cZyNo Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Dużo. W razie czego się przerobi Ogólnie jak przyglądam sie logom, to w powietrzu sytuacje sie poprawia i poziom sygnału rośnie. Choć przy 800m odległości modelu od nadajnika taka wartość sygnału jest realna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Zasięg dobrej aparatury w górę to 3 km, modelu już wtedy nie widać. Ogólnie jak przyglądam sie logom, to w powietrzu sytuacje sie poprawia i poziom sygnału rośnie. I tu się zgadzamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pułkownik Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Panowie, antena pionowa dookólna nie promieniuje w górę lecz na boki. Przy ustawieniu pionowo czubkiem w kierunku modelu odbiornik modelu odbiera słabszy sygnał. Lamiąc antenę w poziom dostarczamy maximum sygnału do odbiornika w modelu. Warto o tym pamiętać .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Latam w Jeti Duplex, ale niestety mój syn dobrał się do anteny z której mało zostało. Czy mogę ją zastąpić anteną z modelu internetowego tylko większą o teoretycznie większym zysku. Jest to antena tak samo mocowana na przegubie ale dłuższa. Czy musze koniecznie kupić tą 2dbi na przegubie ? mam na myśli takie coś http://allegro.pl/antena-patykowa-dookolna-5ghz-2-4-ghz-12dbi-wifi-i5078122501.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Możesz. Sam latam na tp-link 5db i bardzo sobie chwale. A taka kupiłem bo krótkich nie było;) no i oczywiście kupiłem antenę w standardowym sklepie komputerowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi