Oskar_M Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Witam, Chciałbym naładować telefon będąc na mieście, i w sumie ładowarka z pakietem 3s byłaby niezłym mobilnym rozwiązaniem ustawiając program LiPo 1s. Jest to wykonalne, jednakże mam pytanie odnośnie samego ładowania, jeżeli posiadam końcówkę złącza mini usb to czy mógłbym użyć go jak przy dedykowanej ładowarce? Chodzi o ładowanie na bieżąco prądem 0,5C-1C.. Mało jest tematów tego typu ale znalazłem opinię, że raczej (jak już) zalecane jest ładowanie baterii poza telefonem. Pozdrawiam Oskar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Troszkę kombinujesz. Kup sobie za parę złoty wtyk do zapalniczki z wyjściem usb. Mniejsze to niż ładowarka i bardziej poręczne w zastosowaniu. No chyba, że to problem natury "czy da się?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Od czasu kiedy mam 2 baterie do c902 tak zawsze laduje accucellem Ale poza tel. Zadnych problemów, bat lepiej naładowana niz przez standardową ladowarke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar_M Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Tak trochę to pytanie natury "czy da się?" ale chodziło mi o niezależne źródło zasilania gdy nie mam do dyspozycji konaków, zapalniczek samochodowych itp. Marcin K. dziękuję za odpowiedź, generalnie chodziło mi o to czy ładować w telefonie czy też poza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 W sytuacji awaryjnej to możesz naładować baterię nawet zestawem dwóch paluszków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Koniecznie ładuj poza bo nigdy nie wiadomo czy w tel nie idzie przez jakis układ do bat czy bezpośrednio. No i jest bezpieczniej. Jak wiemy litowe pakiety lubią puchnąc i eksplodować i szkoda zeby to sie stalo w tel. Jak mowisz o awaryjnym ładowaniu to lepiej pomyslec o mobilnej ladowarce na 4 paluszki(mozna zastosować akt nimh) dostępnej w marketach i sklepach z akcesoriami tel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Chciałbym naładować telefon będąc na mieście... Proponuję nie udziwniać czyli lipo 2S lub 3S i stabilizator scalony +5 V. Podłączyć normalnie fona - niech sam ładuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar_M Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ok dziękuję za wszystkie odpowiedzi w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi