HackZorD Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Witam.. jestem nowy na tym forum ;D ale mam takie pytanie chce zrobic latajacy model... samodzielnie oczywiscie.. nie dawno kupilem samochod rc spalinowy z 2 silnikami.. i rowniez zamowilem 7 silnikow do samolotu jak rowniez do samochodu ;D za grosze .. wiec moje pytanie jest takie co bym potrzebowal zeby zrobic dosc duzy samolot ;D.. co musze potrzebowac i ile mnie to wyniesie ?? Przepraszam ze nie wstawiam Polskich znakow ale mam Niemiecka klawiature jak i system sterujacy z gory dziekuje pozdrawiam milego dnia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Czytać, czytać i jeszcze raz czytać. Na forum znajdziesz wiele informacji. Gdy będziesz miał podstawy, skonkretyzujesz swoje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Dośc duży model to chyba tak coś koło 3000 mm rozpiętości. Koszt budowy takiego w Polsce to koło 15 -20 tys. zł. Zależy od wyposażenia i rodzaju modelu. Dobre zestawy tej wielkości to koszt około 10000 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Dość duży to około 160cm, a koszt takiego to około 4500 na gotowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ficek Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Ajj nie dobijajcie chłopa od początku. Można zrobić model i model, jak by się uwziął na konstrukcję depron+tkaniny+żywica to nie byłaby katastrofa ze strony budżetu. Wszystko zależy od: klasa (szybowiec, akrobat, trenerek, heli O_o ) wielkość ( musisz sprecyzować te "dość duży", znam osoby co na metrowego szybowca mówią duży) I chyba najważniejsze umiejętności i wiedza, bo bez nich budowa to porywanie się z motyką na słońce (kto wie czy nie gorzej). Życzę powodzenia w czytaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Najpierw może podaj jakie masz zakupione silniki, potem możemy ocenić jak duży może być Twój model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Proponuję zacząć od patyczków do szaszłyków i kawałka podkładu pod panele. Niski koszt i nauczyć się można wiele. A jak chcesz zacząć od budowy samolotu pod sinik spalinowy to twój plan spali na panewie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Z 7 silnikami nie ma szans, potrzeba minimum 19. Najlepiej mniej niż 17 ale więcej niż 19. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Witam.. jestem nowy na tym forum ;D ale mam takie pytanie chce zrobic latajacy model... samodzielnie oczywiscie.. nie dawno kupilem samochod rc spalinowy z 2 silnikami.. i rowniez zamowilem 7 silnikow do samolotu jak rowniez do samochodu ;D za grosze .. Może film instruktażowy coś tu pomoże: http://www.youtube.com/watch?v=Jc-hqSA2QIw Sorki... Nie mogłem się oprzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi