Pietkin Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 Serdecznie zapraszamy na drugą edycję pikniku modelarskiego w Małym Buczku (Gmina Lipka), organizowanego przez Wójta Gminy Lipka, miłośników modelarstwa oraz Gminny Ośrodek Kultury w Lipce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaweto Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 Wybieram się z rodziną ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baziu123 Posted June 18, 2013 Share Posted June 18, 2013 W jakim powiecie leży Mały buczek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krankor Posted June 18, 2013 Share Posted June 18, 2013 W powiecie złotowskim. W porywach 25 km na północny-wschód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietkin Posted June 19, 2013 Author Share Posted June 19, 2013 Dzięki Grzegorz za mapkę. W wątku dotyczącym imprezy z zeszłego roku są również zamieszczone mapki przedstawiające dokładne miejsce pikniku. Oto link do tego tematu : http://pfmrc.eu/index.php?/topic/29666-piknik-modelarski-w-malym-buczku-15-lipca/ Więcej informacji o pikniku podam w późniejszym terminie. Pozdrawiam, Piotr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietkin Posted June 26, 2013 Author Share Posted June 26, 2013 Witam serdecznie, pogoda na 6 lipca zapowiada się przyzwoicie, wobec tego jeszcze raz chciałbym wszystkich serdecznie zaprosić na piknik w Małym Buczku. Na wszystkich przybyłych modelarzy czekać będzie drobny poczęstunek w postaci kawy, herbaty oraz kiełbasek z grilla. Przewidziane są również atrakcje dla dzieci przygotowane przez Gminny Ośrodek Kultury w Lipce. Do miłego zobaczenia w mam nadzieję licznym gronie. Pozdrawiam, Piotr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krankor Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Nie omieszkam zawitać, szczególnie na kawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietkin Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 Witam, na pierwszym planie zdjęcia widoczne jest miejsce do ekspozycji modeli, na drugim planie natomiast dwa pasy startowe: wschód-zachód, północ-południe. Podczas pikniku czas będzie umilać puszczana w tle muzyka, a całość wydarzeń dla publiczności będzie komentował Pan Andrzej. Pozdrawiam i zapraszam, Piotr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volleyboy Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 E no. Lotnisko jak ta lala;) szkoda że mnie nie będzie.. Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaweto Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 Rozpocząłem przygotowania do jutrzejszego spotkania Do zobaczenia ! PS. Żona upiekła sernik ze śliwkami (palce lizać) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kross Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 Zapowiada się fajna impreza i znakomita pogoda, niestety ja nie przyjadę (brak wolnej soboty), za to z przyjemnością obejrzę jakąś relację z pikniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiano Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 No koledzy z Bydzi ja mam tą przyjemność przyjechania i brania udziału w pikniku,powiem tak niech żałuje ten kto być nie może.Ja już cały {skromny} sprzęcik mam przygotowany.Do zobaczenia,pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaweto Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 Przyjeżdżajcie do Małego Buczka k. Lipki.. Pogoda idealna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaweto Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Pucharu nie zdobyłem, ale "prochu powąchałem". Relacja i zdjęcia, wieczorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiano Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 A ja puchar zdobyłem i jestem tak jak w zeszłym roku bardzo zadowolony.Organizacja pikniku była wyśmienita,zaplanowana co do minuty.Nie obyło się bez urwanych podwozi (tutaj pozdrowienia dla PiotraK) podczas precyzyjnego lądowania,jak i atrakcji związanych z odpalaniem armaty.Publiczność dopisała,pogoda także.Serdeczne pozdrowienia dla organizatorów oraz uczestników. P.S. Miło było zobaczyć wasze twarze po rocznej przerwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJDIT Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Żałuję, że mnie nie było ale naprawiałem model również z uszk podwoziem, wszystko inne porozbijane... dajcie jakieś foty ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Serdeczne podziękowania za zorganizowanie pikniku. Gospodarze jak zawsze zadbali żeby wszyscy byli najedzeni i szczęśliwi Poniżej moja fotorelacja z imprezy. Dziękuję i pozdrawiam! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaweto Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Pogoda dopisała, organizacja na 6+ . Całą imprezę zorganizował oraz nagrody ufundował, wójt gminy Lipka p. Przemysław Kurdzieko. Najwyższe słowa uznania. Było o co walczyć. Do tej nagrody książkowej (ufundowanej przez emerytowanego pilota wojskowego) uśmiechnęły się oczy moje i Romka, niestety okazało się że jest ona premią za pierwsze miejsce . I Damian nas pogodził . Organizator zapewnił również stoiska z zabawkami dla dzieci, oraz miejsca siedzące dla publiki. Jak przy takich spotkaniach dyskusje odbywały się w kołach tematycznych. Kol. Andrzej oprócz profesjonalnego sędziowania i konferansjerki (wiersz o modelarzu RC jest świetny) rozstawił swój sklepik z akcesoriami modelarskimi oraz dał pokaz akrobacji modelem z silnikiem spalinowym. W konkursie na celność lądowania zaszła konieczność "nagięcia" regulaminu tak aby mogło startować dwóch młodych adeptów modelarstwa, modelami z napędem gumowym. Sędzia nie miał nic przeciwko temu i "stosowne" zapisy znalazły się w regulaminie . Następnie odbyła się odprawa przed konkursem na celność lądowania. Każdy z zawodników startował trzy razy, suma punktów decydowała o zajętym miejscu. Następnie odbyły się loty konkursowe. Piotr przy pierwszym lądowaniu wyłamał mocowanie goleni podwozia do kadłuba. Przy modelu tej klasy lotniskowa naprawa nie wchodzi w rachubę, i Piotr musiał zrezygnować z dalszego udziału w konkursie. Po podliczeniu zdobytych punktów, wyłoniono pierwszą trójkę. Damian , Roman i Piotr. Dla mnie i dwójki młodych modelarzy przypadło 4 miejsce. Okazało się że dla zdobywcy 4 miejsca organizator ufundował strzał z armatki Bractwa Kurkowego. Dwóch panów w pięknych mundurach miało na pikniku swoje stanowisko, na którym można było postrzelać z wiatrówki do tarczy. Tak "pierdyknęło" że długo dzwoniło nam w uszach. Młodzi modelarze po zaciągnięciu armatki na stanowisko strzeliło jeszcze z pistoletu na czarny proch. Dla dzieci zorganizowano zrzut cukierków z samolotu. Cukierki "desantował" model Damiana. Każde z dzieci bez względu na ilość zebranych cukierków otrzymało od p. Jana dodatkowo po pełnej garści cukierków. Nagrody dla zwycięzców konkursu oraz podziękowania za udział w pikniku wręczał p. wójt. A tak, ubrana w forumowe koszulki wystąpiła moja ekipa. Podziękowania należą się p. Eli, która dopilnowała kulinarnej oprawy pikniku. Do zobaczenia za rok w Małym Buczku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krankor Posted July 8, 2013 Share Posted July 8, 2013 Super zdjęcia. Nie mogłem być tam niestety. Postaram się w przyszłym roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kross Posted July 9, 2013 Share Posted July 9, 2013 Super relacja, może następnym razem uda mi sie odwiedzić Mały Buczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts