Patryk900 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 DZIAŁA WIELKIE DZIEKI Robert masz u mnie zimne piwo !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Zasada nr jeden załaczamy nadajnik , a potem zasilanie modelu (odbiornika) Zasada nr dwa wylaczamy zasilanie modelu (odbiornika) a potem nadajnik. Nie dotyczy "Biedronek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Już będę pamiętać Aha dla pewności lotki połączone przewodem Y powinny podnosić się jedna do góry druga iść do dołu czy obie góra dól równocześnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SRB Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Jak by obie podnosiły się tak samo, to miałbyś drugi ster wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Racja dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ta lotka która idzie w góre w te strone skreca model(co by nie było odwrotnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Reasumując. Wajcha w lewo - lewa lotka w górę, prawa w dół Kacper - poprawiłem... ale wtopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 a nie odwrotnie ??! wajcha w lewo, lewa lotka W GÓRĘ model skręca w lewo, chyba że mój rządzi się innymi prawami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Kurde przeczytałem ze ma iść w dół i tak zrobiłem jak mam teraz to odwrócić ? Właczyłem inversje na 1 kanał w apce chyba wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Revers daj w nadajniku na tym kanale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Kadłub i skrzydła gotowe zostałem przy ogonie jakieś propozycje jak go zamontować żeby był demontowalny ? Myślałem żeby wcinać w niego 2 rurki plastikowe pionowo natomiast w kadłubie 2 trochę większe żeby można było w nie wcisnąć ogon dobry pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Model gotowy wszystko podłączone wzmocniony taśmą naładowany pakiet. Czekam już tylko aż dobrze wyschnie mocowanie ogona i będę myślał gdzie pojechać na pierwszego kreta Mocowanie i kokpit: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Gratki bardzo fajnie zrobiony model życze udanego lotu i spawdź dokładnie czy statecznik poziomy nie bedzie się przesuwał podczas lotu , coś ta gumka słaba mi się wydaje. To mie może się urwać w czasie lotu bo kret pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Dziękuję Francka Był kret oczywiście pionowo w dół poleciał ale tylko trochę folia na nosie się pomarszczyła do tego na początek próbowałem z wiatrem startować hehe na szczęście kolega mi przypomniał ze źle to robię ogon trochę się macha na boki i własnie nie wiem czy przez to model nie skręca trochę sam, muszę poprawić tylko mocowania skrzydeł bo są dość luźne i przy krecie niestety jednemu się trochę dostało od silniczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 nie wiem czy przez to model nie skręca trochę sam Może po prostu nie jest dobrze wytrymowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Reasumując. Wajcha w lewo - lewa lotka w górę, prawa w dół Kacper - poprawiłem... ale wtopa eeee tam żadna wtopa, sam się zacząłem zastanawiać czy z dobrej strony patrzę, bo można spojrzeć z punktu widzenia pilota, albo widza będącego na wprost samolotu, a wtedy oba stwierdzenia mają prawo bytu więc nie ma się czym przejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Rafał jak go wytrymować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Wpisz w wyszukiwarkę trymowanie samolotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Samoczyne skrecanie - ja licze że to twój nie przyklejony statecznik poziomy z pionowym (na gumce) . Trymowanie jak model skreca w prawo trymerkem steru kierunku kontuj w lewo lub odwrotnie. Sprawdzileś wyważenie? , czy model leci poziomo czy pompuje , użyj trymeru wysokości . Model po sklejeniu po sprawdzeniu lotek , steru kireunku,steru wysokości powinien lecieć prosto . Spróbuj wyciagnąć model na 50 -100 m po powolnym wyłaczeniu silnika powinien lecieć prosto jak , nie to korekcja trymerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi