Radek Oleksy Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 W imieniu Sekcji Modelarskiej Aeroklubu Ostrowskiego zapraszam na Zawody zaliczane do Pucharu Polski Makiet oraz ESC (Europa Star Cup ) V "Memoriał Henryka Jerzyka" Zawody odbędą się w dniach 24-26.05.2013 na lotnisku Aeroklubu Ostrowskiego w Michałkowie (k/ Ostrowa Wlkp). SZCZEGÓŁY I ZAPISY NA NASZEJ STRONIE www.rc-ostrow.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Radek, a z datami coś sie wam nie pomieszało? ZAPRASZAMY NA Memoriał Henryka Jerzyka - Europa Star Cup - 2012 07 lutego 2012 Sekcja Modelarska Aeroklubu Ostrowskiego zaprasza na "Memoriał Henryka Jerzyka". Zawody zaliczane do Pucharu Polski Latających Makiet Samolotów klasy ESC, F4B, C, G, H, J oraz EUROPA STAR CUP - Lotnisko Michałków 24-26.05.2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Link jakoś dziwnie działał już poprawiłem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 mam pytanie gdzie co to jest klasa esc i gdzie można znaleźć regulamin dla poszczególnych klas ? raczej nie w tym roku ale może w przyszłości się przyda. a tak w ogóle to chyba wypadałoby żeby te regulaminy lub przynajmniej linki do nich wisiały w tym dziale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Święta racja !!! Postaram się żeby takie regulaminy się tutaj znalazły ! ESC - to Europa Star Cup. Cykl imprez rozgrywanym w ramach niemieckiego DMV . Regulamin jest praktycznie taki sam jak F4G modele do 20kg., tylko lata się mniej figur i do lądowania trzeba podjeść obowiązkowo z rundą cztero zakrętową. Przepisy : http://esc.dmfv.aero/downloads/ausschreibung-europa-star-cup-semiscale-2013/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Ciekawe czy można przyjechać popatrzeć, czy to impreza zamknięta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Robert powiem więcej należy przyjechać. Impreza jak najbardziej otwarta i czym więcej publiczności tym lepiej. A w tym roku ma być ponoć model cudo. Oj ponoć będzie na co popatrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 model cudo ...napewno to będzie Twój szybowiec Memoriał P. Jerzyka powinien poprawic wizerunek imprez w Michałkowie. Ta żenada, która miał miejsce tydzien temu to jakis koszmar... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 ...napewno to będzie Twój szybowiec Asz Ty Nie zabieram żadnego modelu. Jak dam radę (a bardzo się staram) jadę jako widz. Słyszałem z niepotwierdzonego źródła, że ma być coś naprawdę pięknego. Ale z listy uczestników nie za bardzo wiem co to by miało być. Ale miejscowi mówią, że naprawdę będzie na co popatrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 A w tym roku ma być ponoć model cudo. Całoblaszana makieta Wilgi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Noooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Potwierdzam źródło informacji ,to JA ,ale kto i jaki model , na razie nie powiem ,a w niedzielę zabieram model po południu się polata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Już w sobotę zaczynamy loty od 10.00 !!! Mamy w tej chwili zgłoszonych 6 nowych modeli 2 w klasie F4G (DUŻE I ŁADNE !!) i 4 w klasie F4H ! ogólnie ma latać 25 modeli w klasach RC i 11 w klasach uwięziowych ! Poniżej mapka dojazdowa na pole lotów modeli RC . ZAPRASZAMY !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Jak widać z prognoz pogoda nie będzie rozpieszczała , ale co tam jeśli tylko impreza nie będzie odwołana, to wybieram się na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Byłem widziałem i wstawiam króciutki filmik ze startu Albatrosa D-Va. Model przepiękny. Klasa Światowa. No a silnik poezja, rzędówka. Model praktycznie dziewiczy wykonał dopiero 2 czy 3 lot. Był mały problem na zakończenie lotu, zgasł silnik. Opanowanie pilota oraz własności lotne modelu dały bardzo pozytywny rezultat, model po prostu usiadł i nic kompletnie się nie stało. Co do imprezy hm.. bardzo fajna sporo pięknych modeli a jedyny mały minus to ten cholerny wiatr Wiało 5-6m/s a porywy sięgały 7-8m/s. Wielu pilotów miało nerwy jak postronki w związku z tym wiatrem. Film nie obrobiony dałem tak na żywca. Sorry za brak stabilności ale tak pizgało że nie mogłem ustać spokojnie i trzymać aparat. Film z oryginalnym podkładem dźwiękowym więc ostrożnie na szumy od wiatru. http://www.youtube.com/watch?v=A7mdgIIVXuc&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Panowie impreza V Memoriał H. Jerzyka przeszła do historii. Ja uważam ją za bardzo udaną, na starcie stanęło 32 modelarzy z 35 modelami... przerosło to moje najśmielsze oczekiwania ... mimo silnego wiatru nikt nie zrezygnował z lotu !A startowało 7 NOWYCH MODELI !! Relacje z lotów i fotki na Faceboku , oraz na profilach moich kolegów Modelarnia Aviatik Sośno , Roberta , Waldka , Andrzeja ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi