Skocz do zawartości

marcel_Kaszëbë kto u niego coś kupił ostatnio?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adam nie zablokuje mu dostępu do forum bo to jest niemożliwe, a samo zbanowanie konta nic nie zmieni.

Opublikowano

Nasz „kolega” , marcel_Kaszëbë, u którego kupiliśmy kilka rzeczy, zawiadomił nas, że rzeczy tych nie ma, a nasze pieniądze wydał na pilne sprawy, bo miał taką potrzebę. Że teraz pieniędzy nie zwróci, bo nie ma, a jak będzie miał, to po troszeczku będzie zwracał. Czyli, ja i moi Koledzy otworzyliśmy usługi kredytowe, nieoprocentowane, nie zdając sobie z tego sprawy. Co na to nadzór bankowy, nie wiem… ;)

Pozdrawiam Krzysztof

Opublikowano

Nasz „kolega” , marcel_Kaszëbë, u którego kupiliśmy kilka rzeczy, zawiadomił nas, że rzeczy tych nie ma, a nasze pieniądze wydał na pilne sprawy, bo miał taką potrzebę. Że teraz pieniędzy nie zwróci, bo nie ma, a jak będzie miał, to po troszeczku będzie zwracał. Czyli, ja i moi Koledzy otworzyliśmy usługi kredytowe, nieoprocentowane, nie zdając sobie z tego sprawy. Co na to nadzór bankowy, nie wiem… ;)

Pozdrawiam Krzysztof

Nie powinieneś odpuszczać. Tyle tylko powiem.

Opublikowano

Marcel widać że aktywny jest bo się loguje, ale ciekawe po co bo już chyba nic nie napisze np w dziale spalinowe ... Ciekawe z kim będzie latał ?

Pochopnie nic nie róbcie. Tylko drogą prawną. Wpis w rejestr dłużników byłby najlepszy ale do tego wyrok sądu jest potrzebny.

Opublikowano

kolesia wyrokiem skazującym w zawieszeniu za oszustwo i nakażą naprawić szkodę.

Koleś wyjdzie z rozprawy jako wolny człowiek,wy stracicie czas pieniądze i zdrowie za te parę groszy a on i tak wam pieniędzy nie zwróci bo niby z czego jak jest bezrobotny,komornik też nic nie wskóra co najwyżej odwieszą mu karę i pójdzie do puchy na pół roku,wyjdzie i dalej będzie się z was śmiał.

Nie darować, nigdy! W ten sposób dajemy przyzwolenie dla oszustów. Nawet jak dostanie wyrok w zawiasach i nie odzyskacie pieniędzy to ten fakt zostanie mu zapisany w papierach i w ciągu 10 lat może nieźle skomplikować mu życie. Pół roku puchy to też coś. W ciągu 10 lat gościu będzie chciał podjąć pracę gdzie trzeba mieć wypis z rejestru skazanych i zonk. Jeżeli pracuje a pracodawca się dowie też może mieć kłopot, po co mu oszust, który i jego może wykręcić. Rejestr dłużników też może nieźle dokuczyć.

Skrzyknijcie się i do prokuratury, to nic nie kosztuje.

Gość a7498787
Opublikowano

Pozdrawiam Krzysztof

Hehe, napiszę: a nie mówiłem !

Opublikowano

Poszkodowani, powinni czym prędzej poinformować odpowiednie organa ścigania, czyli policje. Nie ma co tu bić piany-bez obrazy.

Kopiujemy wszystkie rozmowy z delikwentem, potwierdzenia zapłaty ...itd. Dostarczamy na policję.

Ja na swoje pieniążki czekałem od 3 do 7 miesięcy. Cóż przechodziłem to już kilkakrotnie, zawsze odzyskałem pieniążki.

Co prawda byłem kilkakrotnie wzywany na policję i informowany o postępie w śledztwie.

W roku 2011 dostałem list od rodziców marnotrawnego synka z przeprosinami za zaistniałą sytuację...i abym nie występował na drogę sądową.

Należy walczyć i nie odpuszczać oszustom tym dużym jak i małym.

Opublikowano

Pawle, sprawa jest w toku, nie omawiamy szczegółów na forum, bo nie możemy ze zrozumiałych względów, nie wszyscy powinni je znać. Kiedy dopniemy wszystko i postępowanie zacznie toczyć się swoim torem, opowiemy jak i co. Sprawy o oszustwo są nie do wycofania, nawet jeśli delikwent zwróci pieniądze, dlatego wszystko trzeba zrobić z rozwagą i w odpowiednim czasie.

Mam nadzieję, że Marcel to czyta i jest świadomy konsekwencji które go czekają, ale to on podjął decyzję o takim sposobie załatwienia transakcji między mną, bzikiem i Czarkiem.

Opublikowano

ja też nie odpuszczę, łajza zakosił moje prawie praktycznie ostatnie pieniądze 650, ale to nie najważniejsze, trzeba ściagać oszusta, i zrobię co w mojej mocy żeby dosięgła go sprawiedliwość, tym bardziej że że jest na tyle bezczelny że pisze jak może lawirować w strukturze prawa.

Ja też Wam dziękuję za wasze wsparcie na forum. I dziękuję kolegom Bzik i Urchel za dobrą komunikację i wspieranie się nawzajem w tej kwestii.

Razem łatwiej ;)

jak nie chce marcel załatwić sprawy po ludzku to jego wybór, napewno mu się to nie opłaci...

Opublikowano

... Sprawy o oszustwo są nie do wycofania, nawet jeśli delikwent zwróci pieniądze, dlatego wszystko trzeba zrobić z rozwagą i w odpowiednim czasie...

Rozumiem, że wolałbyś załatwić sprawę polubownie i nie chcesz nikomu szkodzić, ale oszust jest oszustem, i tu nie można mieć skrupułów.

Gdyby wykazał wolę rozwiązania problemu - kasa już byłaby zwrócona na wasze konta, a tak nie ma co czekać licząc na jego opamiętanie, tylko trzeba działać.

Opublikowano

Nie piszcie o rękoczynach, zapewne gdzie indziej też przekrętów narobił i niechcący nogi w kolanach połamie, a wtedy Wy możecie mieć problemy z polskim ''prawem'',

bo i namawiający do czynu jest i ''killer'' też w gotowości czeka.

Wiecie jak w naszych sądach jest? ''Zaj....sz bandziora a sądzić Cię będą jak za uczciwego człowieka''.

Opublikowano

Tylko i wyłącznie droga prawna. Wbrew pozorom nie jest to ani trudne, ani też sądy wcale nie działają tak słabo jak by się zdawało (szczególnie jeśli mają solidny materiał dowodowy, a sprawa nie jest zawikłana).

Wszelkie namawianie do "lania i patrzenia czy równo puchnie" -> żal mi tych co to piszą, bo prawie na pewno są to osoby pokroju "mocarz w internecie, dupa w prawdziwym świecie". Też miałem przejścia z takimi co wypisywali na mnie w sieci różne rzeczy (przy czym to akurat ja byłem stroną poszkodowaną, no ale tamci musieli się prężyć przed kumplami), i potem przy spotkaniu twarzą w twarz... zeszli mi z zdrogi, albo udawali, że ja tamtych tekstów nie czytałem... Więc 10x pomyślcie, zanim któryś z nowu z czymś takim wyskoczy, bo ten cały Marcel siedzi, czyta te Wasze teksty i ma z tego niezłą zabawę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.