instruktor Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Sanwę raczej omijaj ,już raczej ten Optic A o tym "sa funkcje sprzezenia np gazu z wysokoscia " zapomnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Raczej można coś takiego zaprogramować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Czyli polecacie tego Optica 6 w sporcie 35mhz niz ta sanwe ? , ceny sa mniej wiecej te same . INSTRUKTOR - dlaczego sprzezanie gazu z wysokoscia mam zapomniec z tego co czytalem w optic 6 sport sa te funkcje . A co do zasilania odbiornika , niewiem jak to zrobic , w modelu jest 5 serw JR , Uzyc Ubec i Lipol 2s , czy mozee Life ? albo Nimh 5xAA ? jakie pojemnosci akumulatorów i sposob podlonczenia proponujecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 W poście 15 napisałeś, że masz chcesz wybrać pomiędzy Sanwą, a Optic'iem 6. Teraz piszesz, że Sport. Pisząc posty miałem na myśli zwykłego Optic'a i wg mnie to właśnie on byłby najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Panowie, jak można skomplikować tak prosty temat. Kamilos 1600 proponuję rzut monetą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Proponuję rzut monetą Rzut monetą w sprawie najbliższej przyszłości modelarskiej? Używając tej metody przy zakupie elektroniki, życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Bartek, ale przeciez Kamilos1600 robi rzut monetą, tj. oczekuje takiej odpowiedzi, która potwierdzi jego wybór - Sanwę ;-) Gdyby myślał powazniej to zastanowiłby się jakich funkcji potrzebuje, poczytałby instrukcje nadajników, popytałby jakich nadajników używają inni i dokonałby właściwego wyboru. Btw. nie zauważyłem objawu braku reakcji na drążki w dx6i. Jakie nadajniki są najczęściej używane łatwo zauważyć po tym jakich marek zamienniki są produkowane i sprzedawane przez Hobby King. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Dlaczego zapomnij? w pakiecie nie zawsze masz takie samo napiecie a co za tym idzie całkowicie różna reakcja na zaprogramowane sprzęzenie . U siebie natomiast zawsze ustawiam mix lotkohamulców i steru wysokości .Wielkośc wychyleń dobieram doświadczalnie oczywiści mając możliwośc ręcznej korekty. Jęzeli mogę sugerować to jednak Optic 2.4 G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 witam!Kamilos,chcesz dobre i niedrogie radio... odrzuciłeś stanowczo SPEKTRUM a ja bym ci proponował właśnie DX7 2,4Ghz. według mnie świetny sprzęt za niewielkie pieniądze.ma wszystkie miksery i możliwości ustawień jakie tylko chcesz.miałem to radio dwa sezony i zero jakichkolwiek problemów z zasięgiem czy innymi pierdołami.poza tym odbiorniki są śmiesznie tanie (ORANGE DSM2) teraz mam JR DSX9 2,4Ghz która również działa w tym systemie.nie chcę innego radia... przemyśl to co napisałem. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Sanwa SD-6 jest bardzo dobrym nadajnikiem sprzedałem ich sporo i zero problemów, do tego fajny i tani jest Eclipse 7 PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 A z mojej strony polecam Turnigy 9x,to radyjko ma wszystko co bedzie ci potrzebne na chwile obecna jak i za pare lat ,w miare wzrostu zapotrzebowania na rózne kobinacje funkcji sterowania (mixy przypisywane dowolnie).A w dodatku jest tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Witam kolegow, aparatura kupiona Optic 6 zwykly( nie sport ) 2.4 ghz z odbiornikiem optima 7 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip919 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 A możesz się pochwalic gdzie zakupiłeś tą aparaturę? Sam się oglądam za zakupem Opitc'a 6 lecz jest on ciężko dostępny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Odpisuje z duzym opóznieniem ale kupilem wtedy ja na Ebay.co.uk Aktualniie mam optic 6 ,2,4 i Aurore 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Będzie Pan zadowolony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 jestem Optic Dobra sprawa -0- Problemów , ale Aurore 9 jakos lepiej mi sie ja obsluguje , chyba ze wzgledu na dotykowy ekran Od zawsze uzywalem Nadajników Hitec i jestem z nich bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kry Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 zamiast turnigy 9x/9xr (uzywam 9xr i goraco polecam!) poradze zainwestowac w taranisa lub turnigy 9xr pro. nie da sie wykorzystac tej liczby opcji i mozliwosci konfiguracji;) Pisane z komórki, proszę o wyrozumiałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi