tomekRC Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 witam na allegro znalazłem aparat dość tani czy ten aparat nadał by sie do kamerowania lub robienia zdjęć w powietrzu .. http://www.allegro.pl/item274927699_3w1_aparat_kamerka_kamerka_pc_treaz_za_49zl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 jak dla mnie to bez ory (może być) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 mam ten aparat, mój kręci filmiki 1:22 max :roll: mogę zrobić 6 takich filmów. Zdjęć z tego nie robiłem ale filmy nie są najgorsze tutaj masz jeden z nich :wink: Robiony był w "akrobatce", myślę że w czymś wolniejszym będzie lepiej widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Zmieści Ci się w pamięci aparatu sześć filmów o długości 1min, 22s :?: :?: :?: Mam też taką kamerkę i czasami udało mi się nakręcić film o długości ponad 1min - pamięć zapełnia się wtedy w 100%. Jakość przed kompresją jest zazwyczaj wiele lepsza niż jakość filmu na Twojej stronie. Zdęcia też są przyzwoite i można ich zrobić kilkadziesiąt w jednym locie (oczywiście przy zastosowaniu zdalnego zwalniania spustu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 tak, w aparacie mieści mi się 6 filmów o długości 1:22. Więcej nic nie wchodzi, kolega ma podobny "aparat" i on może nim kręcić filmy do zapełnienia pamięci, więc nie wiem dlaczego ja mogę np. 6x 1:22 ,a Ty tylko 1 :roll: EDIT: mój ma oznaczenie MD40323 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Mój Medion ma oznaczenie MD5319. Może Twój to inny model :?: A tak poza tym to temat powinien być chyba w dziale RC-CAM :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 tomekRC, korzystaj z funkcji "Szukaj" :evil: Po wpisaniu do wyszukiwarki słowa "medion" wyszło mi 9 tematów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekskr Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Witam. Pozwoliłem sobie przejrzeć te wątki oraz przeszukać forum "Latanie na Luzie". Znalazłem informację, że Mediony występują w dwóch wersjach: MD40323 orazMB5319, przy czym model 40323 jest nowszą (lepszą) wersją. Wydaje mi się, że głównie chodzi o ilość pixeli matrycy: MD40323: 2 MGpix MB5319: 1,3 MGpix. Aukcja z linku kolegi tomekRC: http://www.allegro.pl/item274927699_3w1_aparat_kamerka_kamerka_pc_treaz_za_49zl.html.html dotyczy modelu Medion MB5319, tak przynajmniej wnioskuję z opisu, gdyż sprzedający nie umieścił dokładnej informacji jaki typ oferuje. Proszę o sprostowanie tego co napisałem jeśli się mylę. Jeżeli mam rację, to lepszym wyjściem byłoby skorzystać z tej oferty: http://allegro.pl/item272066971_medion_40323_aparat_kamerka_cyfr_kam_intern_.html Tutaj jest już wyraźnie napisane w tytule aukcji "MEDION 40323". Ponieważ osobiście nabrałem ochoty na zakup takiego sprzętu będę wdzięczny za sugestie dotyczące tego, którą z tych aukcji wybrać. PS: Natknąłem się również na użytkownika, który kręcił filmy aparatem Medionem z gniazdem kart SD, dzięki czemu, po instalacji takiej karty (nawet do 512MB) mógł wracać na ziemie z materiałem dłuższym niż wspomniane wcześniej 6 razy minuta z kawałkiem. Gdyby ktoś znalazł taki produkt na aukcjach, poproszę o linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Hmmm, właśnie przeglądałem Allegro, ale tego jest mnóstwo. Proponuję wpisać w wyszukiwarce Allegro "kamera medion" lub "kamera na karty". Ja tak szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Dobrze by sie stalo,gdyby uzytkownicy Mediona umiescili kilka fotek i filmow.Niekoniecznie z powietrza.Z podaniem typu-numeru danej kamerki. W nowym watku pt.Medion zrobilo by sie test porownawczy obu modeli. Poza tym,taka informacja bylaby pomocna takze innym,mieliby pewne porownanie. Temat ciekawy,bo traktuje o jednej z tanszych opcji latania z kamerka Filmiki i fotki mozna wstawic tutaj,potem to posegregujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekskr Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Dobry pomysł. A ponieważ nie zostaliśmy zasypani