Way Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Jaki panel, ludzie. Same sterowniki do karty zainstalować bez jakiegoś bzdurnego panelu ATi. Sam jeżdżę na Radku x1950xtx i mam tylko sterowniki. Panel mnie tylko drażnił nie mówiąc o tymn że zamulał kompa na starcie. Wracając do tematu jestem ZA. A że niektórzy zasłaniaja sie że "mają" dyslekcje to im po prostu nie wierzę. Imsię nie chce sprawdzać i myśleć przy pisaniu. Nawet sprawdzić czy napisali dobrze. Tacy w ogóle książek nie czytają bo inaczej choćby na pamięć wiedzieli jak się pisze "chrzonszcz" 8) :mrgreen: Tyle mojego z mojej strony;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 ...i tu zgodziłbym się: magiczne słowo DYSLEKSJA i uważają, że już mogą totalnie olać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darand Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Witajcie, może jestem "starej daty", ale uważam, że poprawne pisanie jest ważne i świadczy także o poziomie piszącego. Niestety, rażą mnie bardzo podstawowe, naprawdę podstawowe błędy w postach. Mam dziecko z dysleksją - potwierdzoną specjalistycznymi badaniami. Ale on przynajmniej sprawdza pisownię podstawowymi narzędziami, zawartymi choćby w Firefoksie (cała rodzina używa Linuxa, więc Internet Explorera nie znamy). Najwięcej błędów widzę u młodszych forumowiczów. Mój apel - zwracajcie uwagę na błędy, one świadczą o Was. To naprawdę nie jest wszystko jedno... Pozdrawiam serdecznie Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Również uważam ,że trzeba przestrzegać zasad NIE ZWALNIAJĄC Z TEGO OBOWIĄZKU DYSLEKTYKÓW ( sam nim jestem) lecz korzystam z opcji które są w Przeglądarkach i sam również się kontroluję :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Jak na moje pisanie bez znaków PL typu ą i ę ułatwia wiele ... Chociaż jak tylko moge to ich używam ... I tak człowiek czyta tylko górną połowe tego co sie pisze ... Test - zakryjcie kartką tekst do połowy i spróbujcie przeczytać [najpierw dół potem góre} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Czytanie książek zanika a to dzięki nim w dużej mierze można nauczyć się wzrokowej ortografii. I nie chodzi tu nawet o lektury bo przecież teraz jest tyle różnych książek, że każdy znajdzie coś dla siebie. Kiedy nie jestem pewien jak coś się pisze- piszę oba wyrazy jeden koło drugiego i wybieram ten moim zdaniem ładniej wyglądający Sprawdza się w 100%. Dysleksją tłumaczy się każdy leń, któremu nie chce się uczyć i mówiąc brzydko- ma to w dupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 "Dysleksją tłumaczy się każdy leń, któremu nie chce się uczyć i mówiąc brzydko- ma to w dupie" No cóż młody ale dobrze mówi ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Wojtku niestety jak na oczytanego , wypowiadasz się jak totalny ignorant. Mam za sobą przeczytane przynajmniej 3 biblioteki niemal w 80 % każda i niestety, jak robiłem błędy , tak robię i mimo że jestem wzrokowcem , to pisanie w dwóch wersjach wyrazów nic mi nie daje . Całe szczęście ,że są programy typu Firefox. Dlatego pisanie na forum z bykami to faktycznie czyste lenistwo, w realu jest już różnie ... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 ...jestem wzrokowcem, ale po tylu "bykach" spotkanych na forach zaczynam zastanawiać się nad pisownią - też stosuję sposób Wojtass_nt'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Nie no bez przesady Tomku. Oczywiście, że są wyjątki ale przecież nie o nich tu mowa. A tak na marginesie to wcale nie jestem oczytany Prócz lektur i paru innych książek to marnie mi to idzie Nie lubię czytać. Mój sposób 2 wyrazów stosuję oczywiście pisząc na papierze bo firefox podkreśla je za mnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Jak przeczytałem kilka swoich postów zanim zacząłem używać FiereFox-a to się przeraziłem. Normalnie do zakrawatowania. Całe szczęście ,że mało kto tak daleko zagląda na forum. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Jak przeczytałem kilka swoich postów zanim zacząłem używać FiereFox-a to się przeraziłem.Normalnie do zakrawatowania. Całe szczęście ,że mało kto tak daleko zagląda na forum. 8) To zrób sobie autolustrację zanim jakiś ortograficzny IPN zacznie Ci grzebać w życiorysie :devil: . Jesteś chlubnym przykładem, że jak się chce to się da :jupi: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.