miro-er1 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 panowie mam esc dualsky 22A i chcial bym go zaprogramowac by sie zatrzymywalo smiglo w poziomie ,czekam na rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Nie zaprogramujesz tego w żadnym regulatorze. Opcja brake hamuje śmigło w dowolnej pozycji. Instrukcja ze strony producenta. http://www.dualsky.com/pic/product/11113016924.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Takie rzeczy to tylko w spalinie gdzie tłok ustala pozycję śmigła. W elektryku mas możliwość ustawienia hamulca on/off w lepszych możesz też regulować siłę hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Widziałem gdzieś na filmie model szybowca z rozkładaną wieżyczką. Tam właśnie było rozwiązanie ustawiające śmigło w pionie do składania. Z tego co pamiętam było to śmigło jedno-łopatowe co jeszcze upraszczało sprawę składania. Nie była to mechaniczna blokada bo silnik zatrzymywał się i powoli przekręcał do potrzebnej pozycji. Więc chyba są takie regulatory, albo to czyjaś praca dyplomowa. Wymaga to niestety czujników halla w silniku. Nie zmienia to faktu, że 99,5% dostępnych regulatorów takiej funkcji nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 A nie możesz po prostu przekręcić piasty na osi w taki sposób żeby śmigło się zatrzymywało w poziomie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 fajnie dzieki robert ale czy da sie przetlumaczyc ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 http://www.nastik.pl/manual/DualskyESC.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperos Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 To ja się podłączę, wie ktoś może jak, zaprogramować regulator esc w modelach od lanyu? . Po włączeniu z gazem ustawionym na max wydaje 4 rowne bipy i tak w kółko. Chodzi mi o zaprogramowanie hamulca. Informacji szukam od kilku dni dosłownie wszędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Który regulator Lanyu.Jeżeli z Phoenixa to ma hamulec,natomiast 40A z Cessny lub któregoś z warbirdów to z tego co pamiętam chyba nie mają opcji hamulca.Poza tym włączając hamulec w modelu warbirda zrobisz cobie kuku podczas podejścia do lądowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperos Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Który regulator Lanyu.Jeżeli z Phoenixa to ma hamulec,natomiast 40A z Cessny lub któregoś z warbirdów to z tego co pamiętam chyba nie mają opcji hamulca.Poza tym włączając hamulec w modelu warbirda zrobisz cobie kuku podczas podejścia do lądowania. No właśnie o warbirda mi chodzi ESC 35A. Dziękuję za info, wreszcie ktoś uratował mnie od kolejnych godzin bezpłodnych poszukiwań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 serdecznbe dzieki andrzej o to mi chyba chodzilo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi