JacekK Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Witajcie, jak w temacie poszukuję w miarę dostępnego źródła mylaru o grubości 2-8 mikronów. Pomijam sklepy w Stanach i Japonii. Potrzebuję po prostu pokryć model typu Vapor, bo sporo można zyskać na masie pokrycia... Będę wdzięczny za każde info. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Poszperam w archiwach. Wieczorkiem podam sprawdzone źródło Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 A może tutaj: http://www.samsmodels.com/acatalog/Section_B._Covering_materials.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Swego czasu robiłem pokrycia z nitrocellonu zakraplanego na powierzchnie wody np.miska całkiem fajna powłoka wychodziła.Taka mała szajbka mnie kiedyś naszła coby spróbować sił w F1D ale chyba za małolat byłem . Poszukaj może gdzieś OS FILM-U choć wątpię żeby w kraju coś dostać.A tu masz przepis na w/w mikrofilm własnej roboty http://www.modelarz.nazwa.pl/jomala/index.php?option=com_content&view=article&id=158:mikromodele-sposob-wykonania-mikrofilmu&catid=36:mikromodele&Itemid=54 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 mikrofilm z nitro będzie za delikatny. Ten model jednak lata czasem na zewnątrz i pętla się czasem zdarzy szukam dalej, dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Mylar poniżej 1Um jest dostępny w poznaniu ........... ale na całych szpulach 12 kG - cena wyebana w kosmos za szpulę ............. watpię czy 20 chętnych było by w stanie zapłacić kwotę 5 cyfrowa w pln,.. ta kwota jest bliższa jest 6 cyfr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Z mylaru robi się niektóre balony-poszukaj w sklepie z wyposażeniem urodzinowo-imprezowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Koc ratunkowy pewnie za gruby co? Tak samo rekawy do pieczenia....A moze nie..Ja mylar kupowalem w selmexie ale tez chyba dla Ciebie za gruby bo 0,019mmWysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 A może taka by się nadała http://www.teleskopy.pl/Folia-mylarowa-do-przykrycia-teleskopu,-rozmiar:-MA%C5%81Y-%2894x150cm%29-teleskopy-376.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 z kocem ratunkowym własnie prowadzę próby... równolegle szukam jeszcze olejowego kondensatora coby się do papieru kondensatorowego dobrać. Pamiętam, że był bardzo cieniutki. W dzieciństwie orzeszki się tym pokrywało. zyromskij - z balonami pokombinuje Tomku - wygląda raczej na gruby ten pokrowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Swego czasu był w mixmodel.pl mylar 16g/m^2, niestety z tego co widzę już nie mają w ofercie, ale może warto jeszcze zapytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Może oracover airlight się nada, gramatura poniżej 20g/m2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi