RAFALR30 Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 W palce było zimno - rozmrażałem je w samochodzie Grudzień - śniegu w Poznaniu nie było.
Urhel Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Opublikowano 1 Lutego 2013 Kolejne, zimowe latanie. Wiało mocno, bałem się rozwalić quada, nie poleciałem za wysoko. Jedyną zaletą było słońce, które wreszcie zaświeciło.
prezes50 Opublikowano 1 Lutego 2013 Opublikowano 1 Lutego 2013 GODZINA 7:45 RANO -PIEKNIE BEZ WIETRZNIE ! http://youtu.be/rzBc4WcmC0o 27,01,2013 JEZIORO MIEJSKIE - WIATEREK BYL SPORY I NIESTETY SIADŁ PAKIET PRZY PODCHODZENIU DO LĄDOWANIA
kret88 Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam, ja również odkopałem swojego starego Minimaga i udałem się na zimowe loty http://www.youtube.com/watch?v=IBZvdDa1LOI
Urhel Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Opublikowano 2 Lutego 2013 Pawle, wyglądało, że go złapiesz w rękę . Fajna okolica.
tomekmagda3 Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Ja latam cały rok http://youtu.be/YPhrMaWXBjw
Adas Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 GODZINA 7:45 RANO -PIEKNIE BEZ WIETRZNIE ! http://youtu.be/rzBc4WcmC0o 27,01,2013 JEZIORO MIEJSKIE - WIATEREK BYL SPORY I NIESTETY SIADŁ PAKIET PRZY PODCHODZENIU DO LĄDOWANIA Klej Dragon Professional polimerowy, i cessna będzie jak nowa:). Ja swoją kliełem już dwa razy. Głowa do góry, nawet Maverick w Top Gun miał problemy!. Ja ten weekend nie latam, pogoda złam ciągle pada deszcz ze śniegiem, ale za tydzień to..biorę dwa modele cessne 182 i easy star I i kamere i lustrzankę, może zrobię cudne zdjęcie jak model będzie blisko mnie, nas..
Urhel Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Opublikowano 3 Lutego 2013 Rafale, bardzo ładny ten Hornet i niezwykle zwinny, a lądowanie prawie w miejscu, jak helikopter. Muszę sobie takiego zrobić. Pozdrawiam Krzysiek
prezes50 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Klej Dragon Professional polimerowy, i cessna będzie jak nowa:). Ja swoją kliełem już dwa razy. Głowa do góry, nawet Maverick w Top Gun miał problemy!. Ja ten weekend nie latam, pogoda złam ciągle pada deszcz ze śniegiem, ale za tydzień to..biorę dwa modele cessne 182 i easy star I i kamere i lustrzankę, może zrobię cudne zdjęcie jak model będzie blisko mnie, nas.. Skrzydło sklejone 'Hemolanem' zresztą już było wcześniej naprawiane tym klejem i trzyma rewelacja,a gdzie indziej pękło , a nowe skrzydła od tego kadłuba leżą jeszcze dziewicze Wysłane z TapTalka w moim HTC
Urhel Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Opublikowano 9 Lutego 2013 Wreszcie przestało padać, wyszło słońce, nadajnik w dłoń i latamy. Temperatura znośna, ciut poniżej zera.
Lucjan Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Witam! O godzinie 13 powróciłem z lotniska Muchowiec - było wspaniale . Latałem spalinowym Zlinem 50 LS,startowałem na kołach bo śniegu w Katowicach 2cm!!! .Narty czekają w pogotowiu na lepsze warunki. Pozdrawiam Lucjan
Urhel Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Opublikowano 9 Lutego 2013 Skrzydło sklejone 'Hemolanem' zresztą już było wcześniej naprawiane tym klejem i trzyma rewelacja,a gdzie indziej pękło , a nowe skrzydła od tego kadłuba leżą jeszcze dziewicze Wysłane z TapTalka w moim HTC Procto Hemolan to maść na hemoroidy, a Chemolan B45 to jednoskładnikowy klej poliuretanowy. Uwaga, żeby nie pomylić Pozdrawiam Krzysztof
prezes50 Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Procto Hemolan to maść na hemoroidy, a Chemolan B45 to jednoskładnikowy klej poliuretanowy. Uwaga, żeby nie pomylić Pozdrawiam Krzysztof No tak dziękuję za uwagę i błąd ,maści nie używałem do tego klejenia CHEMOLAN B45 ! Wysłane z TapTalka w moim HTC
Mellon-68 Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Na południu dosypało (około 40 cm) ale nie stanowiło to przeszkody aby dziś polatać: POZDR.>
Adas Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 W sobotę latałem, po południu wrzucę filmek . Wiało
zbjanik Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 Latałem elektrykiem w piątek, sobotę i wczoraj. Zimno w palce, ale trudno- mis to mus!
Maciej Ritmann Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 Znowu polatałem, w powietrzu byłem w sumie jakieś 30 minut, w tym czasie siadałem na ziemi 3 razy. Na lotnisku odkopałem sobie 200 metrów kw. na płycie, i...tylko raz udało mi się usiąść na tym miejscu bez kapotażu ... w efekcie coś mi się stało z silnikiem (albo reglem) i kiedy daję mu gazu od zera to silnik drga ... i już, nie kręci. Może jedna faza padła? Tutaj filmik na szybko zmontowany. A i brelok #11 przy temperaturach poniżej zera rozładowuje się w czasie od 6 do 10 minut...
Urhel Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Opublikowano 11 Lutego 2013 Moja 808#11 pada po 3 minutach, a #16 chodzi nieźle i się nie wyłącza. Dziś zamówię jeszcze jedną #16V2 ma lepsze oprogramowanie i traci tylko 10% klatek. Podziwiam Was Panowie z Krakowa, nie ma lekko z tym śniegiem, za to zaoszczędzicie na opłatach w siłowni . Ja puszczam z ręki, potem lądując ryję w zaspę, obmiatam model z grubsza, w domu suszę. Rosyjscy Koledzy modelarze zanurzają zamoczony silniki elektryczne w w szklaneczce spirytusu, potem go wypijają. Moją Żonę, jakoś nie przekonałem do tej metody. Podobno pierwszy bocian przyleciał, kiedy zobaczył, że latamy. Krzysiek
Mellon-68 Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 Dzięki Krzysztof za docenienie naszych wysiłków, ale tak jak napisałeś - czego dla zdrowia się nie robi! A, tak na serio to patrząc na kolegów latających na nartach DECYZJA już jest - na przyszłą zimę zapisuję się do kadry narciarskiej. Do odśnieżania pozostanie wtedy tylko dojście na lotnisko. POZDR.> Darek
Pietuh Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 Dzisiaj trochę polatałem i pstryknąłem coś ciekawego czyżby znaki dla kosmitów? Przed południem Po południu Jeżeli pogoda dopisze spróbuję jutro.
Rekomendowane odpowiedzi