janegab Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Kto lata...tym szybowcem 3,1 m-wymiana doświadczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozzo Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ja latam w wersji elektro i szybowcowej. To już 3 sezon. Kupiłem używany od Pana Sierpowicza. W czym mogę pomóc? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Mój model, waga dolotu 2070g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozzo Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Mój w wersji szybowcowej ma bardzo zbliżoną wagę. Różni się obrysami stateczników, a zakończenia skrzydeł mam płaskie. Masz komorę balastową? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ładne ,ładne te Wasze Mystici . Proszę więcej info ,kto robi,za ile (może być PW) ,wymiary,czy jest wersja motto (już doczytałem)? jak to lata? Pytam tylko z ciekawości ,nie planuję zakupu.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Mam komorę balastową ...jakie wagi stosujesz i kiedy ? jak masz unieruchomione w rurze ołowie / od dolu śrubą ?/ -bede odlewal.potrzeba mi kadlub do motoszyb.Zakończenie skrzydel takie samo..może fotka tego nie oddaje -latasz na zboczu..? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 No model Fajniutki;) I waga też zacna.Pewnie będziesz się bujał godzinami na jednym pakiecie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Janek dlaczego go sprzedajesz? Jezeli to nie tajemnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 sprzedaję mystica i falkona.- nówkę.dlaczego -.bo są tak doskonałe ,że nie ma co przy nich przerabiać-czy doklejać np. świnskiego ryja..hi....hi....hi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozzo Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Mam komorę balastową ...jakie wagi stosujesz i kiedy ? jak masz unieruchomione w rurze ołowie / od dolu śrubą ?/ -bede odlewal.potrzeba mi kadlub do motoszyb.Zakończenie skrzydel takie samo..może fotka tego nie oddaje -latasz na zboczu..? pozdrawiam Największy balast na jakim nim latałem to ok. 700g (czyli 50%) przy wietrze 10m/s a i tak parę razy się ratowałem przed glebą. Na pełnym jeszcze nie próbowałem. W okresach jesienno-zimowych latam na zboczu, a w lecie to raczej na płaskim. Do unieruchamiania mam drewniane klocki odpowiednio opisane żeby nie przesunąć Ś.Ć. Ja to amator jestem- lepiej żeby się wypowiedział ktoś, kto latał nim zawodniczo F3F/F3B. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 MYSTIC na Lubstowie... Super warunki, dogodny dojazd. Loty na wszystkie kierunki wiatru... Zapraszam kolegów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Dzisiaj wypróbowałem lotow z balastem / nie miałem rury balastowej wykonalem z korpusu pompki rowerowej pasowała mi średnica balastów po barakudzie od Specyfika / jest talizman z 3city team fi 20mm/ rure zamocowalem we wnetrzu kadłuba na rzep. Pierwszy lot ryj za ciezki...wystarczyło przesunac rurę na rzepie do tyłu i final. bez przyklejania odważnika na ogonie. jak potrzeba polatac w termice rurę można odkleić jest lekka 20g . Mistic zachowuje sie super szkoda ,ze balastu nie ma w bagnecie ale dobre i to. Loty warunki -DOJAZD=POEZJA na wiatr wschodni. Zachodni przetestowany przez Specyfika również Polecam zapraszam Janek, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Rurę Janku powinieneś zamocować w taki sposób by środek ciężkości rury z całym balastem i modelu były w tym samym miejscu takim sposobem wszelkie manewry z balastem nie będą zmieniały środka ciężkości oczywiście jeśli napełnisz rurę symetrycznie o środka . Poza balastami będą ci potrzebne dystanse tej samej szerokości dodatkowo pamiętaj żeby liczba balastów była nieparzysta wtedy bez zmiany środka ciężkości będziesz mógł włożyć dowolną liczbę pastylek . Poza tym rura musi być zamocowana na sztywno bo jedno twarde lądowanie i będziesz miał miazgę z tego co jest na jej drodze nie wspomnę już o tym co będzie jak się odczepi w locie . Co do różnic z i bez zakres użytecznych prędkości lotu i siły wiatru przesuwa się w górę model leci szybciej tak pod jak i z wiatrem . Trzeba też pamiętać żeby manewry nie były nerwowe a lądowanie gładkie i płynne bo uszkodzenia rosną w kwadracie wagi . Ładujemy więc balast stopniowo i przyzwyczajamy się do wagi i reakcji modelu pamiętając że ciężki model spada szybciej i wolniej wychodzi z korka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 4 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Kamilu wszelkie Twoje uwagi pokrywają sie z zastosowaniem praktycznym. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Dzisiaj na Lubstowie latajacy potwór zaatakował i użarł nos MYSTIC-owi mial chcicę na cusik z pewexu wiec wypedziłem go na RUSKO.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 A cóż Ci użarło tego ryja..? Fuj,flaki na wierzchu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Wieczory długie będzie co robić-przerobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Bo nie wiem czy wiesz ale Mystic pierwsze kroki na zboczu stawiał wlasnie w Rusku. Twój rowniez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Latałem nim sobie spokojniutko ...i oslepiło mnie słonce moment zobaczyłem ciemna plamę w słońcu i by nie dostać w siwy łeb lub auto zwaliłem mystyica na glebę podziwiam wytrzymałość be-be..przy takiej predkości na pokładzie miałem KILO..!! że kadłub w dalszej cześci nie potrzaskany i całą reszta chyba na "SWIETEJ ZIEMI" licheńskiej czuwa Najwyższy..już w naprawie zniszczenia nie wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Kilo? Ty to hardkorowiec jestes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi