Skocz do zawartości

Fokker D.VII Ernsta Udeta - CYBER FLY

JacekK

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Jak zwykle moja relacja ogranicza się do galerii końcowej :)

Model znany większości pilotów WWI. W wersji z szerokim kadłubem ( 70mm).

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony sztywnością pianki oraz jakością cięcia.

Model wzbogaciłem detalami w kierunku pseudo-makiety. Wiem, to ESA i żywot krótki, ale ja po prostu lubię jak wygląda możliwie realistycznie, pomimo że to kawał pianki.

Model waży obecnie 423g z pakietem 1300mAh. Silnik 2822 1200kV, śmigło 9 x 4,7 serwa 2 x 5g oraz 2 x 9g

Podziękowania dla Mirolka za wsparcie moralne.

Czas na fotki:

20130204_145343_zps431b3726.jpg

20130204_145445_zps3236b403.jpg

20130204_145357_zps4f1321d1.jpg

20130204_145350_zps72949b9b.jpg

20130204_145436_zpsc9fc8e37.jpg

20130204_145428_zps370905e4.jpg

20130204_145409_zpsad7dcd50.jpg

• Lubię to 1

Pilot świetny :) Skąd taki? Waga tez bardzo niska ;) Wygląda na malowanego pisakiem. Białe fragmenty nie są pokryte? Dobry sposób, nic nie waży, ale nie wiem co dokładnie przewiduje nowy regulamin i czy można będzie takie coś zastosować :)

Pilot zdaje się z Williams Brothers, waga raczej normalna chyba. Pisakiem są ciągnięte linie, to fakt. Zawsze tak robię. Białe rzeczywiście nie pokryte, ale nawet gdyby to niewiele zmieni w masie. Ten akurat przepis uważam za mało sensowny - jak przypruszę na biało aerografem białe EPP to dodam może ze 4 gramy a nikt mi nie zarzuci że niemalowany. Nie do zweryfikowania to. Ale na szczęście mądrzejsi nad tym myślą.

No dla mnie ten przepis też trochę dziwny ;) Myślałem, że całe czerwone to też pisak. Chciałem kiedyś tak zrobić właśnie dla zmniejszenia wagi, a efekt zły na pewno by nie był. Na Esę, jak najbardziej się nadaję ;)

Nieee, czerwone to dwa odcienie farby w sprayu ( imitacja różnic w poszyciu : blacha - płótno). Tylko tak maluje ESY. Tanio, dobrze i szybko. Korekty pędzlem a cieniowanie aerografem. Wahałem się czy nie dać cieni żeber - ale na takim biało-czerwonym cukierku ciężko wymyślić dobry kolor do cieniowania.

Do malowania polecam farby Montana dla graficiarzy - mają bardzo dobre pigmenty.

Silnik się załapał mimochodem - wyszło dobrze - nie poprawiałem :)

Gratuluje pięknego modelu :-)

Pogrubiony kadłub zdecydowanie poprawia wygląd i daje makietowe możliwości wykończenia - SUPER.

Zrezygnowałeś z prętów węglowych w kadłubie czy też osadziłeś je tak głęboko, że po malowaniu ich nie widać?

Serwa 5g zapewne na lotki to moim zdaniem odważna decyzja. Próbowałem tego wariantu i dość szybko sie przekonałem, że te serwa są słabe i awaryjne.

Zapnij popychacz na pierwszą dziurkę orczyka aby uzyskać maksymalną siłę serwa a nie maksymalny zakres ruchu, może to przedłuży ich żywotność.

ms

Model bardzo ładny. Ale w walce od ładnych skrzydła odpadaja tak samo jak od brzydszych :D A co do serw ja zawsze do WWI dawałem na lotki 5gramowe. W Fokkerze przez cały sezon (10 zawodów) padło mi tylko jedno i to po jakimś ostrym killu. W innych nigdy mi nie padło ani jedno.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.