miro-er1 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 panowie mam esc dualsky 22A i chcial bym go zaprogramowac by sie zatrzymywalo smiglo w poziomie ,czekam na rady.
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Nie zaprogramujesz tego w żadnym regulatorze. Opcja brake hamuje śmigło w dowolnej pozycji. Instrukcja ze strony producenta. http://www.dualsky.com/pic/product/11113016924.pdf
Adam_S Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Takie rzeczy to tylko w spalinie gdzie tłok ustala pozycję śmigła. W elektryku mas możliwość ustawienia hamulca on/off w lepszych możesz też regulować siłę hamulca.
PK999 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Widziałem gdzieś na filmie model szybowca z rozkładaną wieżyczką. Tam właśnie było rozwiązanie ustawiające śmigło w pionie do składania. Z tego co pamiętam było to śmigło jedno-łopatowe co jeszcze upraszczało sprawę składania. Nie była to mechaniczna blokada bo silnik zatrzymywał się i powoli przekręcał do potrzebnej pozycji. Więc chyba są takie regulatory, albo to czyjaś praca dyplomowa. Wymaga to niestety czujników halla w silniku. Nie zmienia to faktu, że 99,5% dostępnych regulatorów takiej funkcji nie ma.
dirk gently Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 A nie możesz po prostu przekręcić piasty na osi w taki sposób żeby śmigło się zatrzymywało w poziomie?
miro-er1 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2013 fajnie dzieki robert ale czy da sie przetlumaczyc ???
karand Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 http://www.nastik.pl/manual/DualskyESC.pdf
Viperos Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 To ja się podłączę, wie ktoś może jak, zaprogramować regulator esc w modelach od lanyu? . Po włączeniu z gazem ustawionym na max wydaje 4 rowne bipy i tak w kółko. Chodzi mi o zaprogramowanie hamulca. Informacji szukam od kilku dni dosłownie wszędzie.
f-150 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Który regulator Lanyu.Jeżeli z Phoenixa to ma hamulec,natomiast 40A z Cessny lub któregoś z warbirdów to z tego co pamiętam chyba nie mają opcji hamulca.Poza tym włączając hamulec w modelu warbirda zrobisz cobie kuku podczas podejścia do lądowania.
Viperos Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Który regulator Lanyu.Jeżeli z Phoenixa to ma hamulec,natomiast 40A z Cessny lub któregoś z warbirdów to z tego co pamiętam chyba nie mają opcji hamulca.Poza tym włączając hamulec w modelu warbirda zrobisz cobie kuku podczas podejścia do lądowania. No właśnie o warbirda mi chodzi ESC 35A. Dziękuję za info, wreszcie ktoś uratował mnie od kolejnych godzin bezpłodnych poszukiwań.
miro-er1 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2013 serdecznbe dzieki andrzej o to mi chyba chodzilo .
Rekomendowane odpowiedzi