Wojtek I Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 No i moja Mucha przestała być anonimowa. Przygotowanie szablonów. I gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Rybki gotowe. A tak wyszło maskowanie klapki na serwa. A hamulce ładnie się wtapia w znaki. I można zabierać się za pasowanie lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Mała przymiarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Gratuluje pozdrawiam i udanego oblotu życzę piękny model. ciut zazdroszczę. . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 No i miejsce na pakiecik gotowe, a nad nim całkiem fajna kieszeń na balast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam.Czym podyktowane jest tak wysokie umiejscowienie ,akku i balastu.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Chyba tylko ewentualnym odklejeniem się przy mocnym pacnięciu o ziemię Robisz stały makietowy kokpit- błąd który ja popełniłem w Juniorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Przemo, niczym (ono nie jest wysokie - to nie akrobat i na plecach nie lata), a balast będzie wszędzie, pod podłogą i w dziobie - możliwie wszystkie masy do przodu. Ta Muszka ma bardzo krótki dziób. Wojtek nie wiem w czym w makiecie przeszkadza makietowy kokpit? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 W wygodzie. Przekonasz się po jakimś czasie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Wojtek, dlatego tak kombinuje, pakiet pod tablicę, a tablica mocowana na magnesy z kołkami ustalającymi, serwa i wyłącznik za oparcie, a oparcie szmaciane z poprzeczką na magnesy - cały czas wygoda jest na względzie. Bateryjki nie powinny się łatwo odkleić bo sklejkowa półka wklejona jest na żywicy, klejenie wzmocnione węglem, a dopiero potem wklejone boczki z balsy. Dzięki, że nas pilnujesz - zawsze jest szansa coś istotnego przegapić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Kolejny mały kroczek. Przymiarka do tablicy i realizacja. Wstawiłem magnesy do kadłuba i osłony tablicy (trzeba jeszcze dać) zaczep od góry i doskonale zamyka półkę na pakiecik. A sama tablica tak wychodzi - powinno być dobrze. Dzisiaj troszkę dopracowałem tablicę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jeszcze tylko stolik i tablica gotowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Gajgery gotowe, no jeszcze gumka (jak znajdę coś stosownego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Dzisiaj prześledziłem post związany z budową wspaniałej Muchy . Precyzyjna robota ale widzę iż popełniłeś Wojtku poważny błąd związany z łączeniem skrzydeł . Miałem kiedyś takie łączenie w postaci pionowego bagnetu w Jantarze o rozpiętości 4 metry i za każdym razem kiedy model "twardo przyziemił" skrzydła gniotły kadłub . Niestety bagnet pionowy nie trzyma skrzydeł w płaszczyźnie poziomej , skrzydła majtają się od dziobu do ogona. Ostatecznie dodałem rozpórki do kadłuba w okolicy natarcia i spływu i troszkę to pomogło , aczkolwiek na kadłubie od czasu do czasu pojawiały się mikro pęknięcia . Aż strach pomyśleć jak holownik Cię szarpnie pod kątem na dużej wysokości , druga uwaga dotyczy podwozia . Jeśli masz możliwość to daj jakiś amortyzator , może być "lord" od modeli silnikowych . Nie wszystkie lądowania są na "jajo" a wtedy podwozie wyrywa wręgi z kadłuba .Tyle moich wymądrzań i mam na koniec pytanie jak potrafisz budować taki model w domu mając trzech takich "mini" pomocników . Pozdrawiam roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Nie wiem czy zauważyłeś, że będą śruby (po 2 na skrzydło- przód i tył) mocujące je do kadłuba więc nic nie będzie się majtać. Oprócz tego będzie kołek ustalający. Ja w moim Juniorze mam tylko kołek ustalający a skrzydła blokuję taśmą izolacyjną i nic nie pęka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Też tak miałem , dwie śruby a skrzydła i tak gniotły kadłub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Obaj macie rację, bagnet płaski został wybrany właśnie dla tego, że nie trzyma. Model ten jest planowany na zbocze (rozpórki są w projekcie) i na zboczu będzie taśma tak jak pisze Wojtek, śruby będą wtedy kiedy będzie mi zależeć na wyglądzie modelu (na oryginale nie widziałem taśmy). Koło jest przyczepione tylko formalnie i sam jeszcze nie wiem jakie będzie jego mocowanie, ale amortyzowanie podwozia ma niezaprzeczalne zalety. Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1125 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ja mam ośkę koła po prostu wpuszczoną w otwory w laminacie kadłuba i przez dwa sezony nic sie nie zepsuło. A lądowania bywały twarde.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Troszkę powalczyłem z ramą oszklenia. Przymiarka rurek odpowiednio spłaszczonych. I gotowa zlutowana rama oszklenia kabiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 może to głupie ale lekko zazdroszczę jak zobaczyłem tablicę przyrządów, ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi