team_badboy Opublikowano 16 Maja 2013 Opublikowano 16 Maja 2013 Witam panowie ,kto uzywa tych tanich regulatorów firmy Redox ,prosze o opinie o produktach ,czy sie sprawdzaja ,interesuja mnie regulatory i silniki tej marki dzieki
Wojciech Wiatr Opublikowano 16 Maja 2013 Opublikowano 16 Maja 2013 Witam, sory że nie na temat ale nie ma się jak z kolegą skontaktować w sprawie odbiorników FrSky, mój e-mail wojtekchro@wp.pl lub GG
Olecki75 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 To nie zaś taka nowość, są już jakiś czas na rynku.
drops1 Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Witam Mam właśnie kupiony regu. z Modele Max firmy Redox- 80 A . Całkowita porażka nie da się w nim zaprogramować hamulca ani z aparatury ani za pomocą karty . Modelem się nie da latać bez hamulca bo śmigło się kreci samo z pędu i łopaty się nie złożą . Co fajniejsze W Krakowie sklep powiedział mi że mają wadę taką właśnie i sporo ludzi to reklamuje . Fajny producent Chinki skoro robi coś co nie do końca działa , jak robi takie też silniki to mam ich w .............. Czekam na reklamacje z Modele Max zobaczymy jak tą sprawę załatwią w moim przypadku .
Irek M Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Witam Mam właśnie kupiony regu. z Modele Max firmy Redox- 80 A . Całkowita porażka nie da się w nim zaprogramować hamulca ani z aparatury ani za pomocą karty . Modelem się nie da latać bez hamulca bo śmigło się kreci samo z pędu i łopaty się nie złożą . Co fajniejsze W Krakowie sklep powiedział mi że mają wadę taką właśnie i sporo ludzi to reklamuje . Fajny producent Chinki skoro robi coś co nie do końca działa , jak robi takie też silniki to mam ich w .............. Czekam na reklamacje z Modele Max zobaczymy jak tą sprawę załatwią w moim przypadku . Dlatego przed kupnem trzeba czytać co się kupuje. Od początku podawano, iż te regulat nie mają hamulca. Ale od niedawna modelesklep sprzedaje z nowym softem, który już ma hamulec.
drops1 Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Witam A ty może sobie wyobrażasz że będę latał po forach i patrzył czy czasem kiełbasa lub inny towar która zamierzam kupić nie jest opisywana na forum jakimś i będę sprawdzał przed zakupem każdą żecz w tym i regulator i kiełbasę aby mnie po niej nie przerobiło na rzadko . A gdzie jest zaufanie do sklepu i producenta . Wydaje mi się że to producent powinien i sprzedawca wchodzić na fora i patrzeć czy dany towar jest ok i jak się ludzie wypowiadają o nim . Ja wiem że fora są też od tego aby się ustrzec przed wpadkami ale obłędu bym dostał jak bym tak każdą rzecz sprawdzał na forach którą zamierzam kupić i z domu bym nie wyszedł tylko sieidział przed kompem i grzebał po forach .
Irek M Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Witam A ty może sobie wyobrażasz że będę latał po forach i patrzył czy czasem kiełbasa lub inny towar która zamierzam kupić nie jest opisywana na forum jakimś i będę sprawdzał przed zakupem każdą żecz w tym i regulator i kiełbasę aby mnie po niej nie przerobiło na rzadko . A gdzie jest zaufanie do sklepu i producenta . Wydaje mi się że to producent powinien i sprzedawca wchodzić na fora i patrzeć czy dany towar jest ok i jak się ludzie wypowiadają o nim . Ja wiem że fora są też od tego aby się ustrzec przed wpadkami ale obłędu bym dostał jak bym tak każdą rzecz sprawdzał na forach którą zamierzam kupić i z domu bym nie wyszedł tylko sieidział przed kompem i grzebał po forach . Oj, dropsiku - chyba nie jesteś zbyt lotny... Nikt nie powiedział, że masz czytać fora przed zakupem czegokolwiek. Ale gdybyś choć trochę myślał to byś przeczytał dane danego produktu, które znajdują się w ofercie sklepu , a nie for. Jeśli tego nie robisz to piszesz takie bzdury...
