Artur z kołobrzegu Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 jaka jest szerokośc między kołaami podwozia ?? i z jakiego chyba drurtu jest ono zbudowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Podwozie jest zbudowane z pręta węglowego 3 mm, na końcach osie kół ze szprychy 2mm, przymocowane do pręta starym sposobem - klej (CA) plus nić bawełniana. Rozstaw kół - ok. 30cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Bedzie fajne smigadelko,musze kiedys wasc i razem polatamy. Wiem ze Artur czasami lata tez w Radawcu to moze i on by swoje modele zabral na pokaz latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Wieczorową porą zrobiłem zbjęcia całości, niestety zapodziałem gdzieś tylne kółko podczas sprzątania przedświątecznego...] Przepraszam za jakość zdjęć, ale mój aparat albo robi słabe zdjęcia przy słabym świetle bez lampy, albo takie na których nic nie widać z lampą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Przepraszam za jakość zdjęć, ale mój aparat albo robi słabe zdjęcia przy słabym świetle bez lampy, albo takie na których nic nie widać z lampą... Nie są takie tragiczne, to kwestia ustawień balansu bieli, jaki to aparat ?, pytam ot tak z ciekawości. O balansie jak masz ochotę możesz u mnie poczytać : http://www.tbm.lasowice.net - klawisz FOTORADY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Minolta DiMAGE X31. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zakupiłem regielek, przyszedł, właśnie lutuję końcówki do silnika Jest to 30A Dynam, za całe 97pln plus przesyłka. Ofkoz nówka Zobaczymy czy to całe 3F to nie jakaś marketingowa ściema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 regiel kupywałeś w nastiku ??? Już są dostępne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Przeciez ciągle ktoś sprzedaje reglerki na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Kupiłem - jak pisałem - na Allegro. Miałem brać z Nastika ale zabvrakło i miały być po świętach, no i akurat pokazały się na Allegro. Jeszcze są http://www.allegro.pl/search.php?string=dynam&sourceid=Mozilla-search&category=6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witamy Państwa po dłuższej przerwie W końcu coś drgnęło, mam chwilę czasu więc trzeba dalej budować, bo nowe pomysły lęgną się w głowie Zająłem się napędami lotek, zacząłem od mocowania serw w skrzydłach. No i wpadłem na głupi pomysł, żeby były zamontowane w sposób umożliwoający bezproblemową wymianę bez niszczenia czegokolwiek. Po dłuższym porzemyśleniu, kilku olśnieniach i w drugim podejściu zupełnie od nowa, wyszło mi tak: A po zamontowaniu wszystkiego w skrzydle, wygląda tak: Uprzedzając pytania - te kołeczki z wykałączek mocujące klapkę z przodu, będą wzmocnione, bo nie ufam im w takiej postaci jak są teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 pozwolę sobie wtrącić zdanie na temat statorów do silnika .Do większych silników używamy wirników od wiertarek .Najlepsze do tego są do tego celu zielone Celmy.Najłatwiej się je rozbiera (wirniki) i średnica odpowiada steramerowi .Resztę niestety trzeba zrobić samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Hm... mam zieloną celmę ze zmieloną przekładnią :) Żeby nie offtopować - pokrywa silnika została wyszpachlowana, wyszlifowana, pociągnięta 2 warstwami Caponu, znów wyszlifowana i pomalowana lakierem, nazwijmy to, podkładowym, czyli białym DecoLack-iem. Jutro dalsza zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Paweł w jaki sposób zamocowałeś podwozie ? jakiś szkic opis cokolwiek co może pomóc początkującemu w rozwiązaniu tego problemu . Buduje elektrycznego trenerka kadłub mam balsowy a podwozie chcę zbudować z pręta węglowego 4mm i niewiem jak ten pręt przymocować do kadłuba :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Mój sposób na mocowanie: Zrobiłem wręgę z balsy o grubości równej średnicy goleni i wyażurowałem. Potem wyciąłem w dolnej części wręgi trójkątny fragment, UWAGA! nie wyrzucać wyciętego elementu! Sposób cięcia widać mniej - więcej na rysunku. Wogóle to przepraszam za jego jakość, ale mam nadzieję że pomoże Potem przykleiłem golenie, czyli pręt do wręgi - czerwone wypełnienie to klej, oczywiście goleń powinna się opierać o wręgę z góry, a z dołu być podparta wyciętym z wręgi elementem, narysowałem tak ale chodziło mi o to że tam jest wklejone a nie o ilość kleju . Potem, jak już to wszystko wyschnie, okleiłem tak do górnej czerwonej linii sklejką 0,5mm obustronnie. Koła są zamocowane na ośkach z drutu stal. 2mm wygiętego pod odpowiednim kątem, i przyklejonego do węglowego pręta najpierw kropelką cyjanoakrylu, a później łączenie owinięte bawełnianą nicią i nasączone cyjanoakrylem. Jeśli coś jest niejasne, pisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Wszystko jasne dzięki zrobie tak samo to świetne rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 i jak akrobat się ma :?: poleciał Jestem strasznie ciekaw jak się będzie spisywał w powietrzu a to z tego względu że mamy identyczne zespoły napędowe ( chyba że już kupiłeś li polki ?) ja zamierzam pędzić ten silnik na kanach 1050 8 sztuk . Ps liczyłem ile wyjdzie inwestycja w zasilanie li polkami i wyszło mi z ładowarką , balancerem ze wszystkim ponad 270 zł - co jak na moje trochę za dużo Za taka cenę można kupić silnik spalinke 2,5 cm i do tego wszystkie akcesoria potrzebne do uruchomienia rachunek jest prosty -niedługo dołącze do grona babrających się w rycynie 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 17 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Jak narazie to więcej ganiam po uczelni i okolicach niż dłubię w balsie... Brak mi jeszcze owiewki kabiny, bowdenów (będą zamontowane po pokryciu kadłuba), pokrycia, muszę wykończyć skrzydła (krawędź natarcia, wzmocnienia końcówek) i zrobić "coś" do łączenia skrzydeł z kadłubem W sujmie pracy na 2-3 wieczory, ale jakoś się zebrac nie mogę... A co do Li-Polków - brak mi jeszcze ok. 50 zł i będą 1350mAh, 11,1V. Zdecydowałem jakie, czekam tylko na finanse EDIT: A co do rycyny - pomyśl, o ile tańsze w ekspoloatacji, prostsze w budowie i równie sympatyczne w lataniu są elektryki Mam w domu dwie spalinki, kupione przez tatę dawno temu, nówki sztuki, 3,5ccm Irvine i 6,5ccm ASP. Obydwa od ok. 10-15 lat leżą zakonserwowane i czekają. Ale chyba ich narazie nie odpalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Jako że to niedopuszczalne, żeby ten temat był tak daleko Wrzucam najnowsze fotki mojego - dalej nienazwanego - modeliku. AKtualnie ma wykończone skrzydła (natarcie, końcówki), porobione przejścia dla kabelków serw lotek, oraz = co najważniejsze - wystrugane kopyto pod oszklenie kabiny. Próbowałem dziś coś stworzyć, ale niestety mój zapas butelek okazał sie za mały. W kazdym razie wiem o co chodzi. A oto najnowsze fotki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 A ja ten model macałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.