Jump to content

RMS Vento vs. MPX Solius

plisken

Recommended Posts

Ale opinii o nim prawie żadnych nie znalazłem niestety. Wczoraj jeszcze trafiłem na ASW-17 od pelikana/st-model/yuki - o nim ludzie piszą bardzo pozytywnie.

Szukam czegoś, co choć trochę będzie umiało łapać termikę.

Ale opinii o nim prawie żadnych nie znalazłem niestety. Wczoraj jeszcze trafiłem na ASW-17 od pelikana/st-model/yuki - o nim ludzie piszą bardzo pozytywnie.

Producent twierdzi, że Solius jest uniwersalny, czyli rónież na termikę:

Whether you’re looking for long gliding

flights or lively aerobatics - the SOLIUS

always gives a good account of itself.

Guest Patryk Kukliński

Na twoim miejscu kupił bym sobie Fregate z Modelotu ze skrzydłami z profilem HN 1033 .

Byłem dziś w sklepie u Bociana i on też polecał ten model. Spotkałem tam także użytkownika tegoż modelu i wymieniał same plusy.

Po świętach ma być dostawa do sklepu i zobaczę ten model na żywo.

Pewnie opinii szukales na polskich forach,widzialem ten model na targach,modeli MPX nie trzeba szczegolnie reklamowac,od dawna maja wyrobiona marke.Jest kilka testow i filmow,wyglada na model uniwersalny,mozna troche poszalec i spokojnie polatac w termice.

Chyba będę się jednak skłaniał ku szybowcom konstrukcyjnym. Moją uwagę zwrócił także szybowiec Bliss z topmodel. Konstrukcja podobna do Sweta, tylko nieco większy (1970mm) i usterzenie V. Wg opisu jest to typowy model na termikę... ciekawa propozycja...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.