drops1 Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Oto dane tego regulatora Regulator 80A do lotniczych silników bezszczotkowych wyprodukowany przez firmę Redox . Programowalne tryby pracy regulatora: Hamulec: Włączony / Wyłączony (domyślnie) Typ akumulatora: NiMH + NiCD / LiPo + LiIon (domyślnie) Sposób odcięcia przy niskim napięciu: Redukcja mocy (domyślne) / "twarde" odcięcie zasilania Progi odcinania napięcia: niski, średni, wysoki (LiPo 2,8V / 3,0V / 3,2V / celę; NiMH 0% / 60% / 65% woltażu początkowego) Kąt wyprzedzenia (Timing silnika) (niski/średni/wysoki) Krzywa startu: Bardzo miękka / miękka (domyślne) / liniowa Tryb lotu (Governor): Lotniczy (domyślny) / Helikopterowy Kierunek pracy silnika: regularny (domyślne) / wsteczny Przywrócenie domyślnych wartości fabrycznych wszystkich programowalnych ustawień regulatora Dane techniczne: długość: 86 mm. szerokość: 38 mm. wysokość: 14 mm. waga: 82 g. napięcie pracy: LiPo 2-6s (7,4 - 22,2V) lub 5-18 ogniw NiXX (6-21,6V) max. chwilowe natężenie: 100A/10 sek stałe natężenie prądu: 80A BEC: 5A/5V konektory: Wtyk Deans/3x gniazdo Gold 3,5 mm. http://www.modelemax...oducts_id=14213 Pisze jak byk że hamulec jest ? jest , a go sie nie da włączyć .
Wojtek Sz Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Nie wiem jak się do Ciebie zwracać : na Ty czy na Pan (brak uzupełnionego profilu) Czytałeś może opis do regulatora 80A Redox który podaje sklep abcrc.pl. cyt." Ustawienia i programowanie: Programowanie załączania hamulca - On / Off, domyślnie jest wyłączona - UWAGA: hamulec działa na zasadzie " slow down" (zwolnienia obrotów). Nie blokuję całkowicie śmigła na twardo. Ustawienie typu baterii: LiPo (lit) lub NiCd / NiMH, domyślnie jest LiPo Programowany rodzaj odcięcia silnika przy spadku napięcia z akumulatora: redukcja stopniowa/wyłaczenie - domyślnie redukcja mocy silnika Programowanie napięcia odcięcia dla akumulatorów Li-pol: niskie / średnie / wysokie, domyślnie jest to medium (3V) Rodzaj startu silnika: miękki/średni/twardy - domyślnie jest średni - (zapewnienie szybkiego przyspieszone uruchamiania z liniowej odpowiedzi przepustnicy) Ustawienie timmingu silnika (zwiększenie wydajności i stabilności startu elektronicznego regulatora): niskie / średnie / wysokie, domyślnie jest to medium Tryb lotu (Governor): Lotniczy (domyślny) / Helikopterowy Kierunek pracy silnika: regularny (domyślne) / wsteczny Przywrócenie domyślnych wartości fabrycznych wszystkich programowalnych ustawień regulatora." Ja mam regulator 60A i niestety nie ma możliwości włączenia hamulca w celu zablokowania śmigła na twardo .
drops1 Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Witam No nie czytałem opisu regulatora w sklepie abcrc.pl i nie mam obowiązku czytać skoro w nim nie zakupiłem tego regulatora ale jak by taki opis był w tym sklepie gdzie go zakupiłem to na pewno bym go nie zakupił bo takiego bym nie chciał . A skoro ktoś z obsługi sklepu nie umiał przetłumaczyć lub mu się nie chciało to mnie to już najmniej obchodzi jak się wprowadza w błąd ludzi. Widocznie w abc .. się komuś chciało dokładnie przetłumaczyć instrukcje i ten sklep nie będzie miał problemów z tym że ktoś coś nie doczytał itp.bo tam jest to napisane w opisie . .
