Nielot Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Legenda trwa bo w Białymstoku jest dalej podtrzymywana i buduje się modele "jaskółkopodobne" i jaskółki a modelami rozgrywa zawody "Młodzi modelarze lotnicy na start" http://forum.gieldarc.pl/gallery/album.php?album_id=4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strix3 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Fajna relacja najważniejsze ,że frekwencja i pogoda dopisały. Modele starannie wykonane i ładnie oklejone - super. Zawody udane , młodzież i organizatorzy zadowoleni.Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgmusic Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 W Jeżowie Sudeckim też w modelarni się dzieje a nitrocellon przelewa się litrami 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 "Nitrocellon przelewa się litrami" dobre! Ja też w tym roku trochę przelałem. Po przesyceniu się tymi wielkimi Ultimatami,Extrami, wielkimi benzynami , zbudowałem od podstaw model Playboy z 1948r .Może nie powinienem psuć tematu jaskółkowego(admin jakby co to przeniesie) ale to też historia z cellonem w tle.Balsa z lat 70-tych z klocka odkryta w modelarni,japon,cellon z 1979 rozpuszczał się 2 tyg, silnik KMD 1989 (trochę młody wiek) i zero węgla, laminatów, kevlarów itp. Lata jak silnikówka , ale jak lata , bajka Zdjęcie na wersalce jeszcze zimą. Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot84 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Piękny ten modelik, tylko podziwiać. Moim zdaniem modele z drewna to są modele, a nie styropian, pianka albo żywica. To jest właśnie ten klimat. I ten silniczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 To i ja pochwalę się naszą jaskółką która powstała w tym roku i jest w białostockich barwach. Piszę naszą gdyż ogólnie syn ją wykonywał z moją pomocą. Jest to nasz pierwszy model "drewniany" i nie ostatni. Druga jaskółeczka czeka na malowanie kadłuba a skrzydło jest w trakcie oklejania. A ja niedługo będę się zabierał za swój model oczywiście coś większego niż jaskółka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 To i ja przypomnę moją :-) https://www.flickr.com/photos/mcguru/sets/72157641175443275/ https://www.flickr.com/photos/mcguru/12873440135/in/set-72157641175443275 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 To i ja pochwalę się naszą jaskółką która powstała w tym roku i jest w białostockich barwach. Piszę naszą gdyż ogólnie syn ją wykonywał z moją pomocą. Jest to nasz pierwszy model "drewniany" i nie ostatni. Druga jaskółeczka czeka na malowanie kadłuba a skrzydło jest w trakcie oklejania. A ja niedługo będę się zabierał za swój model oczywiście coś większego niż jaskółka. Poznaję te klimaty Modelarnia legendarnego Jurka Dzienisa, łaziłem po tej posadzce od chyba1978r i kleiłem jaskółki , czyżyki, perkozy i akrobatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Poznaję te klimaty Modelarnia legendarnego Jurka Dzienisa, łaziłem po tej posadzce od chyba1978r i kleiłem jaskółki , czyżyki, perkozy i akrobatki W tej legendarnej modelarni w latach 90-tych zaopatrywałem się w silniki samozapłonowe do uwięzi i moje pierwsze żarowe MDSy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Legenda modelarni trwa i walczymy żeby trwała dalej. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Bardzo ładnie zelektryfikowal jaskolkę syn Horna ...z Bydgoszczy lata super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi