - Jerzy Mazgaj Od niedawna trzecia holówka w tarnowskim klubie: potrzebujemy już kierownika lotów: Jarek i Jego K-8: Jeszcze raz: Zestaw (Pilatus Porter i K-8) po starcie: K-8 w locie: i na prostej do lądowania:
RenoFlo Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2014 cd. Tomkowa Cobra po starcie i przed przyziemieniem: Pirat Janusza- wysoko: trochę niżej: i niemal na ziemi, jak zwykle "do nogi": Jureczku, dziękujęmy za te pamiątki. Kolejny, piękny, lotny dzień za nami
Corsair LZ Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Pozdrawiam modelarskie towarzystwo, wszystkiego najlepszego w 2014!!! Zazdroszczę trochę zmarzniętych palców... pod warunkiem, że od trzymania na drążkach. A ja zamiast na Lotniczej, jestem w Chinach, teraz w Chiwanie, strefa Shenzen. To tu pewnie lęgnie się większość chińskiego, modelarskiego "zła". Ale widzę tylko kontenery, i pośpiech, pośpiech, pośpiech. Nawet na Hong Kong Airport nie szło popatrzeć, bo mgiełka ze smogiem nie pozwoliła. Za kilka dni przelot oceaniczny, to będzie można wyciągnąć wieczorami symulator i pomarzyć, że to naprawdę model, aparatura, lotnisko... Trzymajcie się tam!!!
samolocik Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Lata ktoś w Tarnowie jutro do południa?
RenoFlo Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Spotykamy się regularnie - sobota, niedziela "obowiązkowo". Są tacy, których pogoda "wyciąga" takze w tygodniu. o6 kwietnia np: potrzebne konsylium, szybki serwis i w powietrze...
PilotM Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Witajcie, Gratulować takich modeli i tylu chętnych do latania.Ja zapraszam Was na Piknik Żar 2014 poniżej dokładne informacje: http://www.glidezar.com/index.php?option=com_content&view=article&id=517&Itemid=73
Corsair LZ Opublikowano 31 Maja 2014 Opublikowano 31 Maja 2014 Postanowiłem, że do końca maja muszę mieć gotowego do lotu P-18 Piper Super Cub. A jak gotowy, to powinien polecieć...I od rana patrzyłem na wysokie drzewa, ile wieje. Mimo, że to zestaw ARF ( z Hangar 9), a właściwie reaktywacja po uszkodzeniu, to na złożenie zeszło prawie trzy tygodnie. Tak wygląda po rozłożeniu skrzydełek na Lotniczej. Byla i pomocna, życzliwa ręka Dwa razy chwilę po starcie gasł silinik, na ziemi ok, a na 15 metrach gasł. Problem się znalazł, od wężyka tankowania wchodziło powietrze, załamać, ścisnąć trytytką - zazitką i już poszło dobrze. Do przerobienia. No i lecimy! I lądowanie na pełnych klapach - pod wiatr niemal staje w miejscu! Dzisiaj jeszcze bez maski silnika, podczas prób "ogródkowych" okazało się, że z chłodzeniem nie jest dobrze, oryginalne wloty powietrza chłodziły raczej fajki świec, więc przeróbka, dzisiaj czas dla chemii, niech epoxy złapie, co pozmieniałem. A poza tym na początek dla nowego silnika chyba tak lepiej, i dostęp do regulacji i poprawek o niebo łatwiejszy. Cieszy!!!!
Miałczek Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 piękny modelik , jakiś filmik by się przydał
Corsair LZ Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 piękny modelik , jakiś filmik by się przydał Może i przyjdzie czas na filmik, nie mam nic sensownego do filmowania. Zresztą w tym wypadku, pod wieczór, pochmurny, zestaw ruch - słabe światło - obiektyw z długą ogniskową spowodował, że nie było zbyt wielu choćby ciut przyzwoitych zdjęć do wyboru. I jeszcze akumulator reflektora do lądowania się wypiął , efektu wizualnego brakło, był umieszczony byle jak, jako kompensacja braku maski silnika. Byle jak nie jest dobrze do latania!
Rekomendowane odpowiedzi