Lajto87 Posted January 14, 2013 Share Posted January 14, 2013 Natknąłem się na taki pakiet li-pol: http://www.lipomall.com/outrage-nrgrx-2s1p-7-4v-3600mah-rx-nrgrx-36002.htm I mam pytanie, czy można dostać w jakimkolwiek sklepie w Polsce pakiet zbliżony pojemnością i wymiarami?? Ten idealnie pasuje wymiarami do mojej aparatury, a ładowanie odbywało by się raz na rok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Na rok ci wystarczy jezeli używasz nadajnika godzine w miesiacu. Mam 3s 2200 w mx16, i Laduje co 10-11 godzin pracy. Raz stracilem model przez pakiet. Gwałtowny spadek napiecia i nadajnik nawet nie zareagował na malo produ, po prostu sie wylaczyl. Ja mam pakiet KingMax czy jakos tak, dedykowany do nadajników. Dostępny w modele.sklep Link to comment Share on other sites More sharing options...
samolocik Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Michał, w linku, który podałeś jest pakiet odbiornika a nie nadajnika - patrz opis i prąd rozładowania. Pakiety LiPo nadajnika z reguły mają mnejszy prąd rozładowania rzędu 2C. Dla przykładu pakiet nadajnika pojemności 2700 http://www.nastik.pl...pol-p-4102.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajto87 Posted January 15, 2013 Author Share Posted January 15, 2013 Tak, wiem, ale idealnie ten Outrage 3600mAh pasuje w miejsce pakietu ni-mh (który ma 16mm grubości, a większy nie wejdzie). Prąd ładowania i rozładowywania chyba w tym wypadku nie przeszkadza. (przy ładowaniu 5C czas ładowania wynosi około 15 minut z balansowaniem i jest to duży plus) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeszekJ Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 A ładowarkę z prądem 18 A i mocą co najmniej 170 W to już masz? Bo IMAX B8 nie da rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajto87 Posted January 15, 2013 Author Share Posted January 15, 2013 może i nie ale i tak czas skraca się o połowę (a taki pomysł mnie naszedł, skoro jedną ładowarką możemy ładować 4 pakiety (po odpowiednim podłączeniu) to czy 4-rema ładowarkami można ładować jeden pakiet?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeszekJ Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 (Można. Ale tylko w Boeingu 787;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts