Skocz do zawartości

Tunelowiec multiplexa (Twister)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
następne filmy z "muzyczką silnika".

Właśnie, to i może uda się prędkosć zmierzyć.

Generalnie model bardzo mi się podoba, widać że Multiplex nie wypuszcza bubli, chodzi mi o wyposażenie standartowe - bez dodatkowych wydatków na tuning napędu, model lata bardzo fajnie.

Opublikowano

Dzis na południu lało prawie cały dzien. Nici z latania, może jutro będzie lepiej, to wstawie ten filmik z dzwiekiem.

A propos pomiaru predkości to jak chcesz ją zmierzyć?

Opublikowano

81km/h, ale nie ma ani jednej pełnej krzywej; wydaje mi się, że model leci szybciej.

Normalnie jest ich conajmniej kilka (tych krzywych w programie), i wybiera się tą najlepszą.

Opublikowano

WOW! Ciekawe, ten model to własna konstrukcja (opisywałem tu na forum jak poległ), napędzany czeska megą 16/15/3... Fajnie latał. Myśle ze jutro uda mi sie nagrac lot z dzwiekiem - twistera. Zobaczymy. Dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Mam jeszcze jeden filmik, coś tam słychac choć jest muzyka w tle. Własnie sie ładuje na yotube. Jest to mig15 z czeskiej fabryczki alfamodel. Jeżeli to możliwe sprawdż równiez jego V.Niedługo podam link do filmu.

Opublikowano

No nie wiem z jaką prędkoscia leci, poczekamy na opinię Huberta, myślę że tym razem pomiar prędkości uda sie.

Pozdrawiam.

Opublikowano
myśle że teraz da sie zmierzyc jego prędkosc

Wg moich pomiarów wychodzi 110km/h (w dwóch miejscach filmu).

Edit:

Mi dopler pokazal 104,8km/h

Po korekcji temperatury (przyjąłem 5stopni) spada do Twoich 104,4km/h.

W każdym razie setkę przekracza :D

Opublikowano

Kurcze, nie przypuszczałem że tak szyko leci. W rzeczywistości wydaje sie wolniejszy. Dziękuję za pomiary. Hubert a z jaką V latał Twój F15?

Opublikowano

Tam gdzie latał twister także wiało, ale było to dosc niebezpieczne. Momentami były dos silne podmuchy a czasem kompletna cisza. To wina tego blokowiska wokoło, ale mimo wszystko ciekawie to wyglądało, choć dużo mniej realistycznie niż Twoje loty. W koncu F15 to makieta, twister natomiast... poprostu model o napedzie tunelowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.