Lajto87 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Natknąłem się na taki pakiet li-pol: http://www.lipomall.com/outrage-nrgrx-2s1p-7-4v-3600mah-rx-nrgrx-36002.htm I mam pytanie, czy można dostać w jakimkolwiek sklepie w Polsce pakiet zbliżony pojemnością i wymiarami?? Ten idealnie pasuje wymiarami do mojej aparatury, a ładowanie odbywało by się raz na rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Na rok ci wystarczy jezeli używasz nadajnika godzine w miesiacu. Mam 3s 2200 w mx16, i Laduje co 10-11 godzin pracy. Raz stracilem model przez pakiet. Gwałtowny spadek napiecia i nadajnik nawet nie zareagował na malo produ, po prostu sie wylaczyl. Ja mam pakiet KingMax czy jakos tak, dedykowany do nadajników. Dostępny w modele.sklep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Michał, w linku, który podałeś jest pakiet odbiornika a nie nadajnika - patrz opis i prąd rozładowania. Pakiety LiPo nadajnika z reguły mają mnejszy prąd rozładowania rzędu 2C. Dla przykładu pakiet nadajnika pojemności 2700 http://www.nastik.pl...pol-p-4102.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lajto87 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Tak, wiem, ale idealnie ten Outrage 3600mAh pasuje w miejsce pakietu ni-mh (który ma 16mm grubości, a większy nie wejdzie). Prąd ładowania i rozładowywania chyba w tym wypadku nie przeszkadza. (przy ładowaniu 5C czas ładowania wynosi około 15 minut z balansowaniem i jest to duży plus) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 A ładowarkę z prądem 18 A i mocą co najmniej 170 W to już masz? Bo IMAX B8 nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lajto87 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 może i nie ale i tak czas skraca się o połowę (a taki pomysł mnie naszedł, skoro jedną ładowarką możemy ładować 4 pakiety (po odpowiednim podłączeniu) to czy 4-rema ładowarkami można ładować jeden pakiet?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (Można. Ale tylko w Boeingu 787;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi