Jump to content

Anonimowy internet ???

Tomek

Recommended Posts

Posted

Ostatnio mamy mały wysyp ludzi ,którym wydaje się , że w internecie można być całkowicie anonimowym.

Dzięki takiemu podejściu młodzi ludzie pozwalają sobie na coś, czego w normalnym życiu, by za pewne nie zrobili.

Niestety.

Za słowa napisane w necie, ponosi się taką samą odpowiedzialność, jak i w realu.

Tak więc wielka prośba .

Zanim zbluzgacie kolejną "ofiarę", pomyślcie czy warto?

Efekt zawsze będzie taki sam - ban z forum .

Tak więc kolejny kolega dostaje 6 miesięcy wolnego..... :(

Tytan 007 - zapraszamy jak dorośniesz , a na razie dziękujemy !!!

http://pfmrc.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=1518

Posted

Cena popularności forum.

Walić bany z grubej rury, bez żadnej litości i wyrzutów sumienia - to jedyne lekarstwo. KILIM! :P

Solidnych uczestników mamy pod dostatkiem, nikt nic na tym nie straci, a zyskać może :D

Z pewnych powodów musiałem wejść na czat na WP - jakieś nastolatki czy coś... O mamo, ale przeżycie :? Wyskoczyłem szybciej, niż wszedłem - ale teraz chyba znam źródło takich jak wyżej zachowań niektórych forowiczów :twisted:

Posted

Bardziej dziwi mnie nikła wiedza tych nastolatków , którym posiadanie Neostrady wydaje się wystarczającym powodem , że są nie widoczni w sieci !

Szczyt głupoty w dobie, kiedy trasę połączenia można namierzyć w ciągu kilkunastu sekund :ban:

Posted

Powiem tyle, nie szczypać sie tylko banować. Chciałem być wyrozumiały dla jednego z ww i źle na tym wyszedłem. Bez litości bo dasz palec to odgryzą ręke!

Posted

Mozna miec neostrade i byc nie widocznym w sieci, ale to juz wymaga jakies minimum wiedzy, od choćby jak skonfigurować tora i proxy serwer :) ale jak sie uczciwie postepuje to nie ma sie co kryc :)

Posted

Ja tez to popieram tylko, a np dostalem ostrzezenie troszke nieslusznie poniewaz nie wprowadzalem innych w blad tylko pomylilem sie,i dzieki temu ze ktos inny mnie poprawil sam zyskalem nowe doswiadczenei a ja tylko chcialem pomóc bo z kas,albo ktos mi tak powiedzial albo gzies wyczytalem ze wlasnie tak sie robi i tak napisalem...okazalo sie ze zle tam bylo napisane labo powiedziane i (naszczescie)dostalem tylko ostrzezenie i to 1p...a pytanie z innej beczki...po jakim okresie czasu powinno sie usunac ostrzezenie?bo moze co prawda zameczam wszystkich moimi pytaniami i wypowiedziami ale cóz...ucze sie...i dzieki temu forum potrafie coraz wiecej..a po to przeciez jest forum,prawda?zeby sie uczyc i zdobywac doswiadczenie...tak wiec nie mozna odrazu banowac lub dawac ostrzezenia za pomylke...Moderatrzy powinni zwracac uwage na wiek albo doswadczenie usera i albo poprawic albo wyedytowac post lub skasowac i napisac co bylo nie tak...Mlody user na pewno wtedy zrozumie...jesli tylko chce...bo są(niestety)tacy na forum którzy nigddy tego nie zrozumieja...ale na tego typu osoby nie ma sily...

Posted

A o jakich ''bluzgach';' mówimy? Bo przejrzałem temat i jakoś nic nie znalazłem :) (wiem, ta chora ciekawość ;) )

Posted

Mogę Ci zacytowac z mojej skrzynki. ale na priw bo na forum jest zbyt niecenzuralna.Coś takiego otrzymałem dwukrotnie od jednego z userów

Posted

Anasazi ,jakbym tu zacytował to musiał bym sobie sam bana założyć :mrgreen:

Marcinmb.

Ciesze się , że w porę zorientowałeś ,że pisanie wszędzie na forum i o niczym, nie prowadzi do niczego dobrego.

Ale trochę to PM-ów kosztowało :devil:

Posted

Tomku i reszta teraz widzicie dlaczego jakiś czas temu wyszedłem z takim tematem

TU treści (relacje uczeń - instruktor) :

http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=4808

http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=4728

które pozwoliłoby na szybszą ocenę umiejętności modelarskich oraz komunikatywności z innymi nowego usera i być może niepisane przez nich "dziwnych" postów. Choć wiem i to z własnego doświadczenia (TomekRC któremu przez 2 m-c pomagałem) że czasami lepiej od razu dać bann-a i poinformować takiego delikwenta że jak na razie nic z jego modelowania nie będzie.

Posted
czasami lepiej od razu dać bann-a i poinformować takiego delikwenta że jak na razie nic z jego modelowania nie będzie.

Imo nie z modelowania ale z uczestnictwa w forum :]

Posted

qpa zauważ ze większość nowych userów (z tego co czytam) chcą zacząć modelarstwo z pomocą tego forum, a po szybkim wylocie z tego forum jest kicha a jak na razie to nie ma dobrej alternatywy (chyba ze forum alexa ) , więc pozostaje im jakiś aeroklub lub samonauka ;D

Posted

Że chcą to nie znaczy że muszą!

Jakby naprawdę chcieli nie byłoby kłopotów. Ja mam wrażenie że spora grupa rejestruje się tu dla zabawy, z nudów lub z powodu chwilowej ciekawości.

Inaczej jak wytłumaczyć tak "nieformowalne" zachowania?

Posted

To oczywiste, ze na 10 chetnych tylko 1 zostanie modelarzem i musimy sie liczyc z tym, ze tacy "chetni" beda sie tu pojawiac i znikac - Kultura obowiazuje jednak wszystkich bez wyjatku!

Chamstwu mowimy NIE

Posted

Chyba Meloow nie zrozumiałeś problemu.

Jak chcesz komuś pomagać jeśli ktoś pisze do Ciebie używając słów z pijalni piwa pod mostem ???

No chyba ,że taki poziom rozmowy Ci odpowiada. :?

Posted

Tomku jak najbardziej rozumie ! , ale gdyby ktoś wcześniej zareagował to być może nie doszło by do takiej sytuacji. Tomku może napisze coś co nie wszystkim się spodoba ale chodzi o to że problem głownie dotyczy Was czyli adminów, modów itp. jeżeli nie uporacie się z tym problemem a będzie on narastał gdyż modelarstwo staje się coraz bardziej popularnie i dostępne a co za tym idzie takie fora jat to przeżywają oblężenia osób z różnych kręgów społeczno-obyczajowych jak również w różnym wieku i takie ich zachowania być może staną choć nie chciałbym tego na porządku dziennym. Moim skromnym zdaniem powinniście się bardziej przyglądać nowo zarejestrowanym userom gdyż jak widzie w dziele od czego zacząć powtarzające się wpisy "jaką wybrać aparaturę na początek" gdzie kilka postów niżej test taki sam temat to dla mnie taki user jest u mnie na celowniku lub jak to było w przypadku usera ...007 napisał w ciągu jednego dnia ponad 20 postów ! z samymi pytaiami i na drugi dzień wylaciał - daje do myślenia :roll: . Mam nadzieję że nikt nie bedzie miał mi (tego co napisałem) za złe.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.