Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jak w temacie poszukuję w miarę dostępnego źródła mylaru o grubości 2-8 mikronów. Pomijam sklepy w Stanach i Japonii.

Potrzebuję po prostu pokryć model typu Vapor, bo sporo można zyskać na masie pokrycia...

Będę wdzięczny za każde info.

Jacek

Opublikowano

Swego czasu robiłem pokrycia z nitrocellonu zakraplanego na powierzchnie wody np.miska całkiem fajna powłoka wychodziła.Taka mała szajbka mnie kiedyś naszła coby spróbować sił w F1D ale chyba za małolat byłem :).

Poszukaj może gdzieś OS FILM-U choć wątpię żeby w kraju coś dostać.A tu masz przepis na w/w mikrofilm własnej roboty http://www.modelarz.nazwa.pl/jomala/index.php?option=com_content&view=article&id=158:mikromodele-sposob-wykonania-mikrofilmu&catid=36:mikromodele&Itemid=54

Opublikowano

mikrofilm z nitro będzie za delikatny. Ten model jednak lata czasem na zewnątrz i pętla się czasem zdarzy :)

szukam dalej, dzięki wszystkim za pomoc.

Opublikowano

Mylar poniżej 1Um jest dostępny w poznaniu ........... ale na całych szpulach 12 kG - cena wyebana w kosmos za szpulę ............. watpię czy 20 chętnych było by w stanie zapłacić kwotę 5 cyfrowa w pln,.. ta kwota jest bliższa jest 6 cyfr ;)

Opublikowano

Koc ratunkowy pewnie za gruby co? Tak samo rekawy do pieczenia....A moze nie..Ja mylar kupowalem w selmexie ale tez chyba dla Ciebie za gruby bo 0,019mmWysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

z kocem ratunkowym własnie prowadzę próby... równolegle szukam jeszcze olejowego kondensatora coby się do papieru kondensatorowego dobrać. Pamiętam, że był bardzo cieniutki. W dzieciństwie orzeszki się tym pokrywało.

zyromskij - z balonami pokombinuje

Tomku - wygląda raczej na gruby ten pokrowiec.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Swego czasu był w mixmodel.pl mylar 16g/m^2, niestety z tego co widzę już nie mają w ofercie, ale może warto jeszcze zapytać :)

• 2 miesiące temu...
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.