Wojtek I Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Jednak zdecydowałem sie łapać skrzydło na śruby. I keson zamknęty - pokrycie dolne i górne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Dźwigar owinięty tak punktowo? Czym owijany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Punktowo i to ma wystarczyć, a owijany sznurkiem do płytek Patex'u. A tak to wygląda dzisiaj, poszło na bok i zabrałem się za lewe. Idzie znacznie łatwiej bo to już tylko kopiowanie prawego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Ładnie Ci idzie, czysta robota. A tak poza tematem te śliniaki na "kalafiorze" to do wycierania nadmiaru kleju ? :-) Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Tomku, śliniaki są dla pomocników, wszyscy mają jakiegoś konika, ja modele, żona dzieci Jaro, a Mucha dlatego, że na tych wakacjach mija dokładnie 35 lat jak się na nią laszowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 No i przymiarka - pierwszy raz w jednym kawałku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Wojtek- ale nie zapomnij zrobić uchwytu- wycięcia pod rękę w owiewce ogona przed stat. poziomym. To drobiazg, nietrudny do wypiłowania, a doda Musze charakteru i realizmu. Zauważyłem, że wielu ten detal opuszcza, ale to pewnie ci, co na niej w realu nie latali. Fajna bedzie ta Twoja Mucha! też bym sobie zrobił, ale latam sam, za płotem, nie ma kto holować, ale może winda?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Zbyszku, nie zapomnę, jest to tak charakterystyczny detal w tym szybowcu, że nie można go pomijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Wojtek, ale masz dużo tych "modeli" ;-). Muchi są jednak pikne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Ustawiłem hamulce nie robiąc klapki, serwa wstawiłem "na sztywno", jak będzie potrzeba to wtedy wytnę klapkę. Postanowiłem zamknąc ściankę na końcu pokrycia. Wieczorem może uda mi się zamknąć pokrycie od góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 No i udało się wieczorkiem podjechać z pokryciem, a i hamulce działają OK. A tak to mi działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Hamluce z wbudowanymi serwomechanizmami? Bardzo przyzwoite- mam je w boćku No i sporo zaoszczędzonego czasu na bawienie się w regulację popychaczy od serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Tak, ale w ściankę zamykającą tylne pokrycie. Wojtek zerknij na fotki w poprzednim poście. Hamulce o których mówisz strasznie mnie korciły ale... Szkoda, że nie było Cię w niedzielą w Tarnowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Złapałem trochę czasu i zabrałem się za klejenie "picipolek" ( tak powiada moja żona - "po co kleisz te picipolka jak i tak to pokryjesz"). A tak wyglądają po oszlifowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 No i następny mały kroczek wykonany, serwka do lotek są na swoim miejscu, skrzydełka dopasowane do kadłuba i odpalone oklejanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Skrzydła nabierają wyglądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Ładna robota, śledzę każdy post ponieważ planuję niedługo ruszyć z budową mojej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi