szymon_ Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam Zacząłem zbrojenie się na sezon na ostatnią chwilę Brakowało mi czegoś do WWI. Wybrałem SE5a od Pana Marka Rokowskiego. Nie mam niestety zdjęć z budowy. Model obecnie wygląda tak : W takim stanie waży 435g. Pozostało jeszcze parę drobiazgów, kółka i malowanie, które wybiorę spośród tych. Chyba, że jeszcze jakieś inne mi wpadnie w oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Piękny! Nie mogę się doczekać jak go zobaczę w locie Jeśli tylko zjawi się jakiś niespodziewany zastrzyk gotówki, to swój model do ww1 też z pewnością zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 A czemu pilota nie pokażesz? PS. Mi się to białe podoba . Ale ja ostatnio mam słabość do białych malowań, nie wiem dlaczego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Karabin na kadłubie przed pilotem-powinien być bardziej po lewej stronie a nie po środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Ja, też mam SE5a. Tyle, że z aircombat-modele-rc.pl. Czeka na oblot i pierwsze w życiu zawody (tak, dla pilota też pierwsze ) Mam nadzieję, że wróci przynajmniej w kilku kawałkach.... a nie w tysiącu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 To "białe" to w oryginale jest SREBRNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Karabin na kadłubie przed pilotem-powinien być bardziej po lewej stronie a nie po środku Tak, racja Zmienione już. Jutro dam zdjęcie. A malowanie chyba dam polskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ładnie się prezentuje a w pewno jeszcze zyska w polskim malowaniu :-) Gdzie masz ukryte serwa na ogon? Jak łączysz lotki? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Serwa są ukryte pod pilotem Połączenia lotek na zdjęciach jeszcze nie ma, ale są połączone popychaczami na spływach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Są już kółka A to wszystko zrobiłem tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Dziś był oblot Namalowałem już szachownice, żeby nie latał cały biały. Później dam cały kamuflaż. Lata wspaniale, jest zwrotny i szybki. Pogoda trochę to kitu była bo strasznie wiało, ale śmiesznie czasem to wyglądało Ahahah, zapomniałbym. Jest jedna smutna wiadomość z oblotu. Pilot zginął Wypadł przy locie plecowym i gdzieś tam już spadł. Szkoda, że nie miał spadochronu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Skoro nie masz potwierdzonego zgonu to MIA - missing in action. Może gdzieś na tyłach wroga przedziera się do partyzantki i następnym razem go znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Musisz wezwać ekipę z FPV to ci tego pilota namierzą z powietrza Ps. Fajny model. Czym będziesz malował? Nieźle wychodzi aerografem (pistoletem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Liczę na to, że pilot przeżył Model pomaluję aerografem albo sprayami. Pędzelkiem raczej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zaczęło się malowanko Dojdzie jeszcze parę poprawek. Może dzisiaj się nim jeszcze przelecę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 I polatane Lata jak przed malowaniem więc nie będę tu nic pisał Jest parę niezłych zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Brak słów... Model jest po prostu piękny. A, i nie zapomnij o słomkach do napojów (do rur wydechowych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Dzięki Wiem właśnie, ale nie mogę znaleźć takich dość grubych i długich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 W mc'donaldzie są takie grubsze i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 ...dłuższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi