Gość a7498787 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 kurde...nie miałem takiego .... wstyd się przyznać co ? Dobra koniec głupot. Radio z pewnością nie jest złe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 A czy ten nowy Hitec ma już odbiornik bez "bananków" na końcach antenek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 .... wstyd się przyznać co ? Dobra koniec głupot. Radio z pewnością nie jest złe A nawet jest dobre. Czy bardzo dobre to nie wiem. Jak będzie miało fajna cene to będzie mieszać na rynku. Choć ... nie lubie ekranów dotykowych. W domu to i owszem, na lotnisku juz nie specjalnie. Cularisa miałem No i ze trzy miesiące chyba nim latałem. Potem sie znudził. Bananki chjyba dalej ma w odbiornikach. Na zdjęciach na stronie nic sie nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Jurek - w tych 12-bitowych serwach jest dalej potencjometr ? Stosując np: JR-168 DS, JR-368 DS, Futabę 3150, nie widzę żadnej (!) różnicy w pracy, dokładności, centrowaniu przy zastosowaniu rozdzielczości 512 i 2048 !! Bo i nie może jej być z uwagi na potencjometr ! Czujniki magnetyczne jeszcze raczkują. Aha - mówimy o serwach nieobciążonych. Z obciążonymi jest znacznie gorzej... Natomiast na oscyloskopie - tak, tam można te 4k zauważyć. 1k, 2k, 4k - przedszkolne wyliczanki ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 np. takie są: http://www.hitecrcd....hs-m7990th.html Jurku! Również według mnie w rzeczywistości różnica może być żadna. Czy naprawde tak małym drążkiem jesteśmy w stanie ustawić 512 rożnych położeń? Nie mówiąc o 2 czy 4 tysiącach. I czy to rozdzielczość całego toru w nadajniku (palec, drążek, potencjometr, elektronika) czy tylko elektroniki Może jeśli zrobimy bardzo duże expo to w pewnym zakresie może cos uda się da zauważyć, ale tez nie jestem tego pewien. I tego czy tak duże expo ma sens. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 O.K. ! Te serwa też znam (widziałem) ale widziałem też 12 bitowe z potencjometrem.... Ale nawet czujnik magnetyczny nie pomoże uzyskać rozdzielczości 1k na serwie. Twoje oczywistości pomijam w rozważaniu a wiadomo, że po ich uwzględnieniu tylko na super sprzęcie da się odwzorować 100 powtarzalnych pozycji serwa a na końcu, czyli sterze - jeszcze mniej. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 ktoś wie kiedy ma być dostępna w sprzedaży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 można do niej stosować tańsze odbiorniki jesli ktoś chce : http://www.hobbyking...4Ghz_Hitec.html tylko po co ? no chyba że ktoś ma jeden nadajnik i che coś tańszego do jakiegoś deproniaka ... bo raczej do jakiejś pożądnej maszyny za kika tysięcy nie wsadzi takiego odbiornika za 22$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 A czy ten nowy Hitec ma już odbiornik bez "bananków" na końcach antenek ? Pietrek Już teraz są 2 modele 6 kanałowych minima bez tych "ciężarków", jedna ma gdzieś 2x2 cm i waży nic. Są u Grześka w sklepie, możesz obejrzeć. PJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Temat był założony kilka miesięcy temu, a tego cacka w sklepach nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagi Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Temat był założony kilka miesięcy temu, a tego cacka w sklepach nie widać. http://www.modellhobby.de/Electronic/Radios-module/HITEC/HITEC-RC-radiosets/HITEC-Aurora-9X-with-Maxima-9-reiceiver-german-.htm?shop=k_staufenb_e&SessionId=&a=article&ProdNr=015110168&t=9&c=11800&p=11800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Widziałem to jakieś 2 tygodnie temu, ale co z tego, skoro brak produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Jeżeli jeszcze ktoś tu zagląda to chciałem zadać małe pytanko: 1)Czytałem gdzieś na stronie że do Aurory 9X trzeba mieć tylko odbiorniki maxima np.maxima 6 czy można do niej używać odbiorników serii Optima i Minima? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Można używać i optim. Maximy mogą być ponoć używane tylko z serwami cyfrowymi ale potwierdzę jak przeczytam instrukcję. Może pokuszę się o tłumaczenie. Pozdrawiam Piotr P.S. Już sprawdziłem. Maxima działa tylko z serwami cyfrowymi. Nie współpracuje z Aurorą 9. Maxima jest jednokierunkowa a więc chyba nie nadaje się do telemetrii?!! czytam dalej, może się wyjaśni. Doczytałem nie nadaje się. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Czyli że jak ma się maxime to tylko serwa cyfrowe,ale można też stosować optimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Napisałem wyraźnie chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewia2006 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Używając odbiorników Maxima trzeba zastosować serwa cyfrowe i niestety rezygnuje się z telemetrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Nie, to jakiś zły sen. Kasę już prawie uzbierałem a tu jakieś "tylko serwa cyfrowe". I co mam wydac kolejne 220 złociszy na dodatkowy odbiornik by używać zwykłych serw???? Pietka, może źle przetłumaczyłeś? Sprawdź proszę jeszcze raz!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Nie muszę sprawdzać. The Maxima series is designed for use with the Aurora 9X. The older Aurora 9 transmitter cannot be used with the Maxima series receiver. USE ONLY Digital SERVOS with the Maxima receivers. Analog servos cannot be used with the Caution Maxima series receivers. Przetłumaczyłem prawidłowo. A jeśli chodzi o zakup to jeżeli nie masz jakichś super sportowych potrzeb to kup zwykłą aurorę i będziesz miał po kłopocie. Naprawdę, wiele się nie różnią. Mam to wiem. Poza widoczną różnicą w rozdzielczości ekranu i kilkoma nowymi bajerami i funkcjami różnice nie są jakoś drastycznie zmieniające użytkowanie na plus. Miałem kupować 9X ale po przeczytaniu instrukcji zrezygnowałem. Myślę, że 9x nie będzie takim sukcesem sprzedażowym jak poprzedniczka, choć cena jest przystępna. Piotr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Raczej strzałem w kolano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi