Ładziak Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ładnie, ładnie Żałuję jedynie, że przez cały filmik leci muzyczka i ani przez chwilę NIE SŁYCHAĆ TURBINKI! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 OK. następne filmy z "muzyczką silnika". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 następne filmy z "muzyczką silnika". Właśnie, to i może uda się prędkosć zmierzyć. Generalnie model bardzo mi się podoba, widać że Multiplex nie wypuszcza bubli, chodzi mi o wyposażenie standartowe - bez dodatkowych wydatków na tuning napędu, model lata bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Dzis na południu lało prawie cały dzien. Nici z latania, może jutro będzie lepiej, to wstawie ten filmik z dzwiekiem. A propos pomiaru predkości to jak chcesz ją zmierzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 jak chcesz ją zmierzyć Programem vspectrum: http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=4373&highlight=vspectrum Może nie będzie bardzo dokładnie, ale do porównania (inne pomiary też tym samym programem) wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 OK. Czy da się zmierzyc predkosc tego modelu? http://www.youtube.com/watch?v=9uJKuBKpHDY W tle słychac jakieś trzaski, ale moze...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 81km/h, ale nie ma ani jednej pełnej krzywej; wydaje mi się, że model leci szybciej. Normalnie jest ich conajmniej kilka (tych krzywych w programie), i wybiera się tą najlepszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 WOW! Ciekawe, ten model to własna konstrukcja (opisywałem tu na forum jak poległ), napędzany czeska megą 16/15/3... Fajnie latał. Myśle ze jutro uda mi sie nagrac lot z dzwiekiem - twistera. Zobaczymy. Dziekuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Mam jeszcze jeden filmik, coś tam słychac choć jest muzyka w tle. Własnie sie ładuje na yotube. Jest to mig15 z czeskiej fabryczki alfamodel. Jeżeli to możliwe sprawdż równiez jego V.Niedługo podam link do filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Tu jest link do filmu, jeżeli to możliwe poproszę o pomiar prędkosci miga. http://pl.youtube.com/watch?v=Xoi_ssfa5fs Dziekuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 IMO tutaj nic nie słychac... jakby był czysty, swiezo nagrany filmik to byłoby słychac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Niestety, nie da rady :-( Edit: Link do filmiku z moim Migiem15 (styropianik z zestawu Kamdax): http://www.szabatowski.livenet.pl/hubert/hubert/mig15dom.wmv W 10tej sekundzie prędkość zmierzona to około 87km/h, a wydaje się wolniejszy od Twojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Tu jest dzisiejszy film z "muzyką" turbinki, myśle że teraz da sie zmierzyc jego prędkosc? http://pl.youtube.com/watch?v=k0SWKAXGmvY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 ale zapi...... :twisted: jestem szczeze ciekaw czy ma to ponad 100km/h....jest to mozliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 No nie wiem z jaką prędkoscia leci, poczekamy na opinię Huberta, myślę że tym razem pomiar prędkości uda sie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Mi dopler pokazal 104,8km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 myśle że teraz da sie zmierzyc jego prędkosc Wg moich pomiarów wychodzi 110km/h (w dwóch miejscach filmu). Edit: Mi dopler pokazal 104,8km/h Po korekcji temperatury (przyjąłem 5stopni) spada do Twoich 104,4km/h. W każdym razie setkę przekracza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Kurcze, nie przypuszczałem że tak szyko leci. W rzeczywistości wydaje sie wolniejszy. Dziękuję za pomiary. Hubert a z jaką V latał Twój F15? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Na tym filmie z oblotu F15, moje pomiary nie przekraczają setki. Twój jest wyraźnie szybszy (ale ja miałem pod wiatr - co słychać :wink: ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Tam gdzie latał twister także wiało, ale było to dosc niebezpieczne. Momentami były dos silne podmuchy a czasem kompletna cisza. To wina tego blokowiska wokoło, ale mimo wszystko ciekawie to wyglądało, choć dużo mniej realistycznie niż Twoje loty. W koncu F15 to makieta, twister natomiast... poprostu model o napedzie tunelowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.