teo Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Czy te "białe" regulatory redox da się programować z aparatury za pomocą drążka, czy potrzebuję kupić dedykowaną kartę do programowania? Najchętniej przed kupnem poczytałbym instrukcję obsługi, ale nie mogę takiej znaleźć.
mari83pl Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Czy te "białe" regulatory redox da się programować z aparatury za pomocą drążka, czy potrzebuję kupić dedykowaną kartę do programowania? Najchętniej przed kupnem poczytałbym instrukcję obsługi, ale nie mogę takiej znaleźć. Witam. Da się je programować z apki. Przed załączeniem zasilania do regla dajesz gaz na maxa, wtedy regiel wchodzi w tryb programowania. Wszystkie opcje programowania są opisane w załączonej instrukcji od regulatora. A tu link do instrukcji: http://www.ef3m.pl/f...%20ESC%20PL.pdf Te regulatory są tanie i dobre, mają zabezpieczenie termiczne, z doświadczenia mogę Ci je śmiało polecić
Pietuh Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Na rynku pojawiły się Redoxy z zaktualizowanym oprogramowaniem, można załączyć hamulec na twardo. Czy istnieje możliwość zainstalowanie takiego softu w tych bez hamulca?
Matrik123 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=4828 Na początku opisu widzimy "Obsługuje pakiety Li-Po ( od 2 do 3 cele)" w danych technicznych "Napięcie pracy: LiPo 2-6s (7,4 - 22,2V) lub 5-18 ogniw NiXX (6 - 21,6V)" Coś nie tak rozumiem, czy to faktycznie błąd ? Używa ktoś (w miarę często) regulatorów Redox tej drugiej wersji z hamulcem ?
Pietuh Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 I jeszcze taki mały drobiazg, że we wszystkich opisach jakie czytałem to 60A i 80A mają bec 5A a mają odpowiednio 3A i 4A co widać na zdjęciach.
bzik4 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Kilka dni temu kupiłem regulator Redox 40A, polatałem chwilę i postanowiłem zaprogramować hamulec, zmienić timing, rodzaj startu i coś tam jeszcze. Ustawiłem wszystko jak potrzeba, odłożyłem sprzęt na miejsce. Na następnego dnia regulator w stanie śmierci klinicznej - BEC działa, silnik już nie - nie wydaje żadnego dźwięku. Jutro jadę do modele.sklep.pl bo tam go kupiłem. A może ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
Elkojote Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 A ostatnio było że Redoxy nie lubią jak się je programuje kolega opisywał jak to hamulec załączył i też mu się zmarło po tym zabiegu.
bzik4 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dziś mi się nie udało, więc jutro podjadę do sklepu i może po podłączeniu do karty programującej ożyje.
Francka Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Wniosek - coś nie tak z tymi regulatorami , co tanie nie musi być dobre.
Olecki75 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Kilka dni temu kupiłem regulator Redox 40A, polatałem chwilę i postanowiłem zaprogramować hamulec, zmienić timing, rodzaj startu i coś tam jeszcze. Ustawiłem wszystko jak potrzeba, odłożyłem sprzęt na miejsce. Na następnego dnia regulator w stanie śmierci klinicznej - BEC działa, silnik już nie - nie wydaje żadnego dźwięku. Jutro jadę do modele.sklep.pl bo tam go kupiłem. A może ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Miałem to samo na zawodach ESA w Krakowie. Tyle, ze nic nie programowałem. Przelatałem I rundę, w drugiej chcę wystartować a tu cisza - serwa działają a silnik już nie.Nic nie śmierdzi, zero dymu. Tak po prostu zdechł. Regulatorek spieprzył mi zawody. Miałem z Jeti podobnie ale po kilku próbach poszedł jednak dym. Też mnie to bardzo ciekawi.
Rekomendowane odpowiedzi