materiałami z Medionów, postanowiłem "Kupić teraz" model z tej aukcji: http://allegro.pl/item272066971_medion_40323_aparat_kamerka_cyfr_kam_intern_.html Jak tylko dojdzie przesyłka, postaram sie umieścić foto i wideo naziemne oraz w miare możliwość z powietrza. Pozdrawiam -Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Filmy z Mediona MD 5319 w wyższej rozdzielczości : fontanna , burza , lotnisko, lądowanie . Najdłuższy film jaki udało mi się nakręcić w niższej rozdzielczości: badius (Proszę, bez komentarzy :!: ) Inny film w wyższej rozdzielczości: rzeka. Kilka zdjęć w wyższej rozdzielczości: 1, 2, 3 ,4 , 5. I jeszcze jeden filmik w niższej rozdzielczości (oglądanie grozi urazem karku): boczniak EDIT: Po pobraniu i zainstalowaniu tego kodeka filmy powinny być odtwarzane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekskr Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Mam problem z wyświetleniem plików. Czy jest potrzebny jakiś specjalny kodek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Ja też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Filmy prawdopodobnie sa z kodekiem Mediona,dlatego nie otworza sie.Karand je ,,widzi'' bo ma go w kompie kodek Mediona Karand-przeslij te pliki na moj adres. polishpeterpeter@yahoo.com albo zrob konwersje do ,,normalnego'' AVI lub Divix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Panowie,jest tak. W poscie Karanda,edit,jest kodek. Plik kodeka trzeba sciagnac na dysk i zainstalowac. Nastepnie plik filmu sciagnac na dysk.Odtwarzac mozna w w odtwarzaczu WMP 9 lub Avi Media. Kombajny uniwersalne typu VLC tego nie trawia.Czyli normalny odtwarzacz Windowsa (ale kodek zainstalujcie wczesniej ) No jestem zaskoczoczony.Gdyby mial wiecej klatek na sekunde i ciut sprawniejsza automatyke (swiatlo) to nie trzeba nic wiecej.Moje filmy kamerkami za setki funtow nie sa tak dobre jakosciowo :crazy: (na razie) Karand-moje gratulacje,dobry wybor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Karand-moje gratulacje,dobry wybor. Dziękuję, bo strasznie nie lubię dokonywać wyborów :twisted:. U Alexa można przeczytać jak zrobić zdalne sterowanie do tej kamerki, tak aby można było z powietrza w jednym locie zrobić film i zdjęcia. Niestety ja nie jestem elektronikiem i budowa takiego układu, a tym bardziej oprogramowanie takiego sterownika przerasta moje możliwości. Tak więc stosowanie przeze mnie kamerki w lotach stało się baaardzo sporadyczne (ile w końcu razy można oglądać film, który zaczyna się i kończy w ten sam sposób, przedstawia to samo i ma taką samą długość ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Panowie filmowcy,szykuje sie przelom. Nie bylo latwo,trzeba dziwne konwersje i kodeki,ale sie oplacalo. Film po dwoch konwersjach i ,,wygladzeniu'' jest w rozdzielczosci gruuubo ponizej 640x480, raczej powyzej 320x240.Walcze jeszcze z fonia,ale on chyba jest nagrany bez dzwieku. Efekt koncowy jest jak dlamnie powalajacy.Kto by pomyslal ze to Medion ? Ocencie sami http://stage6.divx.com/user/Kamera_Petera/video/1901917/ Edit. Wgrywa sie filmik z lotu :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Zrobilem male porownanie fotek (klatka z filmu)Tutaj moje wyniki :oops: http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=3775 A tu za ulamek ceny w/w :shock: No,jesli Medion robi za 49zl takie kamerki,to jak wyglada fotka aparatem za 800-1200 zl Zaczynam powaznie watpic czy tylko drogie aparaty moga dostarczyc film wysokiej (tv) jakosci. No i jest juz filmik.Z bit rate wychodzi ze jest w rozdzielczosci 320x240,a dokladnie 304 x240 Dodatkowo jest ciety przez niska ilosc klatek ok 12 na sekunde. Dla mnie to duze zaskoczenie, ze dziala to tak dobrze. Sami ocencie i wypowiedzcie sie co o tym sadzicie. http://stage6.divx.com/user/Kamera_Petera/video/1901970/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Interesujące, ładny obrazek, ale to nie jest film Karanda? Chyba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.