obsydian1000 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 witam zaprojektowałem nowy samolot, no może nie całkiem nowy . To następna wersja przeze mnie zaprojektowana - REP typ L parasol. Zrobię instrukcję budowy i będzie na sprzedaż. Ładny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 No w każdym razie mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Fajny! Był taki w rzeczywistości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Mniej więcej jest jak w oryginale . Co do kolorów - to trochę pozmienialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Witam Zacząłem budowę i kończę instrukcję budowy samolotu. Ładny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 kilka zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Kilka nowych zdjęć . Budowa posuwa się wolno bo czasu jest nie wiele. Instrukcja budowy samolotu jest już prawie gotowa ale jeszcze do jej ukończenia zostało kilka dni pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Witam Kilka fotek kadłuba . Dla zainteresowanych –samolot jest już przygotowany do sprzedaży. Samolot ma trochę więcej części niż wersja N ale składa się go równie przyjemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Witam Prawie skończyłem Waga samolotu 222g. (skrzydła są lakierowane kilka razy stąd ten wzrost) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Bardzo ładnie! Świetnie wygląda bejcowana morda! Zrobisz dla mnie Bleriotta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Dzięki . Kilka razy myślałem o Bleriocie , przyjdzie kolei na niego zwłaszcza że nie jest to taka trudna konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 No w zasadzie to będę zaczynał projekt kolejnego samolotu , muszę się nad tym dobrze zastanowić który to będzie następny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Myśl, myśl:) no i buduj! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dzisiaj odbył się "roll-out" bardzo jeszcze prowizorycznie poskładanego mojego Bleriota. Na razie tylko statecznik poziomy bez steru wysokosci, a wszystko na gumkach i itkach- tylko tak, dla popatrzenia jakie proporcje, no itroche zeby oko nacieszyć. Na razie waga 550g, rozpietość 1500 mm. Zdjęcia technicznie słabe, ale zarys widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Najprawdopodobniej następnym samolotem będzie bleriot .przeglądam na razie zdjęcia oryginalnych konstrukcji i podoba mi się. Skończę projekt akrobata i chyba zacznę projektować podwozie do bleriota oczywiście w pełni funkcjonalne (amortyzowane). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsydian1000 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Panie Zbyszku samolot bardzo fajny ,myślę jednak że obowiązkowo trzeba go pomalować i może dodać parę drobnych gadżetów. Kola Pan kupił czy zrobił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Koła zrobione, z róznych "zastępczych" materiałów (to takie moje "hobby w hobby")- ale proszę zajrzeć do osobnego wątku "Oh nie! Znowu kolejny Bleriot!". Jest tam też o wykńczeniu powierzchni- malowanie powinno się odbyć, nie może tak zostać, to jasne. Co do detali, to jakieś też oczywiście będą, może nawet Louis będzie miał wąsy, okulary i na pewno- szalik. Rakiet typu Sidewinder czy działek kasetowych raczej nie przewiduję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi