Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Zacząłem zbrojenie się na sezon na ostatnią chwilę :) Brakowało mi czegoś do WWI. Wybrałem SE5a od Pana Marka Rokowskiego. Nie mam niestety zdjęć z budowy. Model obecnie wygląda tak :

dsc08897bq.jpg

dsc08907c.jpg

dsc08898j.jpg

dsc08900w.jpg

W takim stanie waży 435g. Pozostało jeszcze parę drobiazgów, kółka i malowanie, które wybiorę spośród tych. Chyba, że jeszcze jakieś inne mi wpadnie w oko.

2911o.jpg

811aa.jpg

936p.jpg

Opublikowano

Piękny! Nie mogę się doczekać jak go zobaczę w locie ;)

Jeśli tylko zjawi się jakiś niespodziewany zastrzyk gotówki, to swój model do ww1 też z pewnością zrobię.

Opublikowano

Ja, też mam SE5a. Tyle, że z aircombat-modele-rc.pl. Czeka na oblot i pierwsze w życiu zawody (tak, dla pilota też pierwsze :lol:) Mam nadzieję, że wróci przynajmniej w kilku kawałkach.... a nie w tysiącu :P.

Opublikowano

Karabin na kadłubie przed pilotem-powinien być bardziej po lewej stronie a nie po środku :)

Tak, racja ;) Zmienione już. Jutro dam zdjęcie.

A malowanie chyba dam polskie :)

Opublikowano

Serwa są ukryte pod pilotem ;) Połączenia lotek na zdjęciach jeszcze nie ma, ale są połączone popychaczami na spływach.

Opublikowano

Dziś był oblot ;) Namalowałem już szachownice, żeby nie latał cały biały. Później dam cały kamuflaż. Lata wspaniale, jest zwrotny i szybki. Pogoda trochę to kitu była bo strasznie wiało, ale śmiesznie czasem to wyglądało :P

dscf5896z.jpg

dscf5895l.jpg

dscf5894x.jpg

dscf5893w.jpg

dscf5889t.jpg

dscf5899t.jpg

Ahahah, zapomniałbym. Jest jedna smutna wiadomość z oblotu. Pilot zginął :( Wypadł przy locie plecowym i gdzieś tam już spadł. Szkoda, że nie miał spadochronu :P

Opublikowano

Skoro nie masz potwierdzonego zgonu to MIA - missing in action. Może gdzieś na tyłach wroga przedziera się do partyzantki i następnym razem go znajdziesz. :)

Opublikowano

Musisz wezwać ekipę z FPV to ci tego pilota namierzą z powietrza :)

Ps.

Fajny model. Czym będziesz malował?

Nieźle wychodzi aerografem (pistoletem).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.