plisken Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witam, Czy ktoś miał może do czynienia z tymi modelami? Jak to się sprawuje, jak łapie termikę, jak z prędkością itp? http://www.nastik.pl/rms-vento-kit-p-4538.html http://www.nastik.pl/mpx-solius-arf-p-4807.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Słyszałem ,że vento lata bardzo dobrze ale ja wziołbym sliusa bo jakoś bardziej ufam multiplexowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Ale opinii o nim prawie żadnych nie znalazłem niestety. Wczoraj jeszcze trafiłem na ASW-17 od pelikana/st-model/yuki - o nim ludzie piszą bardzo pozytywnie. Szukam czegoś, co choć trochę będzie umiało łapać termikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Kolega miał tego ASW 17 i latało to bardzo dobrze. Nawet przy silnym wietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Ale opinii o nim prawie żadnych nie znalazłem niestety. Wczoraj jeszcze trafiłem na ASW-17 od pelikana/st-model/yuki - o nim ludzie piszą bardzo pozytywnie. Szukam czegoś, co choć trochę będzie umiało łapać termikę. Producent twierdzi, że Solius jest uniwersalny, czyli rónież na termikę: Whether you’re looking for long gliding flights or lively aerobatics - the SOLIUS always gives a good account of itself. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Każdy model bez silnika, z dużą powierzchnią nośną i małym obciążeniem nadaje się na termikę. Vento ma bardzo cienką belkę ogonową, która może być jego słabym punktem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Kukliński Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Na twoim miejscu kupił bym sobie Fregate z Modelotu ze skrzydłami z profilem HN 1033 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Jeśli mogę coś polecić to slavia z topmodel.cz( moja czeka już na oblot ). http://www.bocianmix.pl/2024,produkt,modele.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Tak trochę idziemy w górę z ceną... Mam do wydania na gotowy model max 750zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Kukliński Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Oczywiście bez aparatury ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Kukliński Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Kup sobie Easy Glider PRO : http://abc-rc.pl/EASY-Glider-PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 No przecież mam aparaturę i ładowarkę. EGP mnie nie interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 To może to http://www.bocianmix.pl/2547,produkt,modele.html to świetny elektro szybowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Byłem dziś w sklepie u Bociana i on też polecał ten model. Spotkałem tam także użytkownika tegoż modelu i wymieniał same plusy. Po świętach ma być dostawa do sklepu i zobaczę ten model na żywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 W sklepie to był mój kolega. Trzymałem ten model i widziałem jak lata i mogę powiedzieć ,że jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Ale opinii o nim prawie żadnych nie znalazłem niestety. Wczoraj jeszcze trafiłem na ASW-17 od pelikana/st-model/yuki - o nim ludzie piszą bardzo pozytywnie. Szukam czegoś, co choć trochę będzie umiało łapać termikę. Pewnie opinii szukales na polskich forach,widzialem ten model na targach,modeli MPX nie trzeba szczegolnie reklamowac,od dawna maja wyrobiona marke.Jest kilka testow i filmow,wyglada na model uniwersalny,mozna troche poszalec i spokojnie polatac w termice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Chyba będę się jednak skłaniał ku szybowcom konstrukcyjnym. Moją uwagę zwrócił także szybowiec Bliss z topmodel. Konstrukcja podobna do Sweta, tylko nieco większy (1970mm) i usterzenie V. Wg opisu jest to typowy model na termikę... ciekawa propozycja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 No z V to różnie bywa z termiką. Na początek cos klasycznego jest znacznie lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaosmaker Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Cześć , a przeglądałeś może ofertę Blejzyka albo Art Hobby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi