JacekK Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 Witajcie, jak w temacie poszukuję w miarę dostępnego źródła mylaru o grubości 2-8 mikronów. Pomijam sklepy w Stanach i Japonii. Potrzebuję po prostu pokryć model typu Vapor, bo sporo można zyskać na masie pokrycia... Będę wdzięczny za każde info. Jacek Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 Poszperam w archiwach. Wieczorkiem podam sprawdzone źródło Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest awiatik sosno Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 A może tutaj: http://www.samsmodels.com/acatalog/Section_B._Covering_materials.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasxxx Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Swego czasu robiłem pokrycia z nitrocellonu zakraplanego na powierzchnie wody np.miska całkiem fajna powłoka wychodziła.Taka mała szajbka mnie kiedyś naszła coby spróbować sił w F1D ale chyba za małolat byłem . Poszukaj może gdzieś OS FILM-U choć wątpię żeby w kraju coś dostać.A tu masz przepis na w/w mikrofilm własnej roboty http://www.modelarz.nazwa.pl/jomala/index.php?option=com_content&view=article&id=158:mikromodele-sposob-wykonania-mikrofilmu&catid=36:mikromodele&Itemid=54 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekK Posted May 19, 2013 Author Share Posted May 19, 2013 mikrofilm z nitro będzie za delikatny. Ten model jednak lata czasem na zewnątrz i pętla się czasem zdarzy szukam dalej, dzięki wszystkim za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
utopia Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Mylar poniżej 1Um jest dostępny w poznaniu ........... ale na całych szpulach 12 kG - cena wyebana w kosmos za szpulę ............. watpię czy 20 chętnych było by w stanie zapłacić kwotę 5 cyfrowa w pln,.. ta kwota jest bliższa jest 6 cyfr Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyromskij Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Z mylaru robi się niektóre balony-poszukaj w sklepie z wyposażeniem urodzinowo-imprezowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Koc ratunkowy pewnie za gruby co? Tak samo rekawy do pieczenia....A moze nie..Ja mylar kupowalem w selmexie ale tez chyba dla Ciebie za gruby bo 0,019mmWysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasxxx Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 A może taka by się nadała http://www.teleskopy.pl/Folia-mylarowa-do-przykrycia-teleskopu,-rozmiar:-MA%C5%81Y-%2894x150cm%29-teleskopy-376.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekK Posted May 20, 2013 Author Share Posted May 20, 2013 z kocem ratunkowym własnie prowadzę próby... równolegle szukam jeszcze olejowego kondensatora coby się do papieru kondensatorowego dobrać. Pamiętam, że był bardzo cieniutki. W dzieciństwie orzeszki się tym pokrywało. zyromskij - z balonami pokombinuje Tomku - wygląda raczej na gruby ten pokrowiec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michau Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 Swego czasu był w mixmodel.pl mylar 16g/m^2, niestety z tego co widzę już nie mają w ofercie, ale może warto jeszcze zapytać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olecki75 Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 Może oracover airlight się nada, gramatura poniżej 20g/m2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts