Pietkin Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Serdecznie zapraszamy na drugą edycję pikniku modelarskiego w Małym Buczku (Gmina Lipka), organizowanego przez Wójta Gminy Lipka, miłośników modelarstwa oraz Gminny Ośrodek Kultury w Lipce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Wybieram się z rodziną ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 W jakim powiecie leży Mały buczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 W powiecie złotowskim. W porywach 25 km na północny-wschód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietkin Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Dzięki Grzegorz za mapkę. W wątku dotyczącym imprezy z zeszłego roku są również zamieszczone mapki przedstawiające dokładne miejsce pikniku. Oto link do tego tematu : http://pfmrc.eu/index.php?/topic/29666-piknik-modelarski-w-malym-buczku-15-lipca/ Więcej informacji o pikniku podam w późniejszym terminie. Pozdrawiam, Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietkin Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witam serdecznie, pogoda na 6 lipca zapowiada się przyzwoicie, wobec tego jeszcze raz chciałbym wszystkich serdecznie zaprosić na piknik w Małym Buczku. Na wszystkich przybyłych modelarzy czekać będzie drobny poczęstunek w postaci kawy, herbaty oraz kiełbasek z grilla. Przewidziane są również atrakcje dla dzieci przygotowane przez Gminny Ośrodek Kultury w Lipce. Do miłego zobaczenia w mam nadzieję licznym gronie. Pozdrawiam, Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Nie omieszkam zawitać, szczególnie na kawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietkin Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Witam, na pierwszym planie zdjęcia widoczne jest miejsce do ekspozycji modeli, na drugim planie natomiast dwa pasy startowe: wschód-zachód, północ-południe. Podczas pikniku czas będzie umilać puszczana w tle muzyka, a całość wydarzeń dla publiczności będzie komentował Pan Andrzej. Pozdrawiam i zapraszam, Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 E no. Lotnisko jak ta lala;) szkoda że mnie nie będzie.. Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Rozpocząłem przygotowania do jutrzejszego spotkania Do zobaczenia ! PS. Żona upiekła sernik ze śliwkami (palce lizać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Zapowiada się fajna impreza i znakomita pogoda, niestety ja nie przyjadę (brak wolnej soboty), za to z przyjemnością obejrzę jakąś relację z pikniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 No koledzy z Bydzi ja mam tą przyjemność przyjechania i brania udziału w pikniku,powiem tak niech żałuje ten kto być nie może.Ja już cały {skromny} sprzęcik mam przygotowany.Do zobaczenia,pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Przyjeżdżajcie do Małego Buczka k. Lipki.. Pogoda idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Pucharu nie zdobyłem, ale "prochu powąchałem". Relacja i zdjęcia, wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 A ja puchar zdobyłem i jestem tak jak w zeszłym roku bardzo zadowolony.Organizacja pikniku była wyśmienita,zaplanowana co do minuty.Nie obyło się bez urwanych podwozi (tutaj pozdrowienia dla PiotraK) podczas precyzyjnego lądowania,jak i atrakcji związanych z odpalaniem armaty.Publiczność dopisała,pogoda także.Serdeczne pozdrowienia dla organizatorów oraz uczestników. P.S. Miło było zobaczyć wasze twarze po rocznej przerwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Żałuję, że mnie nie było ale naprawiałem model również z uszk podwoziem, wszystko inne porozbijane... dajcie jakieś foty ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Serdeczne podziękowania za zorganizowanie pikniku. Gospodarze jak zawsze zadbali żeby wszyscy byli najedzeni i szczęśliwi Poniżej moja fotorelacja z imprezy. Dziękuję i pozdrawiam! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Pogoda dopisała, organizacja na 6+ . Całą imprezę zorganizował oraz nagrody ufundował, wójt gminy Lipka p. Przemysław Kurdzieko. Najwyższe słowa uznania. Było o co walczyć. Do tej nagrody książkowej (ufundowanej przez emerytowanego pilota wojskowego) uśmiechnęły się oczy moje i Romka, niestety okazało się że jest ona premią za pierwsze miejsce . I Damian nas pogodził . Organizator zapewnił również stoiska z zabawkami dla dzieci, oraz miejsca siedzące dla publiki. Jak przy takich spotkaniach dyskusje odbywały się w kołach tematycznych. Kol. Andrzej oprócz profesjonalnego sędziowania i konferansjerki (wiersz o modelarzu RC jest świetny) rozstawił swój sklepik z akcesoriami modelarskimi oraz dał pokaz akrobacji modelem z silnikiem spalinowym. W konkursie na celność lądowania zaszła konieczność "nagięcia" regulaminu tak aby mogło startować dwóch młodych adeptów modelarstwa, modelami z napędem gumowym. Sędzia nie miał nic przeciwko temu i "stosowne" zapisy znalazły się w regulaminie . Następnie odbyła się odprawa przed konkursem na celność lądowania. Każdy z zawodników startował trzy razy, suma punktów decydowała o zajętym miejscu. Następnie odbyły się loty konkursowe. Piotr przy pierwszym lądowaniu wyłamał mocowanie goleni podwozia do kadłuba. Przy modelu tej klasy lotniskowa naprawa nie wchodzi w rachubę, i Piotr musiał zrezygnować z dalszego udziału w konkursie. Po podliczeniu zdobytych punktów, wyłoniono pierwszą trójkę. Damian , Roman i Piotr. Dla mnie i dwójki młodych modelarzy przypadło 4 miejsce. Okazało się że dla zdobywcy 4 miejsca organizator ufundował strzał z armatki Bractwa Kurkowego. Dwóch panów w pięknych mundurach miało na pikniku swoje stanowisko, na którym można było postrzelać z wiatrówki do tarczy. Tak "pierdyknęło" że długo dzwoniło nam w uszach. Młodzi modelarze po zaciągnięciu armatki na stanowisko strzeliło jeszcze z pistoletu na czarny proch. Dla dzieci zorganizowano zrzut cukierków z samolotu. Cukierki "desantował" model Damiana. Każde z dzieci bez względu na ilość zebranych cukierków otrzymało od p. Jana dodatkowo po pełnej garści cukierków. Nagrody dla zwycięzców konkursu oraz podziękowania za udział w pikniku wręczał p. wójt. A tak, ubrana w forumowe koszulki wystąpiła moja ekipa. Podziękowania należą się p. Eli, która dopilnowała kulinarnej oprawy pikniku. Do zobaczenia za rok w Małym Buczku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Super zdjęcia. Nie mogłem być tam niestety. Postaram się w przyszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Super relacja, może następnym razem uda mi sie odwiedzić Mały Buczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi